ΓΔ: 877.24 1.10% Τζίρος: 59.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Εμπόδια Τραμπ στη συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας «βλέπει» το Πεκίνο

Αλλαγή κλίματος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας μεταδίδει το CNBC, το οποίο επικαλείται δηλώσεις κινεζικής κυβερνητικής πηγής, στις οποίες γίνεται λόγος για άρνηση του Ντ. Τραμπ να αποσύρει την επιβολή δασμών σε κινεζικά προϊόντα.

Σε τεντωμένο σχοινί δείχνουν να ισορροπούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο χωρών, αφού τα δεδομένα συνεχώς διαφοροποιούνται.

Συγκεκριμένα, παρά το θετικό κλίμα που είχε διαφανεί το τελευταίο διάστημα και την αισιοδοξία ότι τελικά θα επιτευχθεί συμφωνία που θα δίνει λύσει στα προβλήματα που έχουν προκύψει από την διαμάχη που άνοιξαν Ουάσινγκτον και Πεκίνο, τα πράγματα δείχνουν πλέον διαφορετικά.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το CNBC, το οποίο επικαλείται δηλώσεις κυβερνητικής πηγής, η κινεζική πλευρά δηλώνει απαισιόδοξη για τις πιθανότητες επίτευξης εμπορικής συμφωνίας εξαιτίας της άρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τους δασμούς που επέβαλε.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Κίνας πίστευε πως οι ΗΠΑ είχαν συμφωνήσει στην απόσυρση των συγκεκριμένων δασμών. Πλέον, με τα νέα δεδομένα, κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να οδηγηθούν τα πράγματα, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση της αμερικανικής πλευράς.

tweet
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

china-australia-investments
ΔΙΕΘΝΗ

Για οικονομικό πόλεμο κατά της Αυστραλίας κατηγορούν την Κίνα οι ΗΠΑ

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Κίνα επέβαλε σειρά τιμωρητικών κυρώσεων σε αυστραλιανά προϊόντα στο πλαίσιο της διμερούς πολιτικής σύγκρουσης που βύθισαν τις διμερείς σχέσεις στο χειρότερο επίπεδο από τα γεγονότα της Τιενανμέν.
ΔΙΕΘΝΗ

Εντάσσονται επιπλέον 12 κινεζικές εταιρείες στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον επέκρινε τις ΗΠΑ ότι «χρησιμοποιούν την αντίληψη περί εθνικής ασφάλειας για κάθε σκοπό και καταχρώνται την κρατική εξουσία για να καταστείλουν και να περιορίσουν τις κινεζικές επιχειρήσεις με κάθε δυνατό μέσο».
ΔΙΕΘΝΗ

Κοινό ανακοινωθέν από ΗΠΑ και Κίνα για την προστασία του περιβάλλοντος

Στην ανακοίνωση οι δύο χώρες δεσμεύονται να εργαστούν στην COP26 για «ένα φιλόδοξο, ισορροπημένο και χωρίς αποκλεισμούς αποτέλεσμα στον μετριασμό (χαμηλότερες εκπομπές), την προσαρμογή και την οικονομική υποστήριξη».