ΓΔ: 792.9 0.56% Τζίρος: 69.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Donohoe, Eurogroup
Πηγή: consilium.europa.eu

«Ακέφαλος» κινδυνεύει να μείνει ο ESM, αποσύρθηκαν οι δύο υποψηφιότητες

«Θα συνεχίσω τις προσπάθειες και τις διαβουλεύσεις μου για να παρουσιάσω έναν υποψήφιο για τον ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου του ESM», τονίζει ο πρόεδρος του Eurogroup, Π. Ντόναχιου.

Σε αναζήτηση ενός νέου υποψηφίου κοινής αποδοχής προκειμένου να διαδεχθεί τον Κλάους Ρέγκλινγκ ως διευθύνων σύμβουλος του ESM, βρίσκεται ο επικεφαλής ου Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, μετά την απόσυρση των δύο υποψηφίων για τον συγκεκριμένο θώκο της ευρωζώνης. 

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ντόναχιου, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, απέσυραν την υποψηφιότητά τους για τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) οι δύο μοναδικοί υποψήφιοι, ο Λουξεμβούργιος Πιερ Γκραμένια και ο Πορτογάλος Χοάο Λεάο.

«Οι συνάδελφοί μου από το Λουξεμβούργο και την Πορτογαλία με ενημέρωσαν για την απόφασή τους να αποσύρουν τους αντίστοιχους υποψηφίους τους για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ESM. Ο Πιερ Γκραμένια και ο Χοάο Λεάο ήταν και οι δύο εξαιρετικοί υποψήφιοι και τους ευχαριστώ για τη συμμετοχή τους σε αυτή τη διαδικασία. Θα συνεχίσω τις προσπάθειες και τις διαβουλεύσεις μου για να παρουσιάσω έναν υποψήφιο για τον ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου του ESM», αναφέρει στο Twitter ο Πρόεδρος του Eurogroup.

Σημειώνεται ότι η θητεία του απερχόμενου επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ λήγει τον Οκτώβριο. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM (οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης) απέτυχαν να επιλέξουν το νέο δευθύνοντα σύμβουλο του ESM σε δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανία εμπόδιζε το διορισμό του πρώην υπουργού Οικονομικών της Πορτογαλίας, ενώ η Γαλλία και η Ιταλία εμπόδιζαν το διορισμό του πρώην υπουργού του Λουξεμβούργου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ESM, Eurozone
ΔΙΕΘΝΗ

Πρόταση για Ταμείο Σταθερότητας της ευρωζώνης από τον ESM

Όπως αναφέρεται στην πρόταση που κατέθεσαν στελέχη του ESM, το ταμείο ύψους 250 δισ. ευρώ θα προορίζεται για να δίνει χαμηλότοκα δάνεια σε κράτη που βρίσκονται αντιμέτωπα με εξωτερικά σοκ που μπορεί να πλήξουν την οικονομία τους.
Evrozoni, Eurozone, Eurogroup, Meeting, Synodos
ΔΙΕΘΝΗ

Ο αντίκτυπος του πολέμου στην ευρωζώνη στο επίκεντρο του Eurogroup

Ο υπ. Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας θα βρεθεί στο Λουξεμβούργο όπου θα συζητηθούν οι προοπτικές της ευρωζώνης, ενώ στο Ecofin θα πέσει στο τραπέζι ο προσανατολισμός που πρόκειται να έχει η Ευρώπη για την επιβολή παγκόσμιου φόρου στις πολυεθνικές.
Pascal_Donohoe
ΔΙΕΘΝΗ

Ντόναχιου: Θα συνεχιστεί και το 2022 η οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, επεσήμανε τις «πολύ θετικές τάσεις» που παρατηρούνται σε ό,τι αφορά την απασχόληση και την οικονομική ανάπτυξη, ενώ παράλληλα είπε ότι λαμβάνεται υπόψη και ο πληθωρισμός.
ΔΙΕΘΝΗ

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας στην ευρωζώνη ο Π. Τζεντιλόνι

Ο Ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε πως η ισχυρή οικονομική απάντηση που έδωσαν τα κράτη μέλη στην αντιμετώπιση της πανδημίας και η επιτυχία των εμβολιασμών δίνει αισιοδοξία για την οικονομία της ευρωζώνης.