ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

To 5,3% του χρηματιστηρίου της Β. Μακεδονίας εξαγόρασε το Χρηματιστήριο Ζάγκρεμπ

Πρόκειται για τη δεύτερη εξαγορά που πραγματοποιεί το Χρηματιστήριο Αξιών του Ζάγκρεμπ σε χρηματιστήριο της ευρύτερης περιοχής, καθώς είχε προηγηθεί η απόκτηση του 100% του Χρηματιστηρίου Αξιών της Λιουμπλιάνας το 2015.

Στην εξαγορά μεριδίου 5,3% του χρηματιστηρίου της Βόρειας Μακεδονίας προχώρησε το Χρηματιστήριο Αξιών του Ζάγκρεμπ (ZSE), μετέδωσε το κροατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Hina.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για τη δεύτερη εξαγορά, που πραγματοποιεί το ZSE σε χρηματιστήριο της ευρύτερης περιοχής, καθώς είχε προηγηθεί η απόκτηση του 100% του Χρηματιστηρίου Αξιών της Λιουμπλιάνας το 2015. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι το χρηματιστήριο του Ζάγκρεμπ με το χρηματιστήριο της Βόρειας Μακεδονίας συνεργάζονται επιτυχώς και ανταλάσσουν τεχνογνωσία. Η συνεργασία τους ενισχύθηκε το 2014 από το 2014 και έπειτα.

«Η διασύνδεση των χρηματιστηριακών αγορών είναι αναπτυξιακός δρόμος που βαδίζει στη λογική όχι μόνο σε περιφερειακό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι αγορές, ιδίως οι μικρές, έχουν ανάγκη από βιωσιμότητα και επενδυτές που αναζητούν για πιο αποδοτικές υπηρεσίες» δήλωσε η επικεφαλής του ZSE, Ιβάνα Γκάζιτς.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζόραν Ζάεφ για τη συνεργασία με την Ελλάδα στον τομέα της ενέργειας

Ο πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας δήλωσε ότι με την κύρωση του νόμου για τις στρατηγικές επενδύσεις στη Β. Μακεδονία, έδειξαν το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις σε μεγάλα ενεργειακά έργα στη χώρα σοβαροί επενδυτές, όπως, μεταξύ άλλων, η ελληνική εταιρεία "Μυτιληναίος".
ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Μακεδονία: Από αύριο τα νέα διαβατήρια με το νέο όνομα της χώρας

Η έκδοση των νέων διαβατηρίων θα αρχίσει τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου, με το όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Ο Ζόραν Ζάεφ θα είναι ο πρώτος πολίτης που θα αιτηθεί και θα παραλάβει το πρώτο διαβατήριο με το νέο όνομα της χώρας.
wind-farms
ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Μακεδονία: Η σύνδεση της ενέργειας με τις ενταξιακές διαδικασίες

Παρότι η Βόρεια Μακεδονία αξιοποιεί ήδη σημαντικούς πόρους από διεθνείς οργανισμούς για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η πιθανή ένταξη της χώρας στην ΕΕ θα αυξήσει ακόμη περισσότερη αυτή την τάση.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βουλγαρία δεν δέχεται το «Βόρεια Μακεδονία» και επιμένει στο βέτο

Η Βουλγαρία εξακολουθεί να ζητά ορισμένες εγγυήσεις ότι τα θεμελιώδη συμφέροντά της δεν θα παραβιαστούν προκειμένου να άρει το βέτο για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Βόρεια Μακεδονία και την Ευρωπαϊκή Ενωση.