ΓΔ: 2149.53 -0.39% Τζίρος: 114.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:20:40
Russian-Army-
Φωτο: ΑΠΕ

Φωτογραφίες προδίδουν ρώσικες κινήσεις στα σύνορα με την Ουκρανία

Η ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων έχει χαρακτηριστεί από το ΝΑΤΟ ως η μεγαλύτερη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στη Λευκορωσία από τον Ψυχρό Πόλεμο.

Δορυφορικές φωτογραφίες μιας ιδιωτικής αμερικανικής εταιρίας που δημοσιεύτηκαν σήμερα έδειξαν λεπτομέρειες ελιγμών στρατιωτικών κινήσεων στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Ουκρανία, πριν από τη διεξαγωγή των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων που έχουν ανακοινωθεί από τη Μόσχα και το Μίνσκ.

Η ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων έχει χαρακτηριστεί από το ΝΑΤΟ ως η μεγαλύτερη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στη Λευκορωσία από τον Ψυχρό Πόλεμο.

Η Ρωσία και η Λευκορωσία έχουν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την κωδική ονομασία «Union Resolve 2022» κατά το χρονικό διάστημα από τις 10 ως τις 20 Φεβρουαρίου, με επιχειρησιακά σενάρια ανάσχεσης μιας ενδεχόμενης επίθεσης στα νότια σύνορα της στρατιωτικής συμμαχίας τους.

Η Ρωσία έχει ανακοινώσει κάποιες λεπτομέρειες για τους πυραύλους, αλλά και για τα αεροσκάφη που αναπτύσσει στην περιοχή της άσκησης, αναφορικά με την πραγματοποίησή της.

Η νέα ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων και οι προγραμματισμένες ασκήσεις, λαμβάνουν χώρα σε μία περίοδο κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, σχετικά με τη μαζική συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Οι χώρες της Δύσης έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία ότι προετοιμάζεται για να εισβάλει στην Ουκρανία, ενώ η Μόσχα αρνείται την ύπαρξη τέτοιων σχεδίων.

Οι φωτογραφίες της Maxar Technologies που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ, δείχνουν ρωσικές στρατιωτικές μονάδες εξοπλισμένες με πυραύλους, πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών και επιθετικά αεροσκάφη να έχουν αναπτυχθεί στη Λευκορωσία, σε τρεις περιοχές κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Το Reuters δεν κατόρθωσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις δορυφορικές φωτογραφίες.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού, ενώ Λευκορώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι δεν απάντησαν σε σχετικά τηλεφωνήματα που έγιναν σήμερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία: Δύο άμαχοι νεκροί

Ρωσικές επιδρομές τη νύχτα σκότωσαν δύο άτομα σε Κίεβο και γύρω περιοχές, με καταστροφές σε κατοικίες και υποδομές. Οι ουκρανικές αρχές προειδοποιούν για νέο κύμα πυραυλικών επιθέσεων σχεδόν σε όλη τη χώρα.
Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ αμφισβητεί Μόσχα: Δεν νομίζω ότι έγινε πλήγμα σε κατοικία του Πούτιν

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε αμφιβολίες για τις ρωσικές καταγγελίες ότι η Ουκρανία επιτέθηκε με drone στην κατοικία του Βλαντίμιρ Πούτιν, δηλώνοντας πως «δεν πιστεύει» ότι το περιστατικό συνέβη όπως περιγράφεται.
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση ουκρανικών drones προκάλεσε φωτιά σε ρωσική βιομηχανική ζώνη

Επίθεση με drones από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προκάλεσε πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη της Γέλετς, στη ρωσική περιφέρεια Λίπετσκ. Δεν υπήρξαν θύματα, ενώ η περιοχή διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής συσσωρευτών για το ρωσικό ΥΠΕΘΑ.