ΓΔ: 1218.65 -0.52% Τζίρος: 318.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ford: «New Deal» για την κλιματική αλλαγή

Η Ford προχώρησε πρόσφατα στην πρωτοβουλία «New Deal», η οποία καλεί σε δράση επιχειρήσεις, κυβερνήσεις, οργανισμούς και νομοθέτες με στόχο την ανάπτυξη μιας στρατηγικής για τη βιωσιμότητα της Ευρώπης έως το 2030.

Πρωτοβουλία για ένα βιώσιμο μέλλον, αντιμετωπίζοντας την κλιματική αλλαγή και επιδιώκοντας την αειφόρο ανάπτυξη, μέσα από τη λήψη μέτρων που θα αποβούν προς όφελος όλων, πήρε η Ford.

Με αυτό το πνεύμα προσχώρησε πρόσφατα στην πρωτοβουλία «New Deal», η οποία καλεί σε δράση επιχειρήσεις, κυβερνήσεις, οργανισμούς και νομοθέτες με στόχο την ανάπτυξη μιας στρατηγικής για τη βιωσιμότητα της Ευρώπης έως το 2030.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία την οποία προσυπογράφουν 250 εκτελεστικά και ηγετικά στελέχη εταιρειών, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των φιλόδοξων στόχων βιωσιμότητας της Ford, είναι η κατάργηση πλαστικών μιας χρήσης από τις δραστηριότητές της μέχρι το 2030 και η χρήση 100% ανανεώσιμης ενέργειας σε όλα τα εργοστάσια παραγωγής της μέχρι το 2035. Επίσης, έχει δεσμευτεί ότι όλες οι μελλοντικές σειρές μοντέλων της θα περιλαμβάνουν μία ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

autokinita, autos, cars
ΔΙΕΘΝΗ

Πολύ χαμηλά τα ποσοστά των οικολογικών αυτοκινήτων στην ΕΕ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ACEA μόνο το 2,3% του στόλου επιβατικών αυτοκινήτων της ΕΕ είναι σήμερα υβριδικά ηλεκτρικά, ενώ παρά την έντονη αύξηση των πωλήσεων τα εναλλακτικής κίνησης οχήματα αποτελούν μόλις το 6,9%.
autokinita-car-IX
ΔΙΕΘΝΗ

Δέσμευση της βιομηχανίας αυτοκινήτων να μπει τέλος στις εκπομπές άνθρακα

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ACEA και του ομίλου Renault τόνισε τη δέσμευση της αυτοκινητοβιομηχανίας για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές σημειώνοντας πως επενδύονται 1 τρισ. στα ηλεκτρικά οχήματα.
ΔΙΕΘΝΗ

Οι νέοι περιορισμοί στις εκπομπές ρύπων κάνουν πιο ακριβά τα αυτοκίνητα

Έως και 10 φορές υψηλότερο από τις εκτιμήσεις της Κομισιόν, μπορεί να είναι το κόστος κατασκευής ενός αυτοκινήτου με την εφαρμογή του Euro 7 σύμφωνα με μελέτη της Frontier Economics. Ακόμα οι υψηλότερες θα είναι οι τιμές αγοράς.
autokinita, autos, cars
ΔΙΕΘΝΗ

Οι εταιρικοί στόλοι αντιπροσωπεύουν το 58% των νέων πωλήσεων αυτοκινήτων

Καθώς οι εταιρικοί στόλοι αποτελούν το 74% των εκπομπών ρύπων νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, η στροφή στην ηλεκτροκίνηση θα μειώσει αισθητά τις εκπομπές αλλά και τις εισαγωγές πετρελαίου στην ήπειρο.