ΓΔ: 1045.84 1.47% Τζίρος: 66.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Μουντιάλ 2022-FIFA: Πειθαρχική διαδικασία ξεκινά κατά της Σερβίας

Σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media από την σερβική ομάδα απεικονίζεται ένας χάρτης της Σερβίας που περιλαμβάνει εντός των συνόρων του το Κόσοβο, ενώ συνοδεύεται με το μήνυμα «δεν παραδινόμαστε» στη σερβική γλώσσα. 

Πειθαρχική διαδικασία κατά της Σερβίας ξεκίνησε η FIFA, εξαιτίας μίας σημαίας που αναρτήθηκε στα αποδυτήρια της ομάδας, στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Βραζιλία. Σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media, απεικονίζεται ένας χάρτης της Σερβίας που περιλαμβάνει εντός των συνόρων του το Κόσοβο, ενώ συνοδεύεται με το μήνυμα «δεν παραδινόμαστε» στη σερβική γλώσσα. 

Το θέμα πήρε διαστάσεις, όταν τη φωτογραφία κοινοποίησε ο υπουργός Πολιτισμού, Νεότητας και Αθλητισμού του Κοσόβου, Χαϊρούλα Τσέκου, ο οποίος έκανε λόγο για «ντροπιαστικές εικόνες», που παρουσιάζουν «μηνύματα μίσους, ξενοφοβίας και γενοκτονίας κατά του Κοσόβου». Υπενθυμίζεται ότι το Κόσοβο κήρυξε την ανεξαρτησία του το 2008, μία πράξη την οποία η Σερβία δεν έχει αναγνωρίσει. Η FIFA και η UEFA δέχθηκαν ως μέλος τους την ομοσπονδία του Κοσόβου το 2016.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kosovo
ΔΙΕΘΝΗ

To Κόσοβο κατέληξε σε συμφωνία με τη Σερβία για εξομάλυνση των σχέσεων

Ο πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε ότι στη συνάντηση στην Οχρίδα με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Άλμπιν Κούρτι, υπήρξε συμφωνία για σημαντικά σημεία του οδικού χάρτη για την υλοποίηση του ευρωπαϊκής πρότασης.
Kosovo
ΔΙΕΘΝΗ

Βούτσιτς και Κούρτι συμφώνησαν στο ευρωπαϊκό σχέδιο για το Κόσοβο

Ο Ζοζέπ Μπορέλ, ανέφερε ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο αποτελεί πλέον δημόσιο έγγραφο και θα αναρτηθεί σύντομα στο διαδίκτυο, καθώς οι δυό ηγέτες, δήλωσαν πως υπάρχει ανάγκη να γίνουν και άλλες συναντήσεις για το περιεχόμενο του σχεδίου.
Serbia, Servia, Vucic
ΔΙΕΘΝΗ

Αλεξάνταρ Βούτσιτς: Κρίσιμη συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Άλμπιν Κούρτι

Ο πρόεδρος της Σερβίας και ο πρωθυπουργός του Κοσόβου καλούνται σήμερα, να αποφανθούν οριστικά για το «γαλλογερμανικό» σχέδιο για την εξομάλυνση των σχέσεων Βελιγραδίου - Πρίστινας .