ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Φώτο: Shutterstock

Κίνα και ΗΠΑ κανονίζουν την τελετή υπογραφής της μεταξύ τους συμφωνίας

Το Πεκίνο παραδέχθηκε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με την Ουάσινγκτον προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες, δεν έδωσε όμως πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία.

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τις ΗΠΑ για την τελετή υπογραφής της διμερούς εμπορικής συμφωνίας που θα δώσει τέλος σε έναν εμπορικό πόλεμο ο οποίος δημιούργησε πολλά προβλήματα και στις δύο χώρες.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι ο ίδιος και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα παρευρεθούν σε τελετή για την υπογραφή της «φάσης 1» της εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν πρόσφατα.

Η ανακοίνωση έγινε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων σήμερα. Δεν έδωσε, ωστόσο, συγκεκριμένη ημερομηνία.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γίνει γνωστό τις τελευταίες μέρες, οι ΗΠΑ συμφώνησαν να μη προχωρήσουν στην υποβολή νέων δασμών στα κινεζικά προϊόντα, ενώ η Κίνα δεσμεύτηκε να προβεί σε αγορές που θα φτάνουν τα 200 δισ. δολάρια, για υπηρεσίες και προϊόντα μεταποίησης, στα επόμενα δύο χρόνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ Κίνα εμπορικός πόλεμος
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ καταγγέλλουν την Κίνα για κράτηση πλοίων με παναμαϊκή σημαία

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι κρατά πλοία υπό παναμαϊκή σημαία σε κινεζικά λιμάνια ως αντίποινα για την ανάκτηση παναμαϊκών λιμανιών από κινεζικό όμιλο, επικαλούμενη αυξημένους ελέγχους που υπερβαίνουν τα συνηθισμένα επίπεδα.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ζητά ουσιαστικές ειρηνευτικές συνομιλίες για τον πόλεμο

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ τόνισε ότι όλα τα μέρη πρέπει να εργαστούν για την έναρξη ουσιαστικών και ειλικρινών ειρηνευτικών συνομιλιών, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα είναι η προώθηση της ειρήνης και ο τερματισμός του πολέμου.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Θεσσαλονίκη: Ενεργειακή κρίση, Ιράν και επιπτώσεις στα ναύλα και Ευρώπη

Η κρίση στο Ιράν προκαλεί αναταράξεις στην παγκόσμια αγορά ενέργειας και ναυτιλίας, με τα ναύλα να αυξάνονται και τις μεγάλες χώρες να διαμορφώνουν νέες ισορροπίες∙ μειώθηκε η προσφορά φυσικού αερίου, ενώ το LNG παραμένει δυσεύρετο.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ αναβάλλει την επίσκεψή του στην Κίνα για 5-6 εβδομάδες

Ο πρόεδρος Τραμπ ανέβαλε το ταξίδι του στην Κίνα λόγω του πολέμου στο Ιράν, αλλά σχεδιάζει να επισκεφθεί τη χώρα σε 5-6 εβδομάδες. Η αναβολή προκαλεί αβεβαιότητα στις αγορές και στις διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.