Φώτο: Shutterstock

Προτείνει εγγύηση - μαμούθ 26 εκατ. δολ. ο Τ. Λαβίδας

Τεράστια χρηματική εγγύηση, με διασφάλιση την κατοικία του στο Μανχάταν προτείνει ο Τ. Λαβίδας για να αφεθεί ελεύθερος από την ομοσπονδιακή φυλακή της Ν. Υόρκης, όπου κρατείται για υπόθεση insider trading.

Πρόταση για να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση - μαμούθ, ύψους 26 εκατ. δολ., υπέβαλε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης ο Τηλέμαχος Λαβίδας, γιος του Αθανάσιου Λαβίδα (Lavipharm), που είναι προσωρινά κρατούμενος επειδή κατηγορείται για συμμετοχή σε δίκτυο insider trading.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Τ. Λαβίδα πρότειναν ένα λεπτομερές πακέτο εγγύησης για την απελευθέρωσή του από ομοσπονδιακές φυλακές του Μανχάταν, καθώς ήδη η δικαστής Ντενίζ Κόουτ είχε απορρίψει την αρχική πρόταση να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 500.000 δολαρίων επειδή έκρινε ότι είναι ύποπτος φυγής.

Στη νέα πρόταση, ο κ. Λαβίδας περιλαμβάνει εγγύηση 25 εκατ. δολ. με διασφάλιση το πολυτελές διαμέρισμά του, αξίας 11,2 εκατ. δολ., στο Μανχάταν, ενώ πρόσθετη εγγύηση 1 εκατ. δολ. θα προσφέρουν τέσσερις φίλοι και συγγενείς, με διασφάλιση τρεις κατοικίες.

Επιπλέον, ο κ. Λαβίδας προτείνει να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό στο διαμέρισμά του, όπου θα κατοικεί με τη σύζυγο και το παιδί του, 16 μηνών, ενώ δέχεται να φοράει βραχιολάκι GPS για τον εντοπισμό της γεωγραφικής του θέσης από τις αρχές.

Την εγγύηση θα υπογράψουν, εφόσον γίνει δεκτή η πρόταση από το δικαστήριο, η μητέρα, η σύζυγος και τρεις αδελφές του, που θα είναι υπόλογοι έναντι του δικαστηρίου, εάν αποφασίσει να διαφύγει στο εξωτερικό για να αποφύγει τη δίκη του, τον Ιανουάριο.

Σε επιστολή τους προς το δικαστήριο, οι δικηγόροι του Τ. Λαβίδα αναφέρουν: «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ο κ. Λαβίδας να παραιτηθεί από το δικαίωμα να ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες – όπου είναι πολίτης και έχει ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής του – καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος του δυτικού κόσμου και να υποβάλει την οικογένεια του και τους στενούς του φίλους σε τεράστια οικονομική δυσχέρεια για να γίνει ένας φυγάς από τη δικαιοσύνη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Eπανεκκίνηση διαπραγματεύσεων ΗΠΑ - Ταλιμπάν στο Κατάρ

Οι ΗΠΑ άρχισαν ξανά τις συνομιλίες στη Ντόχα με στόχο τη διεξαγωγή ενδοαφγανικών διαπραγματεύσεων και τη σύναψη εκεχειρίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε ταυτοχρόνως πρόσκληση που είχε γίνει μυστικά στους επικεφαλής των Ταλιμπάν να τον συναντήσουν.
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά συστήματα κατέρριψαν αμερικανικό drone στη Λιβύη

Σύμφωνα με τους αμερικανούς, αυτό καταδεικνύει τον ρόλο της Μόσχας στην πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου χώρα για λογαριασμό του στρατάρχη της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ στον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη.
ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδάραβας σκότωσε τρεις αμερικανούς σε βάση στη Φλόριντα

Ο δράστης της επίθεσης είχε αναρτήσει εχθρικά μηνύματα κατά των αμερικανών σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ο Σαουδάραβας είχε λάβει στρατιωτική εκπαίδευση και βρισκόταν στη Πενσακόλα για να συμμετάσχει σε πρόγραμμα κατάρτισης στην αεροναυτική.
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Άρση δασμών σε κάποιες εισαγωγές σόγιας και χοιρινού από τις ΗΠΑ

Η άρση από την πλευρά της Κίνας των δασμών σε βασικά αμερικανικά γεωργικά προϊόντα είναι μια ένδειξη για να προχωρήσουν οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.