ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση 6,7% κατέγραψαν τα έσοδα του τηλεπικοινωνιακού τομέα στην Κίνα

Τα μικτά έσοδα κατέγραψαν ετήσια αύξηση 6,7% στα 612,7 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 94,63 δισεκατομμύρια δολάρια) την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου, σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής.

Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών στην Κίνα κατέγραψε μία σταθερή αύξηση εσόδων το πρώτο πεντάμηνο του 2021, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Τα μικτά έσοδα κατέγραψαν ετήσια αύξηση 6,7% στα 612,7 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 94,63 δισεκατομμύρια δολάρια) την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου, σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής.

Η αύξηση αυτή, ήταν μεγαλύτερη κατά 6,4 ποσοστιαίες μονάδες, από την αντίστοιχη περίοδο του 2019, σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο.

Μέχρι τα τέλη Μαΐου, οι τρεις τηλεπικοινωνιακοί γίγαντες της Κίνας (China Telecom, China Mobile και China Unicom) είχαν 1,61 δισεκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων, με τους χρήστες της τεχνολογίας 5G να φτάνουν στα 335 εκατομμύρια, όπως δείχνουν τα ίδια στοιχεία.

Οι τρεις τηλεπικοινωνιακές εταιρίες, είδαν επίσης, μία σταθερή αύξηση στον αριθμό των χρηστών ευρυζωνικών διαδικτυακών υπηρεσιών που είχαν φτάσει στα 505 εκατομμύρια μέχρι το τέλος Μαΐου, καταγράφοντας μία καθαρή αύξηση 21,61 εκατομμυρίων χρηστών από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Τι θα γινόταν αν η Κίνα άνοιγε την οικονομία της όπως οι ΗΠΑ ή η Γαλλία

Οι υπολογισμοί «αποκαλύπτουν την πραγματική πιθανότητα να σημειωθεί κολοσσιαίο ξέσπασμα, το οποίο είναι σχεδόν βέβαιο πως θα οδηγούσε σε υπερφόρτωση την οποία δεν θα άντεχε το σύστημα υγείας», αν η πολιτική άλλαζε.
ΔΙΕΘΝΗ

Εντάσσονται επιπλέον 12 κινεζικές εταιρείες στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον επέκρινε τις ΗΠΑ ότι «χρησιμοποιούν την αντίληψη περί εθνικής ασφάλειας για κάθε σκοπό και καταχρώνται την κρατική εξουσία για να καταστείλουν και να περιορίσουν τις κινεζικές επιχειρήσεις με κάθε δυνατό μέσο».
deals, symfwnies, ependyseis
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνίες 1,1 δισ. δολ. στην Επιχειρηματική Διάσκεψη Κίνας - Λ. Αμερικής

Η διήμερη διάσκεψη ολοκληρώθηκε χθες με την υπογραφή 18 συμφωνιών συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων και οκτώ συμφωνιών μεταξύ εταιριών από την Κίνα και τη Λατινική Αμερική στους τομείς της κτηνοτροφίας, των ορυκτών, των αυτοκινήτων, αλλά και του ιατρικού εξοπλισμού.