ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
russia-koronoios
φώτο: Shutterstock

Σαρώνει η μετάλλαξη «Δέλτα» στη Ρωσία που χαλαρώνει τα μέτρα

Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό είναι δύσκολη και αρκετά ευμετάβλητη, οι κάτοικοι της Μόσχας δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να παρουσιάζουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Σχεδόν το 70% των νέων μολύνσεων που καταγράφηκαν από τις αρχές Ιουλίου στην Ρωσία οφείλονται στην παραλλαγή «Δέλτα» του κορονοϊού, δήλωσε η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα. Η ίδια είπε ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ρωσία όπως και σε όλο τον κόσμο εξακολουθεί να είναι δύσκολη και δύσκολα προβλέψιμη.

Παράλληλα επισήμανε ότι η νοσηρότητα που οφείλεται στην Covid-19 αυξήθηκε στην Ρωσία μέσα σε μια εβδομάδα κατά 2%, όταν πριν από τρεις -τέσσερις εβδομάδες η αύξηση των κρουσμάτων έφθανε το 37% την εβδομάδα. Η μείωση αυτή των ρυθμών μετάδοσης κατά 18,5 φορές σημαίνει ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό σταθεροποιείται, αλλά με αρκετά πολλά κρούσματα «84,9 ανά 100.000 την εβδομάδα, ο δείκτης αυτός είναι υψηλός», είπε η Ποπόβα.

Ωστόσο, οι κάτοικοι της Μόσχας δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να παρουσιάζουν κωδικό QR που να πιστοποιεί ότι έχουν εμβολιαστεί έναντι της COVID-19 ή έχουν ανοσία προκειμένου να εισέρχονται στους εσωτερικούς χώρους των καφέ, εστιατορίων και μπαρ από τις 19 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν.

Από τις 28 Ιουνίου, οι Μοσχοβίτες έπρεπε να εμφανίζουν κωδικό QR που να αποδεικνύει ότι είχαν εμβολιαστεί, είχαν αρνητικό τεστ ή ανοσία προκειμένου να καθίσουν στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης. Οι εξωτερικοί χώροι παρέμειναν προσβάσιμοι για όλους. Ο Σομπιάνιν, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, δήλωσε ότι ο ρυθμός του εμβολιασμού επιταχύνθηκε στην πρωτεύουσα και ο περιορισμός μπορεί κατά συνέπεια να χαλαρώσει.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σε 749 ανέρχονται οι θάνατοι και σε 25.033 τα νέα κρούσματα στη Ρωσία

Η ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης με τον νέο κορονοϊό στη Ρωσία ανακοίνωσε επίσης ότι 749 άνθρωποι πέθαναν από COVID-19 το τελευταίο 24ωρο, με τους οποίους ανήλθε σε 143.002 ο συνολικός αριθμός των νεκρών.
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Οι ανεμβολίαστοι θα έχουν περιορισμένες επιλογές για εργασία

Οι αρχές προσπαθούν να πείσουν αλλά και να υποχρεώσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν, προσφέροντας σε αυτούς που ανοσοποιούνται την ευκαιρία να κερδίσουν νέα αυτοκίνητα και διαμερίσματα.