ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: Facebook

Α. Νεοφύτου: Δεν πρέπει να διστάζουμε να καταδικάζουμε τη ρωσική εισβολή

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και επόμενος υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε ότι οι Κύπριοι ως θύματα της τουρκικής εισβολής δεν θα έπρεπε να έχουν διλήμματα για την Ουκρανία.

Mε αφορμή το κλίμα που δημιουργήθηκε με τα τραγικά γεγονότα της Ουκρανίας, να διεκδικήσουμε για το Κυπριακό, μια διαδικασία λύσης, στο συμφωνημένο πλαίσιο της ΔΔΟ, βασισμένη στις ίδιες αξίες που συζητά σήμερα ο κόσμος. Μια ενωμένη, ευρωπαϊκή Κύπρος πρέπει να απαλλαγεί από τον κατοχικό στρατό. Και από τις παρωχημένες εγγυήσεις του ’60. Και να τις αντικαταστήσει με την ασφάλεια των νέων ευρωπαϊκών αμυντικών μηχανισμών, ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας ότι μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί η επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού στη γη των πατέρων του.

Εμείς θύματα της τουρκικής εισβολής και της κατοχής, δεν πρέπει να διστάζουμε να καταδικάζουμε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τόνισε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στις εργασίες του Ανωτάτου Συμβουλίου του Δημοκρατικού Συναγερμού, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ελευθερία στη Λευκωσία και το οποίο επικύρωσε την υποψηφιότητα του κ. Νεοφύτου για την Προεδρία της Δημοκρατίας στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, αναφέρθηκε στις συμμαχίες που έχτισε και συνεχίζει να χτίζει η Κύπρος, καθώς και στις αξίες της Ιδρυτικής Διακήρυξης του ΔΗΣΥ:

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός πιστεύει ότι η Κύπρος, ιστορικά, γεωγραφικά και πολιτιστικά, ανήκει στη Δύση και στην Ευρώπη. Η Κύπρος πρέπει να ενισχύσει τους δεσμούς της με τη Δύση και να αξιοποιήσει το Δυτικό παράγοντα».

Και επεσήμανε: «Κάναμε πράξη την διακήρυξή μας, εντάσσοντας τη χώρα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Κάτι που τόλμησε ο Δημοκρατικός Συναγερμός σε χαλεπούς καιρούς, δεν νοείται να φοβόμαστε να το δηλώνουμε το 2022, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο δυτικός προσανατολισμός της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτος. Στα επόμενα χρόνια, όπως και σήμερα, η κατεύθυνσή μας είναι ξεκάθαρη. Δεν κρυβόμαστε στις δυσκολίες. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να μετατρέπουμε τους κινδύνους σε ευκαιρίες για τη χώρα μας. Μια τέτοια ευκαιρία αποτελεί η σημερινή συσπείρωση των συμμάχων στο διεθνές δίκαιο. Αυτό το momentum μπορεί να γίνει και δικό μας».

Παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στις πέντε αλλαγές που συντελούνται με το κυβερνών κόμμα του ΔΗΣΥ, με την πάταξη της γραφειοκρατίας, την προσιτή κατοικία σε όλα τα νέα ζευγάρια, τις ευκαιρίες για υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, την ριζοσπαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, καθώς και τη στήριξη στην σύγχρονη οικογένεια και την εργαζόμενη μητέρα.

Σημαντική, επεσήμανε, κρίνεται η εφαρμογή μιας νέας πολιτικής για τους πρόσφυγες.

Αναφερθείς σε προσωπικές στιγμές, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι τα πολυτιμότερα στοιχεία στην ζωή του είναι η οικογένειά του. Ευχαρίστησε τα στελέχη της παράταξης για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και κατέληξε λέγοντας:

«Είμαστε η παράταξη της ιστορικής ευθύνης. Η παράταξη που ανοίγει δρόμους για την ασφάλεια και την ευημερία του λαού μας. Η παράταξη των μεγάλων και δικαιωμένων επιλογών. Κάθε φορά που ο τόπος βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι, είναι σε εμάς, στον Δημοκρατικό Συναγερμό, που στρέφεται ο πολίτης. Από εμάς περιμένει καθοδήγηση. Είμαστε βαθιά περήφανοι για την κληρονομιά μας. Αφοσιωμένοι στον όρκο του Γλαύκου Κληρίδη. Να παλεύουμε, χωρίς εκπτώσεις, για μια πατρίδα καλύτερη. Μια πατρίδα ισχυρότερη. Μια πατρίδα πιο ελπιδοφόρα από εκείνη που κάθε φορά παραλαμβάνουμε. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν είναι σημαία ευκαιρίας. Είναι κόμμα αρχών και αξιών. Για εμάς, ένα είναι το σχέδιο και κανένα άλλο. Μέχρι τέλους για τη νίκη. Ενωμένοι, Ενωμένοι, Ενωμένοι, Ποτέ νικημένοι».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ukraine
ΔΙΕΘΝΗ

Πυραύλους εξαπέλυσαν οι Ρώσοι σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας

Οι ουκρανικές δυνάμεις καταφέρνουν να απωθούν τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή Σλοβιάνσκ - Κραματόρσκ - Κοστιαντίνιφκα παρά τις επιθέσεις από βορρά και νότο, σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο.
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ο πόλεμος συμπληρώνει 4 μήνες, νέα βοήθεια 450 εκ. δολ. από ΗΠΑ

Τέσσερις μήνες κλείνει σήμερα ο αιματηρός πόλεμος στην Ουκρανία και συνεχίζονται οι επιθέσεις των Ρώσων επικεντρωμένες στο ανατολικό τμήμα της χώρας στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ και του Ντονιέσκ.
Zelensky-Ukraine
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι παραδέχεται ότι η κατάσταση στο Λουχάνσκ είναι πολύ δύσκολη

Η Ρωσία προειδοποίησε τη Λιθουανία την Τρίτη ότι θα αντιμετωπίσει μέτρα με «σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις» επειδή εμπόδισε ορισμένες σιδηροδρομικές μεταφορές προς τον θύλακα Καλίνινγκραντ της Μόσχας στη Βαλτική Θάλασσα,