ΓΔ: 2605.5 0.26% Τζίρος: 189.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:01:38
Φώτο: Shutterstock

Εμπόδια Τραμπ στη συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας «βλέπει» το Πεκίνο

Αλλαγή κλίματος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας μεταδίδει το CNBC, το οποίο επικαλείται δηλώσεις κινεζικής κυβερνητικής πηγής, στις οποίες γίνεται λόγος για άρνηση του Ντ. Τραμπ να αποσύρει την επιβολή δασμών σε κινεζικά προϊόντα.

Σε τεντωμένο σχοινί δείχνουν να ισορροπούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο χωρών, αφού τα δεδομένα συνεχώς διαφοροποιούνται.

Συγκεκριμένα, παρά το θετικό κλίμα που είχε διαφανεί το τελευταίο διάστημα και την αισιοδοξία ότι τελικά θα επιτευχθεί συμφωνία που θα δίνει λύσει στα προβλήματα που έχουν προκύψει από την διαμάχη που άνοιξαν Ουάσινγκτον και Πεκίνο, τα πράγματα δείχνουν πλέον διαφορετικά.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το CNBC, το οποίο επικαλείται δηλώσεις κυβερνητικής πηγής, η κινεζική πλευρά δηλώνει απαισιόδοξη για τις πιθανότητες επίτευξης εμπορικής συμφωνίας εξαιτίας της άρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τους δασμούς που επέβαλε.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Κίνας πίστευε πως οι ΗΠΑ είχαν συμφωνήσει στην απόσυρση των συγκεκριμένων δασμών. Πλέον, με τα νέα δεδομένα, κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να οδηγηθούν τα πράγματα, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση της αμερικανικής πλευράς.

tweet
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σάκης Αρναούτογλου ομιλία Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Αρναούτογλου: Η Ευρώπη δεν πρέπει να εξαρτάται από ΗΠΑ ή Κίνα

Ο ευρωβουλευτής Σάκης Αρναούτογλου τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να ακολουθήσει αυτόνομη στρατηγική έναντι της Κίνας, υπερασπίζοντας αξίες και συμφέροντα χωρίς νέα Ψυχροπολεμικά σύνδρομα, ζητώντας αυτοπεποίθηση και καθαρούς κανόνες.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συνελήφθη 34χρονη για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας από το FBI

Το FBI συνέλαβε τη 34χρονη Γουανγίνγκ Τζανγκ, που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας, παρακολουθώντας πρόσωπο κοντά σε Ταϊβανό αξιωματούχο στις ΗΠΑ και στέλνοντας υλικό στις κινεζικές αρχές.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Υπέρ συνόδου Ρωσίας-Κίνας-ΗΠΑ, κατά παύσης πληγμάτων στην Ουκρανία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως είναι έτοιμος για τριμερή συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ και Ντόναλντ Τραμπ, αρκεί να οριστεί πρώτα η ατζέντα. Το Κρεμλίνο τη βλέπει πιθανή στο Φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού, ενώ αρνείται διακοπή επιθέσεων στην Ουκρανία.