ΓΔ: 822.15 -0.21% Τζίρος: 66.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Deutsche Welle
Πηγή: ΑΠΕ

Κομισιόν: Απαράδεκτο το κλείσιμο της Deutsche Welle που διέταξε η Μόσχα

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πίτερ Στάνο δήλωσε ότι η αντίδραση των ρωσικών αρχών δείχνει για άλλη μια φορά τις συνεχείς παραβιάσεις τους στην ελευθερία και ανεξαρτησία των ΜΜΕ.

Το κλείσιμο των γραφείων της Deutsche Welle που διέταξε η Μόσχα είναι «απαράδεκτο» και «χωρίς καμία δικαιολογία», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Πίτερ Στάνο.

Ερωτηθείς σχετικά, κατά τη σημερινή ενημέρωση της Επιτροπής προς τον Τύπο, ο Π. Στάνο είπε ότι το κλείσιμο του γραφείου του γερμανικού διεθνούς ραδιοτηλεοπτικού φορέα στη Μόσχα είναι μια «πολύ κακή εξέλιξη». Σημείωσε, επίσης, ότι οι ρωσικές αρχές συνέδεσαν το κλείσιμο της DW με την απόφαση του γερμανικού ρυθμιστικού φορέα να αποκλείσει τον εθνικό ρωσικό τηλεοπτικό φορέα Russia Today (RT) από τη Γερμανία, ο οποίος δεν είχε έγκυρη άδεια λειτουργίας.

«Αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το έργο της DW στη Ρωσία», είπε ο Π. Στάνο, σημειώνοντας ότι η αντίδραση των ρωσικών αρχών δείχνει για άλλη μια φορά τις συνεχείς παραβιάσεις τους στην ελευθερία και ανεξαρτησία των ΜΜΕ.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με την DW και το προσωπικό της στη Ρωσία και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα πολύ στενά. Αναμένουμε ότι η DW θα έχει πλήρη και δίκαιη πρόσβαση σε όλα τα νομικά βήματα προκειμένου να απαντήσει σε αυτή την αδικαιολόγητη απόφαση της Ρωσίας», δήλωσε, τέλος, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Ξεπερνούν τις 10 οι χώρες που έχει διακοπή η ροή ρωσικού φυσικού αερίου

Οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να έχουν καταρτίσει σχέδια για τη διαχείριση και των τριών επιπέδων μιας κρίσης εφοδιασμού με φυσικό αέριο - έγκαιρη προειδοποίηση, συναγερμός και έκτακτη ανάγκη.
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Η κυβέρνηση λαμβάνει έκτακτα μέτρα για να διασφαλίσει φυσικό αέριο

Η δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε σήμερα προβλέπει επίσης ένα σύστημα «πλειστηριασμού» για την πώληση αερίου στους βιομηχάνους, που θα επιτρέψει, σύμφωνα με το Βερολίνο, να μειωθεί η κατανάλωση του ισχυρού γερμανικού βιομηχανικού τομέα.
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ο Σολτς καλεί τη Ρωσία να κάνει πίσω στη διένεξη για τα σιτηρά

Το Κίεβο και η Δύση κατηγορούν τη Μόσχα ότι έχει μετατρέψει τον εφοδιασμό με τρόφιμα σε όπλο. Η Ρωσία αντιτείνει πως δεν απαγορεύει τις εξαγωγές σιτηρών, αποδίδει τη διακοπή τους στις θαλάσσιες νάρκες και στις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί.