ΓΔ: 896.28 0.38% Τζίρος: 30.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:02:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Reuters: Ίσως δεν έρθουν φέτος σε συμφωνία ΗΠΑ και Κίνα

Πιθανό θεωρεί το ενδεχόμενο να μη καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία εντός του 2019 ΗΠΑ και Κίνα το πρακτορείο Reutets, το οποίο επικαλείται πηγές εντός του Λευκού Οίκου.

Η επιθυμία της Κίνας για μία πιο ευρεία άρση των δασμών που έχει επιβάλλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στα κινεζικά προϊόντα, ίσως οδηγήσει τη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για το επόμενο έτος.

Αυτό μεταδίδει τουλάχιστον το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές εντός του Λευκού Οίκου. Συγκεκριμένα, το Πεκίνο παρουσιάζεται να πιέζει για πιο ευρεία άρση δασμών.

Από την πλευρά του, ο Ντ. Τραμπ και ο εκπρόσωπος εμπορίου των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λάιτιζερ, υποστηρίζουν πως μια άρση δασμών ως αντάλλαγμα για μια συμφωνία η οποία δεν επιλύει το θεμελιώδεις πτυχές του ζητήματος της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας, δε θα καταφέρει να θεωρηθεί ως μια καλή συμφωνία για τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, και υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, τόνισαν σε συνέντευξη τύπου στις 11 Οκτωβρίου ότι μια εμπορική συμφωνία μπορεί να χρειαστεί ως και πέντε εβδομάδες για να υπογραφεί.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

china-australia-investments
ΔΙΕΘΝΗ

Για οικονομικό πόλεμο κατά της Αυστραλίας κατηγορούν την Κίνα οι ΗΠΑ

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Κίνα επέβαλε σειρά τιμωρητικών κυρώσεων σε αυστραλιανά προϊόντα στο πλαίσιο της διμερούς πολιτικής σύγκρουσης που βύθισαν τις διμερείς σχέσεις στο χειρότερο επίπεδο από τα γεγονότα της Τιενανμέν.
ΔΙΕΘΝΗ

Εντάσσονται επιπλέον 12 κινεζικές εταιρείες στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον επέκρινε τις ΗΠΑ ότι «χρησιμοποιούν την αντίληψη περί εθνικής ασφάλειας για κάθε σκοπό και καταχρώνται την κρατική εξουσία για να καταστείλουν και να περιορίσουν τις κινεζικές επιχειρήσεις με κάθε δυνατό μέσο».
ΔΙΕΘΝΗ

Κοινό ανακοινωθέν από ΗΠΑ και Κίνα για την προστασία του περιβάλλοντος

Στην ανακοίνωση οι δύο χώρες δεσμεύονται να εργαστούν στην COP26 για «ένα φιλόδοξο, ισορροπημένο και χωρίς αποκλεισμούς αποτέλεσμα στον μετριασμό (χαμηλότερες εκπομπές), την προσαρμογή και την οικονομική υποστήριξη».