ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Με τρίτο γεωτρύπανο εξοπλίζεται η Τουρκία

Στην αγορά νέου γεωτρύπανου, το οποίο θα έρθει να προστεθεί στο Φατίχ και το Γιαβούζ, ετοιμάζεται να προχωρήσει η Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Safak. Άγνωστη η τοποθεσία που θα χρησιμοποιηθεί.

Τις προθέσεις της Τουρκίας για κλιμάκωση της έντασης μαρτυρά δημοσίευμα της εφημερίδας Yeni Safak, το οποίο αποκαλύπτει ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται να αγοράσει ακόμα ένα γεωτρύπανο.

Το νέο γεωτρύπανο έρχεται να προστεθεί στο Φατίχ και το Γιαβούζ, ενώ η τουρκική κυβέρνηση αναμένεται να χτυπήσει την πόρτα σε νορβηγικές εταιρίες, από τις οποίες αγόρασε και τα δύο προηγούμενα.

Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα, η Τουρκία έχει αποφασίσει να παράγει η ίδια τα υλικά που χρειάζονται για γεωτρήσεις και έρευνες, ενώ θα γίνει και εκπαίδευση προσωπικού.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των αποφάσεων πολλών χωρών να επιβάλουν εμπάργκο προμηθειών στην Τουρκία για τις εξορύξεις, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Η Yeni Safak δεν κάνει γνωστή την τοποθεσία που το νέο γεωτρύπανο θα πραγματοποιήσει γεωτρήσεις, ωστόσο αναμένεται ότι κι εκείνο θα δραστηριοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι εκκαθαρίσεις Ερντογάν βυθίζουν σε νέο ιστορικό χαμηλό την τουρκική λίρα

Ο Τούρκος πρόεδρος έδιωξε τρία στελέχη της κεντρικής τράπεζας της χώρας συνεχίζοντας την αδιέξοδη πολιτική του να πιέζει για μείωση επιτοκίων ενώ καλπάζει ο πληθωρισμός με ρυθμό 20%.