ΓΔ: 2013.52 1.34% Τζίρος: 83.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:51:34
Φώτο: Shutterstock

Πελόζι - Ζελένσκι: Η Ουκρανία μάχεται κατά της «διαβολικής εισβολής Πούτιν»

«Η αντιπροσωπεία μας ταξίδεψε στο Κίεβο για να στείλει ένα αδιαμφισβήτητο και ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο: Η Αμερική στέκεται σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας», ανέφερε η Πελόζι.

O Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι είχε συνάντηση με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι στο Κίεβο, ενώ ανάρτησε και ένα βίντεο σχετικά με την επίσκεψή της Αμερικανίδας αξιωματούχου.

«Πιστεύουμε ότι σας επισκεπτόμαστε για να πούμε ένα ευχαριστώ για τον αγώνα σας για την ελευθερία... Ο αγώνας σας, είναι ένας αγώνας για τον καθένα μας. Η δέσμευσή μας είναι να είμαστε εδώ για εσάς μέχρι το τέλος αυτού του αγώνα,» δήλωσε η Πελόζι σε ένα βίντεο που ανάρτησε ο Ζελένσκι στο Twitter.

Зустріч зі спікером Палати представників Конгресу США @SpeakerPelosi в Києві. Сполучені Штати є лідером потужної підтримки України в боротьбі з агресією РФ. Дякуємо, що допомагаєте захищати суверенітет і територіальну цілісність нашої держави! pic.twitter.com/QXSBPFoGQh

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) May 1, 2022
 

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, δήλωσε για την συνάντηση με τον Β. Ζελένσκι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας, καθώς αυτή μάχεται κατά της «διαβολικής εισβολής του Πούτιν».

Ο Ζελένσκι, πλαισιωμένος από ένοπλη συνοδεία, υποδέχθηκε την Πελόζι έξω από το προεδρικό του γραφείο, ντυμένος με τη στρατιωτική στολή χακί που φοράει στις δημόσιες εμφανίσεις του από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου.

«Η αντιπροσωπεία μας ταξίδεψε στο Κίεβο για να στείλει ένα αδιαμφισβήτητο και ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο: Η Αμερική στέκεται σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας», ανέφερε η Πελόζι σε ανακοίνωσή της.

Συνοδευόταν από πολλούς νομοθέτες, ένα ταξίδι που ακολούθησε την επίσκεψη που πραγματοποίησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ουκρανία ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Η Πελόζι δήλωσε ότι ο Ζελένσκι είχε καταστήσει σαφές ότι η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερη ασφάλεια, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια «για να αντιμετωπιστεί ο καταστροφικός ανθρώπινος φόρος που έχει υποστεί ο ουκρανικός λαός από τη διαβολική εισβολή του (προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν».

«Η αντιπροσωπεία μας παρέδωσε με υπερηφάνεια το μήνυμα ότι πρόσθετη αμερικανική υποστήριξη είναι καθ' οδόν», είπε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Λάβετε υπόψη επίσημες δηλώσεις, όχι ρεπορτάζ ΜΜΕ για Πούτιν-Τραμπ

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι μόνο οι ανακοινώσεις των ΥΠΕΞ Ρωσίας και ΗΠΑ έχουν αξία, απαντώντας σε δημοσίευμα για ακύρωση συνάντησης Τραμπ-Πούτιν λόγω Ουκρανίας. Για πυραύλους 9M729, ο Πεσκόφ παρέπεμψε στο Υπουργείο Άμυνας.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ακυρώθηκε η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν λόγω σκληρών ρωσικών απαιτήσεων

Οι ΗΠΑ ακύρωσαν τη σύνοδο κορυφής Τραμπ-Πούτιν στη Βουδαπέστη λόγω των απαιτήσεων της Ρωσίας για την Ουκρανία, σύμφωνα με τους Financial Times, μετά από έντονη συνομιλία των ΥΠΕΞ. Προς το παρόν δεν υπάρχει επιβεβαίωση από το Reuters.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ακυρώθηκε η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν λόγω ακραίων ρωσικών απαιτήσεων για Ουκρανία

ΗΠΑ ακύρωσαν συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στη Βουδαπέστη λόγω σκληρών ρωσικών απαιτήσεων για την Ουκρανία, σύμφωνα με Financial Times. Η απόφαση ακολούθησε έντονη τηλεφωνική συνομιλία υπουργών. Το Reuters δεν επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ρωσία: Πιθανολογείται διπλωματική λύση για Ουκρανία, λέει Κρεμλίνο

Ο Κιρίλ Ντμίτριεφ δήλωσε ότι Ρωσία, ΗΠΑ και Ουκρανία είναι κοντά σε διπλωματική λύση για τον τερματισμό του πολέμου, καθώς ο Ζελένσκι αναγνωρίζει πλέον ως βασικό θέμα τις γραμμές των μετώπων.