ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Evropaiki Enosi, EU, European Union, Sarl Michel
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Ευρωπαϊκή Ένωση: Έτος της ευρωπαϊκής άμυνας θα καταστεί το 2022

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Σαρλ Μισέλ, σημείωσε ότι στις 6 Οκτωβρίου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πραγματοποιήσει μια στρατηγική συζήτηση για τη θέση της ΕΕ στον κόσμο, υπό το φως των πρόσφατων γεωπολιτικών γεγονότων.

«Το 2022 θα είναι το έτος της ευρωπαϊκής άμυνας», επισήμανε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή απονομής του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου, στις Βρυξέλλες.

Ο Σαρλ Μισέλ τόνισε ότι στις 6 Οκτωβρίου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πραγματοποιήσει μια στρατηγική συζήτηση για τη θέση της ΕΕ στον κόσμο, υπό το φως των πρόσφατων γεωπολιτικών γεγονότων στο Αφγανιστάν, τον Ινδο-Ειρηνικό και των σχέσεων με την Κίνα. H συζήτηση αυτή θα συνεχιστεί, στο πλαίσιο της «Στρατηγικής πυξίδας» της ΕΕ, έως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου 2022, όπου η ευρωπαϊκή άμυνα θα είναι ένα από τα κύρια θέματα. «Έχουμε επίσης μπροστά μας την εκπόνηση και την έγκριση μιας νέας δήλωσης στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε, ενώ αργότερα το 2022, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ισπανία, η Βορειο-ατλαντική Συμμαχία θα μιλήσει για το νέο στρατηγικό δόγμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

European Union-Eyropaiki Enosi-EE
ΔΙΕΘΝΗ

Κοινή Δήλωση 16 χωρών της ΕΕ για την ανάγκη προστασίας των συνόρων της

Στη Δήλωση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης, αναφέρονται οι κοινές θέσεις που διαπιστώθηκαν. Σημειώνεται ότι γίνεται ειδική αναφορά και στην Πράσινη Γραμμή, αν και διευκρινίζεται ότι δεν αποτελεί σύνορο.
ΔΙΕΘΝΗ

Λεμέρ: Aνάγκη ισορροπίας μεταξύ επενδύσεων και δημοσιονομικής εξυγίανσης

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση του Ecofin στις Βρυξέλλες, σημείωσε ότι όλες οι χώρες χρειάζονται τις επενδύσεις για να γίνει η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και όλες θέλουν υγιή δημοσιονομικά στοιχεία.
European Parliament, Evropaiko Koinovoulio
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξελέγη η Ρομπέρτα Μετσόλα

Η κα Μετσόλα είναι από τη Μάλτα, 43 ετών και προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ενώ εξελέγη με 458 ψήφους, ενώ όπως τόνισε «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να έχει πραγματικά ηγετικό ρόλο».