ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Musk, Tesla, ilektrika autokinita
Φωτο: Shutterstock

Bloomberg: Μία ανάσα πριν από την πλήρη εξαγορά του Twitter ο Έλον Μασκ

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο η συμφωνία μπορεί να ανακοινωθεί σήμερα, καθώς το μόνο που έχει απομείνει είναι ο καθορισμός των τελικών όρων της εξαγοράς.

Πολύ κοντά στην πλήρη απόκτηση του Twitter βρίσκεται ο Έλον Μασκ, με τη συμφωνία πιθανόν να ανακοινώνεται πιθανώς και σήμερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. 

Το αμερικανικό δίκτυο εργάζεται ώστε να κλείσει τους τελικούς όρους της συμφωνίας, με το Bloomberg να τονίζει ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Μασκ ανακοίνωσε ότι έχει αποκτήσει στο 9,1% της εταιρείας, ενώ προχώρησε σε δημόσια προσφορά προκειμένου να αποκτήσει πλήρως την εταιρεία. 

Σύμφωνα με τη γνωστοποίηση που έγινε στην SEC, ο Μασκ προσφέρθηκε να αποκτήσει όλες τις μετοχές της Twitter που δεν κατέχει έναντι 54,20 δολ. ανά μετοχή, αποτιμώντας την εταιρεία στα 43,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα premium 38% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος την 1η Απριλίου, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν ο Μασκ αποκαλύψει ότι είχε γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter.

Ο Μασκ ανέφερε ότι η προσφορά του είναι η τελική, αποκλείοντας ενδεχόμενη ανοδική προσαρμογή. Στη γνωστοποίηση προσθέτει ότι εάν δεν γίνει αποδεκτή από τους μετόχους, θα πρέπει να επανεξετάσει τη θέση του ως μέτοχος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σήμερα απέστειλε επιστολή στην εταιρεία για να ενημερώσει για την πρότασή του. «Επένδυσα στο Twitter, καθώς πιστεύω στις δυνατότητές του να είναι η πλατφόρμα για την ελευθερία του λόγου σε όλο τον κόσμο και πιστεύω ότι η ελευθερία του λόγου είναι μια κοινωνική επιταγή για μια λειτουργική δημοκρατία», ανέφερε στην επιστολή. «Ωστόσο, από τότε που έκανα την επένδυσή μου, συνειδητοποιώ τώρα ότι η εταιρεία δεν θα ευδοκιμήσει ούτε θα εξυπηρετήσει αυτή την κοινωνική επιταγή στην τρέχουσα μορφή της. Το Twitter πρέπει να μεταμορφωθεί ως μη εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία».

Αρχικά το Twitter ήταν εντελώς αντίθετο στην εξαγορά, ενώ ενεργοποίησε  το έσχατο αντίμετρο που προβλέπεται από την αμερικανική νομοθεσία για την αποτροπή επιθετικών εξαγορών. Σε περίπτωση όπου ένας μέτοχος (εν προκειμένω ο Μασκ) φθάσει σε ποσοστό συμμετοχής άνω του 15%, αυτόματα θα εκδοθούν υπέρ των μετόχων δικαιώματα συμμετοχής σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με έκπτωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η αντεπίθεση των δικηγόρων της Twitter στον προκλητικό Μασκ

Ο Μασκ επιθυμεί από τον δικαστή να του επιτρέψει να αποχωρήσει από τη συμφωνία χωρίς την καταβολή ρήτρας, ενώ από την πλευρά της, η Twitter επιθυμεί μία δικαστική εντολή εξαναγκασμού του για την εξαγορά της εταιρίας έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.
mask-tesla
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο Μασκ αναζητεί στοιχεία για τους πλασματικούς λογαριασμούς του Twitter

Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για την εξαγορά της εταιρίας επειδή η Twitter τον παραπλάνησε. Κλήτευσε τον πρώην υπεύθυνο ασφαλείας της Twitter ζητώντας έγγραφα για τους πλασματικούς λογαριασμούς της πλατφόρμας.