ΓΔ: 2256.32 0.48% Τζίρος: 269.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλάει σε εκδήλωση με φόντο τουρκική σημαία.

Τουρκία: Έτοιμη να ξεκινήσει γεωτρήσεις ανατολικά της Κρήτης

Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο AHaber αμφισβήτησε για ακόμα μία φορά τη Συνθήκη των Σεβρών και τόνισε ότι το μνημόνιο με την Λιβύη τονίζοντας ότι του δίνει το δικαίωμα να ξεκινήσει γεωτρήσεις νότια του Καστελόριζου.

Έτοιμος να προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στα ανατολικά της Κρήτης και νότια του Καστελόριζου εμφανίζεται ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο AHaber αμφισβήτησε για ακόμα μία φορά τη Συνθήκη των Σεβρών: «Κάναμε σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς ενέργειες εναντίον της Τουρκίας. Αυτό το είπαμε και στον Μητσοτάκη και στην αποστολή του, τόσο εγώ ο ίδιος προσωπικά όσο και η συνοδεία μου κατά την τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ. Εκείνοι έχουν ακόμη συγκεκριμένες προσδοκίες. Είπαμε ότι όλα τα κάνουμε με βάση το διεθνές δίκαιο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Στην ανατολική Μεσόγειο φυσικά και ανησυχούν όσοι δεν λογάριασαν το διεθνές δίκαιο και τα δικαιώματα της Τουρκίας. Έγιναν προσπάθειες για κάποια σχέδια εδώ. Αλλά ενεργώντας δίκαια, τα ρίξαμε στο κενό. Και θα προχωρήσω ακόμη περισσότερο. Εδώ μιλάμε για πλήρη ανατροπή των Σεβρών. Το βήμα έγινε», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Τ. Ερντογάν αναφέρθηκε στο μνημόνιο με την Λιβύη τονίζοντας ότι του δίνει το δικαίωμα να ξεκινήσει γεωτρήσεις νότια του Καστελόριζου: «Τώρα το βόρειο τμήμα των συνόρων εδώ είναι η Τουρκία , το νότιο τμήμα είναι η Λιβύη. Τι είναι αυτά, αυτά είναι υφαλοκρηπίδες. Εμείς μπορούμε να πούμε πως εδώ μπορούμε να κάνουμε τις σεισμικές μας έρευνες. Και μετά τις σεισμικές μας έρευνες μπορούμε να κάνουμε και γεωτρήσεις εδώ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Ελπίζω σε επίλυση της κρίσης στο Ιράν με διάλογο και διπλωματία

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε τις ταραχές στο Ιράν «νέα δοκιμασία» για την Τεχεράνη, προειδοποιώντας για παγίδες και δηλώνοντας ότι η Τουρκία αντιτίθεται σε κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει χάος στην περιοχή.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Στήριξη στη «μετρημένη» επίθεση του συριακού στρατού στους Κούρδους

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επαίνεσε τις «μετρημένες» ενέργειες του συριακού στρατού κατά των Κούρδων μαχητών, τονίζοντας την προσοχή στην ασφάλεια των αμάχων και διαβεβαιώνοντας πως η Τουρκία υποστηρίζει όλα τα μέτρα σταθερότητας στη Συρία.
Σημαίες ΗΠΑ Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιδράσεις στην Τουρκία για φωτογραφία με τον Αμερικανό πρεσβευτή

Φωτογραφία με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Τουρκία να κάθεται στην κεντρική πολυθρόνα του υπουργείου Άμυνας, προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Κάποιοι τον κατηγορούν πως φέρεται σαν «αποικιακός κυβερνήτης», χαρακτηρίζοντας τη σκηνή ταπεινωτική.
Γαλλική σημαία Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία στηρίζει Κούρδους, Τουρκία χαιρετίζει συμφωνία με Δαμασκό

Η Γαλλία χαιρέτισε τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ του Άχμαντ Αλ-Σαράα και των Κούρδων της Συρίας, επαναλαμβάνοντας τη στήριξή της στους Κούρδους συμμάχους. Η Άγκυρα χαρακτήρισε τη συμφωνία «ιστορικό σημείο καμπής».
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Τελ Αβίβ: Αμφισβητεί τη νέα παλαιστινιακή διοίκηση για τη Γάζα το Ισραήλ

Το Ισραήλ εξέφρασε αντιρρήσεις για τη σύνθεση της παλαιστινιακής επιτροπής διοίκησης της Γάζας, η οποία ανακοινώθηκε από Αίγυπτο, Κατάρ και Τουρκία, και δεν συντονίστηκε με το Τελ Αβίβ, σύμφωνα με το γραφείο του Νετανιάχου.
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ προσκαλεί τους Ερντογάν και Σίσι στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα

Ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε επιστολή στον Ερντογάν, προσκαλώντας τον ως ιδρυτικό μέλος στο «Συμβούλιο Ειρήνης» για τη Γάζα. Ο Τραμπ θα προεδρεύει, ενώ συμμετέχουν κορυφαίοι αξιωματούχοι Τουρκίας, ΗΠΑ και Βρετανίας.