ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

ΗΠΑ: Πολύ υψηλότερα των εκτιμήσεων οι νέες θέσεις εργασίας Ιουνίου

Οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι οι νέες θέσεις θα έφθαναν στις 706.000, ενώ το ποσοστό ανεργίας ενισχύθηκε στο 5,9% από 5,6% που ήταν τον Μάιο, βάσει των στοιχείων του αμερικανικού υπ. Εργασίας.

Καλύτερη του αναμενόμενου ήταν η αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, καθώς έφθασαν στις 850.000 έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών ότι θα διαμορφώνονται στις 706.000, βάσει της ανακοίνωσης από το υπ. Εργασίας της χώρας. 

Παράλληλα το υπουργείο προχώρησε σε αναβάθμιση και των στοιχείων για τον Μάιο, με τις νέες θέσεις να διαμορφώνονται στις 583.000. Όμως το ποσοστό ανεργίας ενισχύθηκε στο 5,9% από 5,6% που ήταν τον Μάιο, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα υποχωρούσε στο 5,3%. 

Καθώς τα στοιχεία για την αγορά εργασίας εμφανίζονται όλο και πιο θετικά οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στο β’ τρίμηνο έχει φθάσει κοντά στο 10%, ενώ ανά τομέα ο κλάδος της φιλοξενίας είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη αύξηση θέσεων, σε μία φυσιολογική εξέλιξη, καθώς υπήρξε άρση των περιοριστικών μέτρων και επανέναρξη λειτουργίας μπαρ, εστιατορίων και ξενοδοχείων. 

Ο εν λόγω κλάδος δημιούργησε 340.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ σε αυτόν της εκπαίδευσης έφθασαν τις 269.000 και στο λιανικό εμπόριο τις 67.000.  

Οι μέσες ωριαίες αποδοχές αυξήθηκαν 0,3% σε σύγκριση με τον Μάιο και 3,6% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2020, απόλυτα ευθυγραμμισμένες με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Εντάσσονται επιπλέον 12 κινεζικές εταιρείες στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον επέκρινε τις ΗΠΑ ότι «χρησιμοποιούν την αντίληψη περί εθνικής ασφάλειας για κάθε σκοπό και καταχρώνται την κρατική εξουσία για να καταστείλουν και να περιορίσουν τις κινεζικές επιχειρήσεις με κάθε δυνατό μέσο».
biden, USA
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν προσκαλεί 110 χώρες σε σύνοδο για τη δημοκρατία

Απουσιάζει από τον κατάλογο η Κίνα, βασικός ανταγωνιστής των ΗΠΑ σε διεθνές επίπεδο, αντίθετα με την Ταϊβάν, γεγονός που αναμφίβολα θα προκαλέσει οργή στο Πεκίνο. Απουσιάζει επίσης πλέον η Τουρκία, σύμμαχος των ΗΠΑ στο NATO.