ΓΔ: 892.13 -2.27% Τζίρος: 74.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
biden, USA
Φωτο: Shutterstock

Ο Τζο Μπάιντεν απειλεί με νέες κυρώσεις την Κούβα

Να σφίξει ακόμα περισσότερο την θηλιά γύρω από την Κούβα επιθυμεί ο Αμερικανός πρόεδρος που προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν επιπλέον κυρώσεις αν το καθεστώς δεν αλλάξει δραστικά την συμπεριφορά του.

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ είχε εκφράσει την ικανοποίηση του για την επικράτηση Μπάιντεν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές αναφέροντας τότε πως θα υπάρξουν εποικοδομητικές διμερείς επαφές και βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των χωρών, ο Τζο Μπάιντεν δείχνει πως ακολουθεί την πολιτική Τραμπ κατά της Αβάνας.

«Θα υπάρξουν επιπλέον» κυρώσεις κατά της Κούβας αν το καθεστώς δεν αλλάξει «δραστικά» τη συμπεριφορά του, διεμήνυσε χθες ο Τζο Μπάιντεν, ως απάντηση στην καταστολή διαδηλώσεων στην Κούβα, ενώ η Ουάσινγκτον μόλις επέβαλε κυρώσεις εις βάρος δύο ανώτερων αξιωματούχων της κουβανικής αστυνομίας.

Ερωτηθείς για άλλα παρόμοια τιμωρητικά μέτρα, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Θα υπάρξουν επιπλέον, εκτός εάν συμβεί μια δραστική αλλαγή στην Κούβα, την οποία δεν περιμένω». Σε μια συνάντηση με Κουβανούς που έχουν αποστατήσει στις ΗΠΑ, ο Μπάιντεν τόνισε ότι έδωσε εντολή στα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών να του αναφέρουν σε ένα μήνα για το πώς θα επιτρέψουν στους Αμερικανούς να στέλνουν εμβάσματα σε Κουβανούς.

Υπενθυμίζουμε πως η κυβέρνηση Τραμπ είχε επεκτείνει τους περιορισμούς στα ταξίδια προς την Κούβα και την αποστολή εμβασμάτων και είχε επιβάλλει κυρώσεις στις αποστολές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα στη νήσο. Επιπλέον, είχε κάνει δυσκολότερο οι Κουβανοί πολίτες να επισκέπτονται τους συγγενείς τους στη Φλόριντα μειώνοντας το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας στην Αβάνα στο ελάχιστο και κλείνοντας το προξενείο, μετά την εμφάνιση μιας μυστηριώδους νόσου σε Αμερικανούς διπλωμάτες. Αυτό σήμαινε πως οι Κουβανοί έπρεπε να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να λάβουν αμερικανική βίζα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ αυξάνει την διπλωματική πίεση στην Κούβα

Η κυβέρνηση Τραμπ αρνήθηκε να χορηγήσει στον κουβανό υπουργό Υγείας βίζα για να συμμετάσχει σε σύνοδο για την Υγεία καθώς κατηγορεί την Κούβα πως εκμεταλλεύεται τους γιατρούς που στέλνει σε αποστολές στο εξωτερικό.