ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κίνα: Αύξηση 10% στις δαπάνες της τεχνολογίας της πληροφορικής το 2021

Το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19 έδωσε ώθηση στην αναβάθμιση της οικονομίας του διαδικτύου προωθώντας την ανάπτυξη της τηλεϊατρικής και της τηλεκπαίδευσης στην Κίνα.

Οι δαπάνες της Κίνας στην Τεχνολογία της Πληροφορικής (IT) θα καταγράψουν ετήσια αύξηση 10% για να ξεπεράσουν τα 2,21 τρισεκατομμύρια γουάν (περίπου 346,1 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2021, σύμφωνα με μία βιομηχανική αναφορά.

Το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19 έδωσε ώθηση στην αναβάθμιση της οικονομίας του διαδικτύου προωθώντας την ανάπτυξη της τηλεϊατρικής και της τηλεκπαίδευσης στην Κίνα, σύμφωνα με μία αναφορά της εταιρίας ερευνών για την παγκόσμια αγορά International Data Corporation (IDC).

Το Πεκίνο άρχισε την εφαρμογή του 14ου Πενταετούς Προγράμματος το 2021, το οποίο προβλέπει την αύξηση των δαπανών ΙΤ για τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με την IDC.

Η περιοχή του Δέλτα του ποταμού Γιανγκτσέ, αποτελείται από τις επαρχίες Τζετζιάνγκ, Τσιανγκσού και Ανχουέι, όπως και από το δήμο της Σανγκάης, θα δει τις δαπάνες της για την τεχνολογία ΙΤ να φτάνουν στα 518 δισεκατομμύρια γουάν το 2021, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Οι ανατολικές ακτές πλήττονται από καταιγίδες λόγω τυφώνα

Σε όλο το μήκος των ανατολικών ακτών της Κίνας έχει ήδη διακοπεί η κυκλοφορία αεροπλάνων, τρένων και πλοίων, την ώρα που η τροπική καταιγίδα αναμένεται να φτάσει αργά σήμερα το απόγευμα στο Νινγκμπό και τη Σανγκάη, δύο από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου.
ΔΙΕΘΝΗ

«Όχι» της Κίνας σε 2η έρευνα του ΠΟΥ για την προέλευση του κορονοϊού

Τα πρώτα γνωστά κρούσματα της covid-19 εμφανίστηκαν στην πόλη Ουχάν στην κεντρική Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019. Πιστεύεται ότι ο ιός μεταδόθηκε από ζώα στους ανθρώπους τα οποία πωλούνταν ζωντανά σε αγορά της πόλης.
POY, koronoios, ygeias
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο απορρίπτει τις ευθύνες που του αποδίδουν για την πανδημία

Τον Ιανουάριο, η αποστολή στην Κίνα ομάδας εμπειρογνωμόνων δεν επέτρεψε να εξαχθούν συμπεράσματα και ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ δήλωσε ότι η απροθυμία του Πεκίνου να παραδώσει πρωτογενή στοιχεία συνιστά «πρόβλημα».
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ενεργοποιεί τη μεγαλύτερη αγορά άνθρακα για μείωση των ρύπων

Η αγορά αυτή επιτρέπει στις επαρχιακές αρχές να καθορίσουν ποσοστώσεις για τους θερμικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας και στις επιχειρήσεις να αγοράζουν δικαιώματα ρύπανσης από άλλες που έχουν χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα.