ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Σε υψηλό επταμήνου κινείται η στερλίνα

Σε υψηλό επταμήνου σήμερα η στερλίνα από τις υψηλές προσδοκίες των επενδυτών για τις εκλογές της της 12ης Δεκεμβρίου.

Σε υψηλό επταμήνου ανήλθε σήμερα η στερλίνα καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες των επενδυτών ότι το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα θα εξασφαλίσει ξεκάθαρη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, γεγονός που θα μπορούσε να άρει μέρος της πολιτικής αβεβαιότητας που έχει επηρεάσει το νόμισμα.

Οι επενδυτές αντιδρούν θετικά στην προοπτική η Βρετανία να αποφύγει την περίπτωση ενός ακόμα κοινοβουλίου όπου κανένα κόμμα δεν θα έχει αυτοδυναμία. Πολλοί φαίνεται να θεωρούν ότι μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπό το Συντηρητικό Κόμμα θα λειτουργήσει θετικά για τη στερλίνα σε σχέση με τις ανησυχίες για μια πιο αποφασιστική έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κερδίσει τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.

Οι δημοσκοπήσεις σταθερά δίνουν προβάδισμα στον κόμμα του Τζόνσον έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος. Ενώ ο Τζόνσον έχει δεσμευθεί να οδηγήσει τη Βρετανία εκτός της ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου, το Εργατικό Κόμμα έχει πει ότι θα πιέσει για ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την αποχώρηση από το μπλοκ.

Στις 11:30 ώρα Ελλάδας, η λίρα ενισχύθηκε κατά 0,5% στο 1,3063 δολάριο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο. Έναντι του ευρώ, η λίρα ενισχύθηκε κατά 0,5% στις 84,855 πένες, επίσης σε υψηλό επταμήνου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισόβια σε Σιχ για φόνο φοιτητή στη Βρετανία - Συγγνώμη από την αστυνομία

Σε ισόβια κάθειρξη με ελάχιστη εκτιτέα τα 21 έτη καταδικάστηκε 23χρονος για τη δολοφονία φοιτητή το 2025. Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η συμπεριφορά της βρετανικής αστυνομίας, που πέρασε χειροπέδες στο θύμα ενώ πέθαινε.
Τράπεζα της Αγγλίας πρόσοψη
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Δεν θα δοθεί αποζημίωση στη Ρουάντα για την ακύρωση της συμφωνίας

Το Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο αποφάσισε πως η Βρετανία δεν οφείλει να καταβάλει δεκάδες εκατομμύρια λίρες στη Ρουάντα για την ακυρωθείσα συμφωνία απέλασης αιτούντων άσυλο, απορρίπτοντας όλες τις οικονομικές αξιώσεις του Κιγκάλι.
Πίτερ Μάντελσον πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Νέα έγγραφα για τον διορισμό του Μάντελσον ως πρέσβη των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έδωσε στη δημοσιότητα νέα έγγραφα σχετικά με τον διορισμό του Πίτερ Μάντελσον ως πρέσβη στις ΗΠΑ, εν μέσω ανησυχιών για τους δεσμούς του με τον Έπστιν και την κρίση ηγεσίας του πρωθυπουργού Στάρμερ.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Στηρίζουμε τις προσπάθειες Τραμπ για συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν

Ο Εμμανουέλ Μακρόν επαίνεσε τις προσπάθειες του Τραμπ για συμφωνία με το Ιράν και τόνισε τη διαθεσιμότητα Γαλλίας και συμμάχων για την ασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ. Επεσήμανε τη σημασία διαβουλεύσεων για σταθερότητα στη Μέση Ανατολή.
Ντούα Λίπα τραγουδά live
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ντούα Λίπα και ο Κάλουμ Τέρνερ παντρεύτηκαν στη Βρετανία

Η Ντούα Λίπα και ο Κάλουμ Τέρνερ παντρεύτηκαν στο Λονδίνο σε μια διακριτική τελετή. Το ζευγάρι σχεδιάζει να γιορτάσει με τριήμερη δεξίωση στη Σικελία, ενώ φωτογραφήθηκαν χαρούμενοι να βγαίνουν από το δημαρχείο.