ΓΔ: 1221.44 -1.19% Τζίρος: 47.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:07:44 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
green transformation
Φώτο: Shutterstock

Δέσμευση των ασιατικών χώρων για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος

Οι ασιατικές χώρες καλούνται να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη έξυπνης ενέργειας και στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας καθώς και τον μετασχηματισμό του παγκόσμιου ενεργειακού συστήματος.

Στις 20 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στο διαδίκτυο, η Στρογγυλή Τράπεζα Κορυφής της Ασίας 2022 για την πράσινη ανάπτυξη με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, η οποία φιλοξενήθηκε από την China Smart Energy Industry Alliance.

Η στρογγυλή τράπεζα κορυφής, στοχεύοντας να μεγιστοποιήσει τις προσπάθειες εκ μέρους των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων, των ερευνητικών ιδρυμάτων και των σχετικών φορέων στις ασιατικές χώρες, φιλοδοξεί να οικοδομήσει μια πλατφόρμα φιλικής διαβούλευσης, ανταλλαγής και διαλόγου για σημαντικά θέματα, όπως η καθιέρωση μοντέλου πράσινης ανάπτυξης, η στοχοθεσία μείωσης των εκπομπών άνθρακα, η ανάπτυξη έξυπνης ενέργειας και η συνεργασία στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας, προκειμένου να επιτευχθεί συναίνεση για την εμβάθυνση της διαφοροποιημένης συνεργασίας στις πράσινες βιομηχανίες και να συνεχιστεί η εδραίωση των επιτευγμάτων της συστηματικής διακυβέρνησης με γνώμονα την πράσινη ενέργεια, συμβάλλοντας περισσότερο στην κοινή οικοδόμηση μιας κοινής αποστολής των περιοχών Ασίας και Ειρηνικού.

Ως σημαντικό αποτέλεσμα της Στρογγυλής Τραπέζης Κορυφής, σχεδόν 30 εκπρόσωποι από το Καζακστάν, την Τουρκία, την Καμπότζη, την Κίνα και άλλες χώρες και περιοχές υπέγραψαν και εξέδωσαν την πρωτοβουλία Οικοδομούμε έναν πράσινο πλανήτη με χαμηλές εκπομπές άνθρακα: Ανάπτυξη Πράσινης και Χαμηλών Εκπομπών Άνθρακα Ασίας, μέσω της οποίας καλούνται οι ασιατικές χώρες να οικοδομήσουν συναίνεση και να εμβαθύνουν τη συνεργασία σε τομείς, όπως ο μετασχηματισμός του παγκόσμιου ενεργειακού συστήματος, ο διαμοιρασμός και η ανταλλαγή τεχνολογιών καθαρής ενέργειας και η δημιουργία τεχνολογικών λύσεων μηδενικών εκπομπών άνθρακα, σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσουν περαιτέρω τον ανθρώπινο πολιτισμό και να μεταβούν σε πράσινη και χαμηλών εκπομπών οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και να οικοδομήσουν από κοινού έναν «πράσινο πλανήτη με χαμηλές εκπομπές άνθρακα».

Συμμετείχαν εννέα προσκεκλημένοι, συμπεριλαμβανομένων των κ. Μόιν Ουλ Χακ, Πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Πακιστάν στην Κίνα, κ. Τουβσίν Μπαντράλ Εκπρόσωπο και Σύμβουλο Επιχειρήσεων της Μογγολίας στην Κίνα, κ. Αλμάς Τσουκίν, Γενικό Διευθυντή των Visor Kazakhstan και Kazakh Economist, κ. Γιαχάγια Βερακχταλί, Σύμβουλο και πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της EUAS International ICC, κ. Κιν Φέα, Διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στη Βασιλική Ακαδημία της Καμπότζης, κ. Χαρτάντο Γουιμπόγουο, Διευθυντή Εταιρικού Σχεδιασμού και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της PT PLN, κ. Λι Μπαοκίνγκ, Διευθυντή του State Power Investment Group Co. και της Επιτροπής Εργασίας, κ. Γκου Γουέι, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της China Huadian Corporation και κ. Γιάο Κουϊάνγκ, Διευθυντή της Επιτροπής Επιστήμης και Τεχνολογίας της PowerChina, πραγματοποίησαν σε βάθος συζητήσεις σχετικά με το θέμα των «καινοτόμων επιτευγμάτων και εμπειριών στην πράσινη ανάπτυξη και την ανάπτυξη χαμηλών εκπομπών άνθρακα στην Ασία». Πρόεδρος της στρογγυλής τράπεζας κορυφής ήταν ο κ. Αν Φενγκουάν, Ειδικός Σύμβουλος του Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (Δ.Ο.Ε).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Διεθνείς πιέσεις στις επιχειρήσεις για μείωση των εκπομπών αερίων

Το 15% των επιχειρήσεων που είναι εισηγμένες σε σημαντικούς δείκτες των χρηματιστηρίων σε 14 χώρες δεν δημοσιοποιούν τις εκπομπές τους των αερίων που ευθύνονται για τις κλιματικές αλλαγές.
ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στην Κίνα για «θερμοκρασίες ρεκόρ» από νέο κύμα καύσωνα

Η Κίνα έχει ήδη αντιμετωπίσει κύματα καύσωνα σε διάφορα τμήματά της από τον Μάρτιο και τις τελευταίες μέρες κι άλλες επαρχίες έχουν εκδώσεις προειδοποιήσεις για τη ζέστη. Πώς μπορεί να επηρεαστούν οι τιμές των τροφίμων.
viomixania
ΔΙΕΘΝΗ

Υποχώρησε κατά 3,4% η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Μάρτιο

Ξεπέρασε τις προβλέψεις η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία λόγω της αυτοκινητοβιομηχανίας, ωστόσο στο πρώτο τρίμηνο ήταν αυξημένη κατά 2,5% έναντι του αντίστοιχου περυσινού χρονικού διαστήματος.
Pakistan, Klimatiki Allagi, Climate Change
ΔΙΕΘΝΗ

«Καμπανάκι» από ΟΗΕ για ακραία φαινόμενα λόγω κλιματικής αλλαγής

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας Πέτερι Τάαλλας τονίζει ότι η ανάπτυξη του El Niño θα οδηγήσει πιθανότατα σε νέα κορύφωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και θα αυξήσει τις πιθανότητες κατάρριψης ρεκόρ θερμοκρασιών.
biden-usa
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε για τη στήριξη των ΗΠΑ στις Φιλιππίνες

Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να μεταφέρουν στρατιωτικά αεροσκάφη στις Φιλιππίνες και να βοηθήσουν τη χώρα να ενισχύσει το πολεμικό της ναυτικό, ενώ θα βοηθήσουν και στον εκσυγχρονισμό του στρατού, την ίδια στιγμή που αυξάνεται η κινεζική απειλή.