ΓΔ: 906.57 0.50% Τζίρος: 49.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Απρέπεια η φοροδιαφυγή λέει ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σ. Ματαρέλα

Η φοροδιαφυγή αποτελεί πραγματική απρέπεια, διότι οι υπηρεσίες που προσφέρονται στο πολίτη, εξαρτώνται από τις δημόσιες δαπάνες είπε ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Στο τεράστιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής αναφέρθηκε ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα. Απευθυνόμενος σε μαθητές που τον επισκέφθηκαν, ο Ματαρέλα δήλωσε:  «η φοροδιαφυγή αποτελεί πραγματική απρέπεια, διότι οι υπηρεσίες που προσφέρονται στο πολίτη, εξαρτώνται από τις δημόσιες δαπάνες. Αν δεν κάνω το χρέος μου ως φορολογούμενος, εκμεταλλεύομαι τα χρήματα που καταβάλλουν οι άλλοι».

Σύμφωνα με τον Ματαρέλα, «το πρόβλημα συνδέεται με την ανάγκη αποτελεσματικών ελέγχων και νόμων, οι οποίοι άρχισαν να φέρνουν ένα κάποιο αποτέλεσμα. Κυρίως, όμως, συνδέεται με τον τρόπο σκέψης και την συνολική κουλτούρα ενός λαού».

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν με έμφαση τις δηλώσεις του προέδρου της χώρας και υπενθυμίζουν ότι βάσει των τελευταίων επίσημων στοιχείων, η φοροδιαφυγή, κάθε χρόνο, ξεπερνά τα 118 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός τύπος, η νέα στρατηγική ελέγχων του υπουργείου οικονομικών της Ρώμης και της οικονομικής αστυνομίας επικεντρώνεται στις επιχειρήσεις και τις παραγωγικές δραστηριότητες οι οποίες παρουσιάζουν μεγαλύτερο κίνδυνο μη καταβολής του φόρου προστιθέμενης αξίας.

Το νέο τριετές πρόγραμμα της Ιταλίας κατά της φοροδιαφυγής, τέλος, αφορά κυρίως τον πετρελαϊκό τομέα, τις πωλήσεις αυτοκινήτων και τις επιχειρήσεις που εκδίδουν πιστοποιητικά ενεργειακής επάρκειας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

italia
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών - Εκλέγει δήμαρχο η Ρώμη

Οι μεγαλύτερες πόλεις στις οποίες εκλέγεται δήμαρχος είναι η Ρώμη, η Τεργέστη και το Τορίνο. Στην Τεργέστη στον πρώτο γύρο, πριν δύο εβδομάδες, προβάδισμα είχε ο κεντροδεξιός υποψήφιος Ρομπέρτο Ντιπιάτσα.
Draghi
ΔΙΕΘΝΗ

Ντράγκι: Aνάγκη αλλαγής των κανόνων Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «το να επιμείνουμε στους ίδιους κανόνες του παρελθόντος με τη σημερινή χρηματο-οικονομική υποδομή, στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το θεωρώ κάτι το μη ρεαλιστικό».