ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Shutterstock

Ντμίτρο Κουλέμπα: Η Ουκρανία δεν θα υποχωρήσει μπροστά στη Μόσχα

«Δεν θα παραδοθούμε, δεν θα υποχωρήσουμε, δεν θα παραδώσουμε ούτε ένα εκατοστό της επικράτειάς μας», διαβεβαίωσε ο Κουλέμπα κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέντευξης τύπου.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Ντμίτρο Κουλέμπα διαβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα υποχωρήσει μπροστά στη Μόσχα, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τον συναγερμό στον οποίο τέθηκαν οι ρωσικές δυνάμεις αποτροπής των πυρηνικών ως μια απόπειρα άσκησης «πίεσης». 

«Δεν θα παραδοθούμε, δεν θα υποχωρήσουμε, δεν θα παραδώσουμε ούτε ένα εκατοστό της επικράτειάς μας», διαβεβαίωσε ο Κουλέμπα κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέντευξης τύπου.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που έχουν προβλεφθεί με τη Μόσχα στα σύνορα Ουκρανίας - Λευκορωσίας, ο Κουλέμπα διαβεβαίωσε ότι οι Ουκρανοί πηγαίνουν εκεί «για να ακούσουν όσα έχει να πει η Ρωσία».

«Επομένως, αυτό που είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε είναι ο τρόπος για να σταματήσει ο πόλεμος και να μπει ένα τέλος στην κατοχή των εδαφών μας», συνέχισε. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να θέσει τις δυνάμεις αποτροπής πυρηνικών της Ρωσίας σε συναγερμό σήμερα είναι μια «απόπειρα να ζητήσει περισσότερα και να ασκήσει πίεση στην ουκρανική αντιπροσωπεία». 

Η περίπτωση ενός πυρηνικού πολέμου «θα είναι μια καταστροφή για τον κόσμο», όμως αυτή η απειλή «δεν θα μας "σπάσει"», κατέληξε ο Κουλέμπα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: «Παραποιημένες» οι ρωσικές κατηγορίες για επίθεση σε εστία

Ο ουκρανικός στρατός διέψευσε ρωσικούς ισχυρισμούς περί επίθεσης σε φοιτητική εστία στη Σταρομπίλσκ, δηλώνοντας πως στόχευσε κέντρο διοίκησης drones και επιτίθεται μόνο σε στρατιωτικές υποδομές, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ελβετία επεκτείνει κυρώσεις σε Ρωσία και Λευκορωσία όπως η ΕΕ

Η Ελβετία διευρύνει τις κυρώσεις της κατά Ρωσίας και Λευκορωσίας, υιοθετώντας μέτρα της ΕΕ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Από 22 Μαΐου, 115 επιπλέον πρόσωπα θα υπόκεινται σε δεσμεύσεις και απαγόρευση εισόδου στη χώρα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί και 40 τραυματίες από ουκρανικό πλήγμα σε λύκειο στο Λουχάνσκ

Τουλάχιστον 4 νεκροί και 40 τραυματίες από επίθεση ουκρανικών drone σε λύκειο στο Λουχάνσκ υπό ρωσική κατοχή. Στον κοιτώνα βρίσκονταν 86 μαθητές 14-18 ετών. Δεν έχουν δοθεί ακόμη στοιχεία για την ταυτότητα των θυμάτων.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Οι συνομιλίες για την Ουκρανία υπό ΗΠΑ φτάνουν σε αδιέξοδο

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, Άντριι Σιμπίχα, δήλωσε ότι οι συνομιλίες για την ειρήνη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας υπό τις ΗΠΑ εξαντλούνται και η ευρωπαϊκή συμμετοχή μπορεί να δώσει νέα ώθηση, ενώ η Ουκρανία ζητά και συνάντηση ηγετών.
Γιατρός με στηθοσκόπιο
ΔΙΕΘΝΗ

UNHCR: Χάθηκε ανθρωπιστική βοήθεια 1 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

Η UNHCR ανακοίνωσε ότι ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε αποθήκη της στο Ντνίπρο, προκαλώντας απώλειες υλικού αξίας 1 εκατ. δολαρίων για πρόσφυγες. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και κρίσιμη ανθρωπιστική βοήθεια χάθηκε για τους εκτοπισμένους.