ΓΔ: 1998.38 -0.80% Τζίρος: 284.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Liz Truss, Great Britain, Britain, Vretania, Agglia
Φωτο: Shutterstock

Βρετανία: Η Λιζ Τρας διατηρεί μεγάλο προβάδισμα στην κούρσα για την πρωθυπουργία

Το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα ψηφίζει με επιστολική ψήφο για να επιλέξει τον νέο ηγέτη του αφού ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως θα παραιτηθεί έπειτα από μια σειρά σκανδάλων. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας εξακολουθεί να προηγείται σημαντικά του αντιπάλου της, του Ρίσι Σούνακ, στην κούρσα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία της Βρετανίας, έδειξε σήμερα δημοσκόπηση του οργανισμού YouGov για λογαριασμό του Sky News.

Το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα ψηφίζει με επιστολική ψήφο για να επιλέξει τον νέο ηγέτη του αφού ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως θα παραιτηθεί έπειτα από μια σειρά σκανδάλων. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

Η Τρας, η οποία βρίσκεται σταθερά στις δημοσκοπήσεις στην κορυφή των προτιμήσεων των μελών του Συντηρητικού Κόμματος, προηγείται του Σούνακ κατά 32 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ αυτών που έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν, έδειξε η έρευνα. Η Τρας συγκεντρώνει 66% και ο Σούνακ 34%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μόνο το 13% των μελών του Συντηρητικού Κομματος είτε δεν έχει αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει είτε δεν θα ψηφίσει καθόλου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία εξετάζει χιλιομετρικό φόρο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή φόρου στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ώστε να συμβάλλουν όλοι στη χρηματοδότηση των οδικών έργων. Σύμφωνα με τη Daily Telegraph, η χρέωση ίσως φτάσει τις 3 πένες ανά μίλι από το 2028.
Μπιγκ Μπεν Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία στη Βρετανία για κρατούμενους που απελευθερώνονται κατά λάθος

Αποκαλύψεις για δεκάδες λανθασμένες αποφυλακίσεις κρατουμένων κάθε χρόνο προκαλούν αντιδράσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, εντείνοντας την πίεση στην κυβέρνηση για το χάος στις φυλακές.
Τράπεζα της Αγγλίας πρόσοψη
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Αμετάβλητο το επιτόκιο διατηρεί η Τράπεζα της Αγγλίας

Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε το βασικό επιτόκιο στο 4%, παρά τον πληθωρισμό στο 3,8%, πάνω από τον στόχο του 2%. Πέντε από τα εννέα μέλη της επιτροπής ψήφισαν υπέρ της διατήρησης, τέσσερα υπέρ της μείωσης.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο πατέρας του δράστη αποκαλύπτει απειλές για τη ζωή του

Ο πατέρας του Άξελ Ρουντακουμπάνα, που καταδικάστηκε σε 52 χρόνια για τη δολοφονία τριών κοριτσιών το 2024 στο Σάουθπορτ, αποκάλυψε ότι ο γιος του είχε βίαιες τάσεις και απείλησε να τον σκοτώσει μετά την αποβολή του από το σχολείο.