ΓΔ: 2632.17 -0.08% Τζίρος: 177.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο; ΑΠΕ

ΗΠΑ: 5 νεκροί μετά από «επίθεση» οχήματος σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Γουόκεσα, με τις τοπικές αστυνομικές αρχές να τονίζουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 40 τραυματίες. Τα σχολεία της πόλης θα παραμείνουν, σήμερα, κλειστά.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 40 τραυματίσθηκαν όταν όχημα έπεσε πάνω σε ανθρώπους που συμμετείχαν σε παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη παρτέλαση στη Γουόκεσα της πολιτείας Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση της Γουόκεσα.

Το χρονικό της επίθεσης 

Κόκκινο SUV έπεσε χθες Κυριακή πάνω σε ανυποψίαστους ανθρώπους, ανάμεσά τους μικρές μαθήτριες με πομ-πομ, που συμμετείχαν σε παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη παρέλαση στη Γουόκεσα, στην πολιτεία Ουισκόνσιν (βόρειες ΗΠΑ).

Ο Νταν Τόμσον, ο αρχηγός της αστυνομίας στην πόλη αυτή 72.000 κατοίκων, κάπου 32 χιλιόμετρα από το Μιλγουόκι, δήλωσε πως πρόσωπο ενδιαφέροντος έχει τεθεί υπό κράτηση και ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε βρίσκεται στα χέρια των αρχών. «Το όχημα χτύπησε πάνω από 20 ανθρώπους. Αρκετά θύματα είναι παιδιά και υπάρχουν ορισμένοι θάνατοι», δήλωσε ο κ. Τόμσον σε δημοσιογράφους.

Ο κ. Τόμσον επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον του κόκκινου SUV, χωρίς να τραυματιστεί κανένας από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην παρέλαση ή την παρακολουθούσαν. Συμπλήρωσε πως εξ όσων γνωρίζει, δεν υπήρξαν πυρά μέσα από το όχημα.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, το SUV εικονίζεται να κινείται με ταχύτητα προς τα νώτα ανθρώπων που παρελαύνουν και χτυπάει πάνω από δέκα. Θεατές τρέχουν να προσφέρουν βοήθεια. Σε άλλο βίντεο, αστυνομικός εικονίζεται να πυροβολεί εναντίον του αυτοκινήτου προτού αυτό πέσει πάνω σε μπάρες που είχαν στηθεί για την παρέλαση.

Γυναίκα δήλωσε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Fox6 πως το SUV χτύπησε κυρίως μαθήτριες 9 ως 15 ετών, μέλη ομάδας χορού που συμμετείχε στην παρέλαση. Αφηγήθηκε πως αρχικά επικράτησε σιωπή, κατόπιν ακούστηκαν ουρλιαχτά και κόσμος άρχισε να τρέχει προς το σημείο για να βοηθήσει, ανέφερε το Fox6. Σύμφωνα με την εκτίμηση άλλου αυτόπτη μάρτυρα, το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει ταχύτητα μεταξύ 60 και 70 χιλιομέτρων όταν χτύπησε κόσμο.

Τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με ασθενοφόρα, με περιπολικά και με αυτοκίνητα συγγενών και φίλων. Το νοσοκομείο Παίδων του Ουισκόνσιν ανέφερε μέσω Twitter ανέφερε πως εισήχθησαν 15 πρόσωπα ως τις 20:00, από τα οποία δεν είχε υποκύψει κάποιο.

Τα σχολεία στη Γουόκεσα θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και θα είναι διαθέσιμοι ψυχολόγοι για τους μαθητές που μπορεί να χρειάζονται υποστήριξη, ανέφερε η τοπική διεύθυνση εκπαίδευσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαιοσύνης ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ζευγάρι στο δικαστήριο μετά τον αρραβώνα στο Empire State Building

Ένα ζευγάρι που αρραβωνιάστηκε στην κορυφή του Empire State Building παρουσιάστηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης κατηγορούμενο για παράνομη ανάβαση, καθώς έχουν σκαρφαλώσει και σε άλλα κτίρια παγκοσμίως.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: 50% φόρος στα καναδικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ από 2027

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με επιβολή επιπλέον 50% φόρου στα καναδικά αυτοκίνητα και χάλυβα από το 2027, κατηγορώντας τον Καναδά για αθέμιτες πρακτικές και τονίζοντας ότι μόνο εγχώρια παραγωγή δεν θα επιβαρύνεται με δασμούς.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν καταρρέει ολοκληρωτικά, δηλώνει ο πρώην πρόεδρος ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Truth Social ότι το Ιράν "καταρρέει πλήρως", λίγο πριν γνωστοποιηθούν οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη χώρα. Το ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ χαρακτήρισε τις κυρώσεις "οικονομική D-Day" κατά του Ιράν.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με βασιλιά Ιορδανίας για Στενό Ορμούζ και εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν

Κίνα και Ιορδανία κάλεσαν για διατήρηση της εκεχειρίας ΗΠΑ-Ιράν και ομαλοποίηση στη θαλάσσια κυκλοφορία του Ορμούζ. Τόνισαν τη σημασία διαλόγου για συνολική λύση και εξέφρασαν ανησυχία για την κλιμάκωση στη Δυτική Όχθη.
εξοχική κατοικία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένας στους τρεις ξένους αγοραστές αναζητά μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα

Στοιχεία της Elxis – At Home in Greece έδειξαν ότι 1 στους 3 ξένους αγοραστές αναζητά μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα, με Κρήτη και Πελοπόννησο να πρωταγωνιστούν και τις βίλες να κερδίζουν έδαφος.
Κατοικία δολαρίου ΗΠΑ
ΑΓΟΡΕΣ

Ebury: Νέα πίεση στο δολάριο λόγω των ανησυχιών για το αμερικανικό χρέος

Η άνοδος των μακροπρόθεσμων επιτοκίων και οι ανησυχίες για τη δυναμική του αμερικανικού χρέους επαναφέρουν το δολάριο σε πτωτική τροχιά. Στο επίκεντρο των αγορών αυτή την εβδομάδα το Jackson Hole και τα στοιχεία PCE για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.