ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ομάδα εργασίας του ΟΗΕ για «μακροπρόθεσμες λύσεις» στο πρόβλημα των εκτοπισμένων

Συστάθηκε νέα ομάδα εργασίας του ΟΗΕ προκειμένου να βρει "μακροπρόθεσμες λύσεις" στο πρόβλημα των εκτοπισμένων.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε χθες Τρίτη από την ομάδα εργασίας που μόλις συστάθηκε για τους εκτοπισμένους σε όλο τον κόσμο –συνολικά 58 εκατομμύρια άνθρωποι πέρυσι—να «βρουν συγκεκριμένες και μακροπρόθεσμες λύσεις» για τους πληθυσμούς αυτούς.

Επίσης ζήτησε από την ομάδα να του υποβάλει προτάσεις για τη «βελτίωση» της απάντησης των κρατών μελών στο πρόβλημα των εκτοπισμένων, τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε κρατικό επίπεδο.

«Πέρυσι ο αριθμός των εκτοπισμένων εξαιτίας συγκρούσεων έφτασε σε νέο ρεκόρ, σε περισσότερα από 41 εκατομμύρια. Στη διάρκεια της ίδιας χρονιάς ακόμη 17 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπίστηκαν εξαιτίας φυσικών καταστροφών», επεσήμανε ο Γκουτέρες σε ανακοίνωσή του.

Η ομάδα εργασίας αποτελείται από οκτώ πρόσωπα, τα οποία ορίστηκαν χθες, εκ των οποίων πολλά κατάγονται από χώρες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των εκτοπισμένων.

Η Ιταλίδα Φεντερίκα Μογκερίνι, πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, και ο Ντόναλντ Κεμπερούκα από τη Ρουάντα, πρώην πρόεδρος της Αφρικάνικής Τράπεζας Ανάπτυξης, επιλέχθηκαν από τον Γκουτέρες για να διευθύνουν την ομάδα αυτή.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ-κλίμα: Να βάλουμε τέλος στον πόλεμο εναντίον του πλανήτη μας

Οι αναπτυγμένες χώρες δεσμεύτηκαν το 2009 στην Κοπεγχάγη να διαθέτουν 100 δισ. δολάρια ετησίως μέχρι το 2020 ως βοήθεια στις χώρες του Νότου για να προσαρμοστούν στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Όμως αυτός ο στόχος δεν επιτεύχθηκε.
ΔΙΕΘΝΗ

Κλιματική αλλαγή και επιπτώσεις της πανδημίας στο επίκεντρο της Συνόδου του ΟΗΕ

Λόγω της πανδημίας, οι αποστολές στα Ηνωμένα Έθνη είναι ολιγομελείς και οι περισσότερες εκδηλώσεις στο περιθώριο της συνέλευσης θα γίνουν διαδικτυακά, ή με συνδυασμό τηλεδιάσκεψης και φυσικής παρουσίας.