ΓΔ: 957.6 0.63% Τζίρος: 80.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Russia-Rosia-Covid
Φωτο: ΑΠΕ

Ρωσία: Είσοδος με ηλεκτρονικά πιστοποιητικά σε ΜΜΜ και καταστήματα

Αναμένεται να κατατεθούν στην Κρατική Δούμα δύο νομοσχέδια για την υποχρεωτική είσοδο με ηλεκτρονικά πιστοποιητικά σε μέσα μεταφοράς, σε καφετέριες και καταστήματα. Το μέτρο αυτό θα ισχύει έως τον Ιούνιο του 2022.

Ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται νομοσχέδια, βάσει των οποίων η είσοδος σε καφετέριες, μέσα μεταφοράς και καταστήματα θα γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικά πιστοποιητικά (QR). Ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για την αντιμετώπιση της πανδημίας επιβεβαίωσε ότι τα νομοσχέδια βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας.

Η εφημερίδα RBK στην ηλεκτρονική της έκδοση επικαλούμενη κυβερνητική πηγή έγραψε ότι θα κατατεθούν στην Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) δύο νομοσχέδια για την υποχρεωτική είσοδο με ηλεκτρονικά πιστοποιητικά σε μέσα μεταφοράς, σε καφετέριες και καταστήματα και πως το μέτρο αυτό θα ισχύει έως τον Ιούνιο του 2022.

O διευθυντής του Εθνικού Ερευνητικού κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Γκαμαλέι που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, δήλωσε ότι επιβολή ηλεκτρονικών πιστοποιητικών στα μέσα μεταφοράς είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο κατά της πανδημίας, καθώς θα μπορέσει να καταστείλει την κυκλοφορία του στελέχους Δέλτα και να αποτρέψει την εξάπλωση νέων στελεχών.

«Αυτό το μέτρο είναι αποτελεσματικό, και απόδειξη είναι αυτό που είδαμε το καλοκαίρι στο παράδειγμα της Μόσχας, όταν μετά την υποχρεωτική εισαγωγή των ηλεκτρονικών πιστοποιητικών QR, άρχισε ο μαζικός εμβολιασμός. Εάν τα πιστοποιητικά επιβληθούν και σε νομοθετικό επίπεδο, αυτό θα είναι σπουδαίο», δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι είναι αναγκαίο να καταπολεμηθούν οι ιστοσελίδες εκείνες μέσω των οποίων πωλούνται πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σ αυτούς που τα δημιουργούν.

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot είναι τεχνολογικά έτοιμη για την εισαγωγή των κωδικών QR στις πτήσεις, και αυτό θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, δήλωσε στο TASS ο επίσημος εκπρόσωπος της εταιρείας Μιχαήλ Ντέμιν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Θα ξαναρχίσει την αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Ενώ οι μελέτες φαίνεται να επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητά του, ούτε ο ΠΟΥ ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση το έχουν ακόμη εγκρίνει. Ωστόσο το εμβόλιο ξεκίνησε να χορηγείται ακόμη πριν από την ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών.
russia-koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Σαρώνει η μετάλλαξη «Δέλτα» στη Ρωσία που χαλαρώνει τα μέτρα

Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό είναι δύσκολη και αρκετά ευμετάβλητη, οι κάτοικοι της Μόσχας δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να παρουσιάζουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.