ΓΔ: 880.29 0.12% Τζίρος: 9.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:42:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ισπανία: Τέλος στις διαφημίσεις ζαχαρωδών προϊόντων για τα παιδιά

Η κυβέρνηση της Ισπανίας, μέσω της απαγόρευσης διαφημίσεων παγωτών και αναψυκτικών, επιθυμεί να προστατέψει τους ανήλικους καταναλωτές από τη μάστιγα της παιδικής παχυσαρκίας.

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θέλει να απαγορεύσει τις διαφημίσεις ζαχαρωδών προϊόντων, όπως παγωτών και αναψυκτικών, που απευθύνονται σε παιδιά για να αντιμετωπίσει την παιδική παχυσαρκία.

Η απαγόρευση αυτή θα τεθεί σε εφαρμογή το 2022. Θα αφορά τις διαφημίσεις που στοχεύουν στους καταναλωτές κάτω των 16 ετών, στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το διαδίκτυο και τις εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, όπως είπε ο υπουργός Καταναλωτή, Αλμπέρτο Γκαρθόν«Οι ανήλικοι είναι ευάλωτοι καταναλωτές και έχουμε την υποχρέωση να τους προστατεύουμε από τις διαφημίσεις», υποστήριξε.

Το σχέδιο αυτό αφορά τις σοκολάτες, τα ζαχαρωτά, ορισμένα γλυκά, τα αναψυκτικά αλλά και τα παγωτά, ανέφερε η κυβέρνηση η οποία έλαβε υπόψη της τα διατροφικά κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ο Αλμπέρτο Γκαρθόν είπε ότι θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως της Νορβηγίας, της Πορτογαλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σήμερα, στην Ισπανία ένα στα τρία παιδιά θεωρείται υπέρβαρο. Το 1984 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 3%«Η διαφήμιση είναι ένας από αυτούς που ευθύνονται για αυτό το ποσοστό», επέμεινε ο υπουργός. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, σε πανεθνικό επίπεδο, οι παχύσαρκοι στην ηλικιακή ομάδα 5-19 ετών αυξήθηκαν από 4% το 1975 σε πάνω από 18% σήμερα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Στην Ισπανία ενώνουν δυνάμεις και στέλνουν δωρεάν φαγητό σε γιατρούς και νοσηλευτές

Με την πανδημία του κορονοϊού να έχει χτυπήσει σημαντικά την λειτουργία τους καθώς τα περισσότερα καταστήματα παραμένουν κλειστά, αλυσίδες φαγητού στέλνουν δωρεάν γεύματα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.
covid-19-metallaxi-koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον σε Ισπανία και Σουηδία

Το μικροβιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Gregorio Maranon της Μαδρίτης, που επιβεβαίωσε τη νέα παραλλαγή, συμπλήρωσε σε μια χωριστή ανάρτηση στο Twitter ότι ο ασθενής βρίσκεται σε καλή κατάσταση, με ήπια συμπτώματα.
Agores, Pliromi, Sales, Ekptoseis
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Μειώθηκαν κατά 8% οι καταναλωτικές δαπάνες των νοικοκυριών το 2020

Η καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών μειώθηκε το 2020 σε σχέση με το 2019 σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, με τη μεγαλύτερη μείωση να καταγράφεται στη Μάλτα (22%), την Κροατία (16,2%), την Ισπανία (15,8%), την Ελλάδα (15,6%) και την Κύπρο (14,1%).
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Άδεια για δοκιμές εμβολίου κατά της Covid-19 έλαβε η Hipra

Ο φαρμακευτικός όμιλος θα πραγματοποιήσει τη λεγόμενη δοκιμή Φάσης 2 -το δεύτερο στάδιο μιας διαδικασίας δοκιμών τριών γύρων- σε εθελοντές σε 10 νοσοκομεία σε όλη την Ισπανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ.