ΓΔ: 795.24 2.06% Τζίρος: 72.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Gazprom-Rosia-Kievo-aerio
Shutterstock

Gazprom: Κανονικά η ροή φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας προς Ευρώπη

Οι παραγγελίες ανέρχονται σε 109,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα σήμερα 4 Μαρτίου, σύμφωνα με τα επίπεδα της προηγούμενης ημέρας, αναφέρει η Gazprom.

Η ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας συνεχίζεται κανονικά βάσει των παραγγελιών των πελατών, ανακοίνωσε σήμερα η κρατική ρωσική εταιρεία αερίου Gazprom.

Οι παραγγελίες ανέρχονται σε 109,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα σήμερα 4 Μαρτίου, σύμφωνα με τα επίπεδα της προηγούμενης ημέρας, προσθέτει η Gazprom σε ανακοίνωσή της.

Οι ροές φυσικού αερίου προς τα δυτικά μέσω του ρωσικού αγωγού Γιαμάλ - Ευρώπη σταμάτησαν σήμερα, ενώ οι προσφορές της Gazprom για επιπρόσθετη διαμετακόμιση αερίου μέσω Ουκρανίας βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με τα δεδομένα από τους φορείς εκμετάλλευσης του αγωγού αυτού.

Οι ροές φυσικού αερίου στη Γερμανία μέσω του σημείου μέτρησης στο Μαλνόφ βρίσκονταν στις περίπου 101.119 κιλοβατώρες την ώρα (kWh/h) νωρίτερα σήμερα το πρωί και ήταν περίπου 13,5 εκατομμύρια κιλοβατώρες ανά ώρα στη διάρκεια της νύχτας.

Η Gazprom επανέλαβε χθες, Πέμπτη, τις προμήθειες φυσικού αερίου προς τα δυτικά μέσω του αγωγού Yamal - Europe στη Γερμανία από την Πολωνία και έκλεισε δυνατότητες διαμετακόμισης αερίου 7,8 εκατομμυρίων κιλοβατωρών ανά ώρα μέσω του αγωγού για σήμερα το πρωί ως το Σάββατο το πρωί.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να προμηθεύει με αέριο τις παγκόσμιες αγορές, αν και οι ΗΠΑ και οι ευρωπαίοι σύμμαχοί τους ενισχύουν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

«Πνίγει» την Ευρώπη η Gazprom, εκτίναξη 22% για το φυσικό αέριο

Ξαφνική μείωση των ροών φυσικού αερίου στην Ευρώπη από τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό με πρόσχημα τις διεθνείς κυρώσεις οδηγεί την τιμή στα 118 ευρώ/ μεγαβατώρα. Καμία ανησυχία προς το παρόν από Γερμανία για την ενεργειακή επάρκεια.
ΔΙΕΘΝΗ

Μειώνει τις προμήθειες φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας η Gazprom

Η ρωσική εταιρεία υποστηρίζει ότι οι μειωμένες ροές οφείλονται σε προβλήματα στη μία πύλη εισόδου του ρωσικού φυσικού αερίου στην ΕΕ, με την Ουκρανία να απαντά ότι μπορεί να υπάρξει ανακατεύθυνση.