ΓΔ: 905.53 -0.29% Τζίρος: 69.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Νέα περιοριστικά μέτρα στην Ολλανδία φέρνει η μετάλλαξη «Δέλτα»

Παρά το γεγονός ότι τα δυο τρίτα του πληθυσμού έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου, η εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες οδηγεί την ολλανδική κυβέρνηση να επαναφέρει περιοριστικά μέτρα ενάντια στον κορονοϊό.

Η ολλανδική κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναφέρει τα περιοριστικά μέτρα στα κλαμπ και τις ντισκοτέκ, τα μουσικά φεστιβάλ και τα εστιατόρια από σήμερα απέναντι στη εκτόξευση των κρουσμάτων της Covid-19 μεταξύ των νέων, σύμφωνα με πληροφορίες των ολλανδικών μέσων ενημέρωσης.

Η Ολλανδία ήρε τα περισσότερα μέτρα του lockdown στις 26 Ιουνίου, καθώς τα κρούσματα μειώνοντας, ενώ περί τα δύο τρίτα του πληθυσμού είχα λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Ωστόσο, με τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα νυκτερινά κλαμπ ανοικτά, τα νέα κρούσματα εκτοξεύθηκαν με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με τους τελευταίους μήνες. Περισσότερα από 5.400 κρούσματα ανακοινώθηκαν κατά τις τελευταίες 24 ώρες, σε σύγκριση με κάτω των 1.000 μία εβδομάδα πριν.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε θα ανακοινώσει την απόφαση για την επαναφορά των περιοριστικών μέτρων ωστόσο η Ολλανδία δεν αναμένεται να επιστρέψει σε εκτεταμένο lockdown, αλλά θα ληφθούν στοχευμένα μέτρα για να περιορισθεί η διασπορά του ιού ανάμεσα σε εφήβους και νεαρούς ενηλίκους.

Σύμφωνα με το δίκτυο RTL , τα καφέ και τα μπαρ θα κλείνουν τα μεσάνυκτα και οι εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους θα περιορισθούν στην συμμετοχή 1.000 ατόμων το πολύ, ενώ έως 500 άτομα θα μπορούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους. Περί τα τρία τέταρτα των νέων κρουσμάτων στην Ολλανδία αφορούν νέους και περισσότερο από το 50% αφορούν την παραλλαγή Δέλτα της Covid-19, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μόνο με αρνητικό μοριακό τέστ θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ολλανδία

Καθώς καταγράφονται μεταλλάξεις της πανδημίας, η Ολλανδία κλείνει ακόμα περισσότερο τα σύνορα της και προειδοποιεί πως από τα μεσάνυχτα της 29ης Δεκεμβρίου όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν κάνει μοριακό τεστ.