ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Britain
Shutterstock

Η Moody’s υποβαθμίζει το αξιόχρεο της Βρετανίας λόγω Brexit

Το Brexit καθιστά το Ηνωμένο Βασίλειο πιο ευάλωτο οικονομικά και πιο επιρρεπή σε ένα σοκ λόγω της μείωσης της ισχύος των θεσμών στη χώρα.

Ακόμα δεν έχει βγει επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Βρετανία και οι συνέπειες άρχισαν να φαίνονται ήδη. Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε σε αρνητική από σταθερή την προοπτική του αξιόχρεου της Βρετανίας χθες Παρασκευή, επικαλούμενος το Brexit, το οποίο κατ’ αυτόν αποτελεί καταλύτη της μείωσης της ισχύος των θεσμών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Θα ήταν αισιόδοξο να αποτιμήσουμε ότι η μέχρι πρότινος συνεκτική, προβλέψιμη προσέγγιση της θέσπισης νομοθεσίας και της χάραξης πολιτικής στο ΗΒ θα επιστρέψει μόλις το Brexit πάψει πλέον να είναι θέμα αντιδικιών, όπως κι αν επιτευχθεί αυτό», εξήγησε ο οίκος αξιολόγησης σε ανακοίνωσή του.

Η αξιολόγηση του οίκου για το μακροπρόθεσμο χρέος του Λονδίνου παραμένει αμετάβλητη στη βαθμίδα Aa2. Σύμφωνα με τον οίκο, «η οικονομική και δημοσιονομική δύναμη του ΗΒ είναι πιθανό να μειωθεί» και η χώρα να γίνει «πιο ευάλωτη σε σοκ από ό,τι αποτιμάτο ως τώρα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μπ. Τζόνσον βλέπει ως επενδυτικό παράδεισο την Βρετανία στην μετά Brexit εποχή

Ο βρετανός πρωθυπουργός τόνισε πως θα στοχεύει να φέρει μια νέα εποχή ευκαιριών μετά το Brexit και η Βρετανία θα γίνει η πλέον φιλο-επενδυτική και φιλο-επιχειρηματική χώρα του κόσμου.
ΔΙΕΘΝΗ

Πρωταγωνιστικό ρόλο για τη Βρετανία και μετά το Brexit θέλει ο Τζον Γκλεν

Η Βρετανία θα διασφαλίσει ότι ο χρηματοοικονομικός της τομέας θα εξακολουθήσει να παίζει έναν πρωταγωνιστικό παγκόσμιο ρόλο μετά το Brexit, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Υπηρεσιών Τζον Γκλεν.
ΔΙΕΘΝΗ

Παρέλυσαν οι σιδηρόδρομοι από την απεργία των εργαζομένων στη Βρετανία

Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους πραγματοποιούν νέα απεργία με αίτημα αυξήσεις μισθών και καλύτερες συνθήκες εργασίας, την ώρα που συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις διάφορων κλάδων στη Βρετανία.