ΓΔ: 903.97 -2.00% Τζίρος: 85.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μπάιντεν: Θα πιέσει την ενεργειακή βιομηχανία για πτώση των τιμών του πετρελαίου

Η τιμή του βαρελιού του αργού West Texas Intermediate (WTI), αμερικανικής ποικιλίας αναφοράς, έκλεισε χθες Παρασκευή κάτω από τα 80 δολάρια, για πρώτη φορά έπειτα από επτά μήνες

Οδηγία στο οικονομικό κλιμάκιο της κυβέρνησής του έδωσε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, χθες Παρασκευή, να πιέσει τη βιομηχανία ενέργειας προκειμένου η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές να μετακυληθεί στους Αμερικανούς καταναλωτές που προμηθεύονται καύσιμα στα πρατήρια, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου του Λευκού Οίκου.

Η τιμή του βαρελιού του αργού West Texas Intermediate (WTI), αμερικανικής ποικιλίας αναφοράς, έκλεισε χθες Παρασκευή κάτω από τα 80 δολάρια, για πρώτη φορά έπειτα από επτά μήνες και πλέον, υποχωρώντας στο επίπεδο όπου βρισκόταν πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Εξαιτίας των ανησυχιών περί παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, η τιμή του βαρελιού WTI προς παράδοση τον Νοέμβριο, το πιο διαδεδομένο προθεσμιακό συμβόλαιο, υποχώρησε 5,58% στα 78,74 δολάρια. Παράλληλα, η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου Brent Βόρειας Θάλασσας προς παράδοση τον Νοέμβριο υποχώρησε επίσης, κατά 4,76%, στα 86,15 δολάρια, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 8 μηνών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

biden, USA
ΔΙΕΘΝΗ

Προειδοποίηση Μπάιντεν σε πετρελαϊκές για φορολόγηση των υπερκερδών

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους πετρελαϊκούς κολοσσούς να σταματήσουν την κερδοσκοπία και να προχωρήσουν σε μειώσεις στην τιμή των καυσίμων καθώς έχουν αποκομίσει απίστευτα υψηλά κέρδη μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ θα διαθέσουν άλλα 15 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο από τα αποθέματά τους

Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2021, η κυβέρνηση των ΗΠΑ διέθεσε στην αγορά πάνω από 212 εκατ. βαρέλια από τα αμερικανικά στρατηγικά αποθέματα, τα οποία βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Ιούνιο του 1984.
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ θα διαθέσουν στην αγορά άλλα 10 - 15 εκατ. βαρέλια πετρελαίου

Οι υψηλές τιμής λιανικής των καυσίμων τροφοδοτούν τον πληθωρισμό, που είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες, κάτι που ενδέχεται να αποδειχθεί πολύ δαπανηρό για τον κ. Μπάιντεν.