ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στα $250 τρισ. εκτοξεύτηκε το παγκόσμιο χρέος το α' εξάμηνο του 2019

Νέο -αρνητικό- ρεκόρ κατέγραψε το παγκόσμιο χρέος το πρώτο εξάμηνο του 2019, φτάνοντας στα $250 τρισ. δολάρια, ενισχυμένο κατά 7,5 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών.

Η άνοδος του δανεισμού σε Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα, οδήγησαν το παγκόσμιος χρέος σε νέο ιστορικό υψηλό το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.

Σύμφωνα με το CNBC, το παγκόσμιο χρέος ενισχύθηκε κατά 7,5 τρισ. δολάρια, αγγίζοντας τα $250 τρισ. δολάρια τους πρώτους έξι μήνες του 2019, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών (IIF).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αποκάλυψε ότι το παγκόσμιο χρέος αναμένεται να ξεπεράσει τα 255 τρισ. δολάρια μέχρι τα τέλη του 2019.

«Η Κίνα και οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν πάνω από το 60% της αύξησης. Παράλληλα, το χρέος σε αναδυόμενες αγορές έφτασε επίσης σε ιστορικό υψηλό, στα 71,4 τρισ. δολάρια (220% του ΑΕΠ)», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του IIF.

pinakas_pagosmiou_xreous
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Εντάσσονται επιπλέον 12 κινεζικές εταιρείες στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον επέκρινε τις ΗΠΑ ότι «χρησιμοποιούν την αντίληψη περί εθνικής ασφάλειας για κάθε σκοπό και καταχρώνται την κρατική εξουσία για να καταστείλουν και να περιορίσουν τις κινεζικές επιχειρήσεις με κάθε δυνατό μέσο».
ΔΙΕΘΝΗ

Κοινό ανακοινωθέν από ΗΠΑ και Κίνα για την προστασία του περιβάλλοντος

Στην ανακοίνωση οι δύο χώρες δεσμεύονται να εργαστούν στην COP26 για «ένα φιλόδοξο, ισορροπημένο και χωρίς αποκλεισμούς αποτέλεσμα στον μετριασμό (χαμηλότερες εκπομπές), την προσαρμογή και την οικονομική υποστήριξη».