ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η ηλεκτροκίνηση συμβάλει στην αναβίωση κλασικών αυτοκινήτων

H ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και οι δυνατότητες των ηλεκτρικών κινητήρων, συμβάλουν στην αναβίωση μοντέλων που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις δραστηριότητές του ανθρώπου.

Τα κλασικά αυτοκίνητα αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία του αυτοκίνητου. Πρόκειται για μοντέλα τα οποία κυκλοφόρησαν πριν από αρκετές δεκαετίες και ήταν οι προπομποί των σημερινών μοντέλων σε όλους τους τομείς της αυτοκίνησης.

Διορατικοί σχεδιαστές και μηχανικοί δημιούργησαν την βάση για να εξελιχθεί το αυτοκίνητο και όλα τα συστήματα του.

Τώρα η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και οι δυνατότητες των ηλεκτρικών κινητήρων, συμβάλουν στην αναβίωση μοντέλων που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις δραστηριότητές του ανθρώπου.

Η προσπάθεια περιλαμβάνει και την αναβίωση του δημοφιλούς μοντέλου Type 2 της Volkswagen. Το Volkswagen Type 2, γνωστό επίσημα (ανάλογα με τον τύπο του αμαξώματος) ως Transporter, Kombi ή Microbus ή ανεπίσημα, ως λεωφορείο (US) ή Camper (UK), είναι το δεύτερο μοντέλο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Προήλθε από το πρώτο μοντέλο της Volkswagen, το Type 1(Beetle).

Η επιτυχία του στην αγορά, είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία αυτοκινήτων. Τη δεκαετία του 1960, στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυκλοφόρησαν οι ανταγωνιστές του, Ford Econoline, Dodge A100 και Chevrolet Corvair 95 Corvan.

Στην Ευρώπη, ο ανταγωνισμός περιελάβανε το Citroen H Van( 1947-1981), Renault Estafette (1959-1980) και το Ford Transit ( 1953-1965).

Οι Ιάπωνες κατασκευαστές κυκλοφόρησαν επίσης παρόμοια οχήματα, όπως το Nissan Caravan, το Toyota LiteAce και το Subaru Sambar.

Στη Βραζιλία, υπήρχε το τελευταίο εργοστάσιο στον κόσμο που παρήγαγε την σειρά T2. Η παραγωγή σταμάτησε στις 31 Δεκεμβρίου 2013, λόγω της θέσπισης αυστηρότερων κανονισμών ασφάλειας στη χώρα.

Τώρα, η θυγατρική της Volkswagen στην Αμερική, ανέθεσε στην εταιρεία EV West West, την κατασκευή του ηλεκτροκίνητου λεωφορείου τύπου Volkswagen Type 2. Η ιδέα στηρίχθηκε στην αξιοποίηση του ηλεκτρικού συστήματος παραγωγής ενέργειας που χρησιμοποιείτε στο VW e-Golf.

Το επαγγελματικό αυτοκίνητο εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα και συστοιχία μπαταριών 35,8 kWh. Ανακοινώθηκε ότι το e-Bus, έχει αυτονομία 202 χλμ. Ο κινητήρας βρίσκεται στο πίσω τμήμα του ηλεκτρικού λεωφορείου, το οποίο είχε προηγουμένως καταλάβει ο αερόψυκτος τετρακύλινδρος κινητήρας των 60 ίππων.

Τα περισσότερα εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά θα παραμείνουν αμετάβλητα, όπως ήταν στο αρχικό μοντέλο.

Οι μονάδες συσσωρευτών βρίσκονται μέσα σε ειδικά διαμορφωμένα και ενισχυμένα περιβλήματα. Επιλέχθηκε η θέση κάτω από τα εμπρός καθίσματα, όπου ήταν η δεξαμενή καυσίμου στο αρχικό βενζινοκίνητο μοντέλο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Παραγγελία - μαμούθ από Hertz για 100.000 αυτοκίνητα της Tesla

Η εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων που πριν από 4 μήνες ξέφυγε από την χρεοκοπία, προχώρησε στην μεγαλύτερη παραγγελία Model 3 της Tesla που έχει υπάρξει μέχρι τώρα, δεσμεύοντας το 10% της ετήσιας παραγωγής της εταιρείας του Έλον Μασκ.
ΔΙΕΘΝΗ

Βαρύ πρόστιμο σε VW και BMW για καρτέλ με στόχο να... ρυπαίνουν

Τα πρόστιμα 875 εκατ. ευρώ επιβλήθηκαν από την Κομισιόν επειδή οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες συνεννοήθηκαν για να μην αναπτυχθεί καλύτερη τεχνολογία καθαρισμού ρύπων στα αυτοκίνητα ντίζελ.