ΓΔ: 2447.25 -1.15% Τζίρος: 317.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02

Με τρίτο γεωτρύπανο εξοπλίζεται η Τουρκία

Στην αγορά νέου γεωτρύπανου, το οποίο θα έρθει να προστεθεί στο Φατίχ και το Γιαβούζ, ετοιμάζεται να προχωρήσει η Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Safak. Άγνωστη η τοποθεσία που θα χρησιμοποιηθεί.

Τις προθέσεις της Τουρκίας για κλιμάκωση της έντασης μαρτυρά δημοσίευμα της εφημερίδας Yeni Safak, το οποίο αποκαλύπτει ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται να αγοράσει ακόμα ένα γεωτρύπανο.

Το νέο γεωτρύπανο έρχεται να προστεθεί στο Φατίχ και το Γιαβούζ, ενώ η τουρκική κυβέρνηση αναμένεται να χτυπήσει την πόρτα σε νορβηγικές εταιρίες, από τις οποίες αγόρασε και τα δύο προηγούμενα.

Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα, η Τουρκία έχει αποφασίσει να παράγει η ίδια τα υλικά που χρειάζονται για γεωτρήσεις και έρευνες, ενώ θα γίνει και εκπαίδευση προσωπικού.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των αποφάσεων πολλών χωρών να επιβάλουν εμπάργκο προμηθειών στην Τουρκία για τις εξορύξεις, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Η Yeni Safak δεν κάνει γνωστή την τοποθεσία που το νέο γεωτρύπανο θα πραγματοποιήσει γεωτρήσεις, ωστόσο αναμένεται ότι κι εκείνο θα δραστηριοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 5 Ρίχτερ ταρακούνησε τη νοτιοανατολική Τουρκία

Σεισμός 5 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί στο Μπαταλγκαζί της Μαλάτειας, ΝΑ Τουρκία, και έγινε αισθητός σε πολλές επαρχίες. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.
Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρός σεισμός 5 Ρίχτερ στη νοτιοανατολική Τουρκία

Σεισμός 5 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί στη νοτιοανατολική Τουρκία, με εστία την περιοχή Μπαταλγκαζί της Μαλάτια. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί. Η δόνηση έγινε αισθητή σε αρκετές γειτονικές επαρχίες, σύμφωνα με την AFAD.
Άσραφ Σάλεμ Ζαχέρ και Γιάσερ Γκιουλέρ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αθήνα υποβαθμίζει την τουρκο - αιγυπτιακή προσέγγιση, αλλά ανησυχεί

Η στρατιωτική προσέγγιση Τουρκίας και Αιγύπτου αναδιαμορφώνει τις ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Αθήνα να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις στη στρατηγική της.
Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Ρώσοι συνελήφθησαν στην Αγία Σοφία διαβάζοντας Βίβλο

Δύο Ρώσοι τουρίστες συνελήφθησαν στη Κωνσταντινούπολη επειδή διάβαζαν δυνατά αποσπάσματα της Βίβλου στην Αγία Σοφία. Εξετάζεται η απέλασή τους, ενώ το ρωσικό προξενείο παρακολουθεί την υπόθεση.
Σημαίες Τουρκίας Αιγύπτου
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Ενισχύουν τη στρατιωτική συνεργασία Άγκυρα και Κάιρο

Τουρκία και Αίγυπτος υπέγραψαν δύο επιστολές προθέσεων για ενίσχυση της στρατιωτικής και αμυντικής τους συνεργασίας, στο πλαίσιο της βελτίωσης των σχέσεών τους, μετά την επίσκεψη του Αιγύπτιου ΥΠΑΜ στην Άγκυρα.