ΓΔ: 1062.72 -0.16% Τζίρος: 19.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:32:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Evropaiki Enosi, EU, European Union, Sarl Michel
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Ευρωπαϊκή Ένωση: Έτος της ευρωπαϊκής άμυνας θα καταστεί το 2022

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Σαρλ Μισέλ, σημείωσε ότι στις 6 Οκτωβρίου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πραγματοποιήσει μια στρατηγική συζήτηση για τη θέση της ΕΕ στον κόσμο, υπό το φως των πρόσφατων γεωπολιτικών γεγονότων.

«Το 2022 θα είναι το έτος της ευρωπαϊκής άμυνας», επισήμανε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή απονομής του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου, στις Βρυξέλλες.

Ο Σαρλ Μισέλ τόνισε ότι στις 6 Οκτωβρίου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πραγματοποιήσει μια στρατηγική συζήτηση για τη θέση της ΕΕ στον κόσμο, υπό το φως των πρόσφατων γεωπολιτικών γεγονότων στο Αφγανιστάν, τον Ινδο-Ειρηνικό και των σχέσεων με την Κίνα. H συζήτηση αυτή θα συνεχιστεί, στο πλαίσιο της «Στρατηγικής πυξίδας» της ΕΕ, έως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου 2022, όπου η ευρωπαϊκή άμυνα θα είναι ένα από τα κύρια θέματα. «Έχουμε επίσης μπροστά μας την εκπόνηση και την έγκριση μιας νέας δήλωσης στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε, ενώ αργότερα το 2022, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ισπανία, η Βορειο-ατλαντική Συμμαχία θα μιλήσει για το νέο στρατηγικό δόγμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Νέα καταδίκη Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Για τον θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν πριν από εννέα χρόνια, καταδικάστηκε η Τουρκία καθώς οι τουρκικές αρχές δεν έπραξαν όσα όφειλαν για να ερευνήσουν αποτελεσματικά τον ρόλο αξιωματούχων στην υπόθεση και δεν επέδειξαν ανεξαρτησία.
Evropaiki Enosi, EU, European Union
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ θα ζητήσει από τη Ρωσία να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα στην Ουκρανία

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναμένεται να επαναλάβει την ισχυρή του δέσμευση για λογοδοσία και την καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Παραμένει στις κορυφαίες ευρωπαϊκές προκλήσεις το μεταναστευτικό ζήτημα.