ΓΔ: 1054.59 0.84% Τζίρος: 89.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Liz Truss, Great Britain, Britain, Vretania, Agglia
Φωτο: Shutterstock

Βρετανία: Συνάντηση Τρας και Κουάρτενγκ με τον υπεύθυνο του προϋπολογισμού

Μετά από το χάος που προκλήθηκε στις χρηματαγορές τις τελευταίες ημέρες από τις μειώσεις φόρων που προγραμματίζει να κάνει η βρετανική κυβέρνηση, στη συζήτηση ο προϋπολογισμός.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας και ο υπουργός των Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ θα συναντηθούν σήμερα με τον Ρίτσαρντ Χιουζ που είναι υπεύθυνος του Γραφείου για την Τήρηση του Προϋπολογισμού (OBR), μετά από το χάος που προκλήθηκε στις χρηματαγορές τις τελευταίες ημέρες από τις μειώσεις φόρων που προγραμματίζει να κάνει η βρετανική κυβέρνηση.

Στο επίκεντρο των σημερινών συζητήσεων θα βρεθούν η διαδικασία οικονομικών προβλέψεων του προϋπολογισμού, αλλά και οι οικονομικές και δημοσιονομικές εξελίξεις από τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε χθες το βρετανικό υπουργείο των Οικονομικών.

Ο Κουάρτενγκ ανακοίνωσε μία σειρά από μειώσεις φόρων την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο μιας δημοσιονομικής ανακοίνωσης του, την οποία συνόδευσε με εκτιμήσεις του OBR, προκαλώντας αναταραχή στις χρηματαγορές.

Ο υπουργός Οικονομικών έχει ζητήσει από το OBR να καταρτίσει το πρώτο προσχέδιο οικονομικών προβλέψεων στις 7 Οκτωβρίου.

Ο ίδιος προγραμματίζει να κάνει μία ανακοίνωση για τον προϋπολογισμό στις 23 Νοεμβρίου, περιλαμβάνοντας νέες εκτιμήσεις και λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος δανεισμού αλλά και τα μέτρα μείωσης του χρέους.

Μία επιτροπή βουλευτών στο κοινοβούλιο της Βρετανίας έχει παροτρύνει τον Κουάρτενγκ να παρουσιάσει την ανακοίνωσή του σχετικά με τον προϋπολογισμό.

Η Τρας και ο Κουάρτενγκ υπερασπίστηκαν τα οικονομικά σχέδια τους νωρίτερα χθες με την πρωθυπουργό να δηλώνει ότι χρειάζεται η άμεση ανάληψη δράσης, προκειμένου να βοηθηθεί η οικονομική ανάπτυξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σε ύφεση βρίσκεται ήδη η Βρετανία αλλά επιβάλλονται μέτρα λιτότητας

Μεγάλες αυξήσεις των φόρων ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Τζέρεμι Χαντ, για να διατηρήσει η χώρα την αξιοπιστία της στις αγορές. Παραδέχτηκε ότι ήδη η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και θα συρρικνωθεί 1,4% το 2023.
Jeremy-Hunt-Minister-of-Finance
ΔΙΕΘΝΗ

Tζέρεμι Χαντ: Η Βρετανία πρέπει να αυξήσει φόρους και να μειώσει δαπάνες

Ο βρετανός ΥΠΟΙΚ τόνισε, πως δεν θα ήθελε να επιδεινώσει την αναμενόμενη ύφεση, αλλά πως έπρεπε να δείξει ότι μπορεί να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα που έχει εκτοξευθεί μετά την πανδημία του COVID-19 και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Rishi Sunak, Vretania, Britain, Great Britain
ΔΙΕΘΝΗ

Σούνακ: Πιθανόν να διατηρήσει το πάγωμα της οικονομικής βοήθειας προς ξένες χώρες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Telegraph, εξετάζεται το ενδεχόμενο επέκτασης της περικοπής δαπανών για βοήθεια προς ξένες χώρες κατά άλλα δύο χρόνια, δηλαδή μέχρι το δημοσιονομικό έτος 2026-2027.
Liz Truss, Great Britain, Britain, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

«Πύρρειος νίκη» για Τρας που δίνει μάχη για να κρατηθεί στην εξουσία

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός σε μια χαοτική συνεδρίαση, όπως την περιγράφουν τα μέσα ενημέρωσης, κέρδισε την ψηφοφορία για την αμφιλεγόμενη μέθοδο εξόρυξης φυσικού αερίου που είχε λάβει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης.
Liz Truss, Great Britain, Britain, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

«Καρατόμησε» τον ΥΠΟΙΚ η Λιζ Τρας, μαζεύει τις μειώσεις φόρων

Η Λιζ Τρας σχεδιάζει να αποπέμψει τον υπουργό Οικονομικών και να καταργήσει μέρος του δημοσιονομικού πακέτου μέτρων που είχε παρουσιαστεί και προβλέπει μαζικές ενισχύσεις για τους λογαριασμούς ενέργειας και γενναίες μειώσεις φόρω