ΓΔ: 2653.47 0.81% Τζίρος: 90.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:05:37
Φωτο: Shutterstock

Ντμίτρο Κουλέμπα: Η Ουκρανία δεν θα υποχωρήσει μπροστά στη Μόσχα

«Δεν θα παραδοθούμε, δεν θα υποχωρήσουμε, δεν θα παραδώσουμε ούτε ένα εκατοστό της επικράτειάς μας», διαβεβαίωσε ο Κουλέμπα κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέντευξης τύπου.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Ντμίτρο Κουλέμπα διαβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα υποχωρήσει μπροστά στη Μόσχα, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τον συναγερμό στον οποίο τέθηκαν οι ρωσικές δυνάμεις αποτροπής των πυρηνικών ως μια απόπειρα άσκησης «πίεσης». 

«Δεν θα παραδοθούμε, δεν θα υποχωρήσουμε, δεν θα παραδώσουμε ούτε ένα εκατοστό της επικράτειάς μας», διαβεβαίωσε ο Κουλέμπα κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέντευξης τύπου.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που έχουν προβλεφθεί με τη Μόσχα στα σύνορα Ουκρανίας - Λευκορωσίας, ο Κουλέμπα διαβεβαίωσε ότι οι Ουκρανοί πηγαίνουν εκεί «για να ακούσουν όσα έχει να πει η Ρωσία».

«Επομένως, αυτό που είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε είναι ο τρόπος για να σταματήσει ο πόλεμος και να μπει ένα τέλος στην κατοχή των εδαφών μας», συνέχισε. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να θέσει τις δυνάμεις αποτροπής πυρηνικών της Ρωσίας σε συναγερμό σήμερα είναι μια «απόπειρα να ζητήσει περισσότερα και να ασκήσει πίεση στην ουκρανική αντιπροσωπεία». 

Η περίπτωση ενός πυρηνικού πολέμου «θα είναι μια καταστροφή για τον κόσμο», όμως αυτή η απειλή «δεν θα μας "σπάσει"», κατέληξε ο Κουλέμπα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί σε ρωσικό διυλιστήριο, απώλειες και στα σύνορα με Ουκρανία

Ουκρανικά drones σκότωσαν δύο άτομα και προκάλεσαν πυρκαγιά σε διυλιστήριο στην περιφέρεια Κρασναντάρ, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές. Τα συντρίμμια έπεσαν κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό, ενώ ζημιές υπέστησαν δέκα σπίτια.
Λιμάνι του Οδησσού
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Χτυπήσαμε φορτηγό πλοίο στο λιμάνι της Οδησσού

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε πλήγμα σε φορτηγό πλοίο με φερόμενο στρατιωτικό φορτίο στο λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα. Η ταυτότητα του πλοίου δεν αποκαλύφθηκε και ο ισχυρισμός δεν έχει επαληθευτεί ανεξάρτητα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ανοικτό το ενδεχόμενο συνομιλιών με Ρωσία για Μαύρη Θάλασσα

Ο Ζελένσκι προανήγγειλε διπλωματικές συνομιλίες με τη Ρωσία για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα και την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας. Τρία ή τέσσερα πλοία κινούνται καθημερινά από το λιμάνι της Οδησσού.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Κάλυψη 27 δισ. ευρώ για άμυνα ζητά από συμμάχους η Ουκρανία

Ο Ζελένσκι κάλεσε τους συμμάχους να παραδώσουν αντιαεροπορικά συστήματα πριν τον χειμώνα και να συμβάλουν στην κάλυψη χρηματοδοτικού κενού 27 δισ. ευρώ για την άμυνα, υπενθυμίζοντας τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.
Κατεστραμμένο εργοστάσιο έκρηξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πλήγμα σε ρωσικό στρατιωτικό εργοστάσιο στο Ροστόφ

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε τη νύχτα ρωσικό στρατιωτικό εργοστάσιο στην περιοχή Ροστόφ, προκαλώντας πυρκαγιά, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο. Το εργοστάσιο παρήγαγε πυρομαχικά και συστήματα πυραύλων.