ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΑΠΕ

Αλβανία: Τους 45 έφθασαν οι νεκροί και τους 900 οι τραυματίες

Σε 45 ανέρχονται οι νεκροί από τον φονικό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Αλβανία, ο συνολικός αριθμός των τραυματιών ξεπερνάει τους 900. Από αυτούς οι 65 φέρουν σοβαρότερα τραύματα.

Σε 45 ανέρχονται οι νεκροί από τον φονικό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Αλβανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της χώρας. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, εντοπίστηκαν τρία ακόμα σοροί στο τετραώροφο που κατέρρευσε, από τα συνολικά 5 άτομα που αναζητούνταν από χθες. Πρόκειται για μέλη της οικογένειας Λιάλια που θρηνεί 8 άτομα.

Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών ξεπερνάει τους 900. Από αυτούς οι 65 φέρουν σοβαρότερα τραύματα. Ο αριθμός των τραυματιών αυξάνεται, διότι οι μετασεισμικές δονήσεις προκαλούν και νέους τραυματισμούς. Έτσι, η σημερινή μετασεισμική δόνηση των 5,1 Ρίχτερ οδήγησε στο νοσοκομείο Τιράνων 7 άτομα.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν σήμερα τα πρώτα στοιχεία σε σχέση με τις υλικές ζημιές. Τα στοιχεία αφορούν μόνον ένα μέρος των σεισμόπληκτων περιοχών. Μαρτυρούν όμως τις τραγικές συνέπειες του σεισμού. Πρόκειται για περισσότερες από 260 πολυκατοικίες και περισσότερα από 1.600 σπίτια που δέχτηκαν σοβαρές ζημιές ή κρίνονται ακατοίκητα.

Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα συνεχίζει να πρωτοστατεί σε ό,τι αφορά τη συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο αλβανικό λαό. Σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο των Τιράνων έφθασαν δύο κινητά μαγειρεία του ελληνικού στρατού μαζί με το εξαμελές προσωπικό τους για να συμβάλουν στην σίτιση των πληγέντων. Η κάθε μονάδα μπορεί να ετοιμάσει 300 μερίδες φαγητού ανά γεύμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένα κτίρια
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν και δεύτερος τραυματίας από ιρανικό πύραυλο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νέα πλήγματα κατά εκτοξευτών πυραύλων στο Ιράν, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, στοχεύοντας μείωση της απειλής. Δεύτερος τραυματίας, έφηβος, αναφέρθηκε από ιρανικά πυρά στο Ισραήλ το απόγευμα.
Έκρηξη
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις σε Ισφαχάν και άλλες πόλεις, ουρές στα πρατήρια Τεχεράνης

Εκρήξεις σημειώθηκαν σε Ισφαχάν, Κομ, Καράζ, Κερμανσάχ και Ταμπρίζ, εκτός της Τεχεράνης, σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν μεγάλες ουρές σε πρατήρια βενζίνης, καθώς κάτοικοι φεύγουν από την πρωτεύουσα.
κυκλώνας από δορυφόρο
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: 46 νεκροί από κατολισθήσεις, ελάχιστες ελπίδες για 21 αγνοούμενους

Μετά τις φονικές πλημμύρες στη νοτιοανατολική Βραζιλία, οι ελπίδες για τους 21 αγνοούμενους λιγοστεύουν. Η καταστροφή κόστισε 46 ζωές, ενώ οι Αρχές προβλέπουν νέες βροχές και οι έρευνες σε τόνους λάσπης συνεχίζονται.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στον Έβρο: 30 εκατ. ευρώ για ανασυγκρότηση πληγεισών περιοχών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε πληγείσες από πλημμύρες περιοχές του βόρειου Έβρου, όπου ενημερώθηκε από τοπικούς φορείς για την κατάσταση και συζήτησε έργα αποκατάστασης και άμεσα μέτρα στήριξης.