ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 256.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 21:44:44
Φώτο: Shutterstock

Λίβανος: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Κάρλος Γκοσν

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ομίλου Renault-Nissan δήλωσε ότι οργάνωσε μόνος του τη φυγή του από την Ιαπωνία διαψεύδοντας ότι ενεπλάκη η οικογένειά του.

Ο πρώην πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Renault-Nissan Κάρλος Γκοσν διαβεβαίωσε σήμερα ότι οργάνωσε «μόνος» του τη φυγή του από την Ιαπωνία, όπου διώκεται για οικονομικά εγκλήματα, διαψεύδοντας ότι ενεπλάκη με οποιοδήποτε τρόπο η οικογένειά του.

«Οι ισχυρισμοί των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τους οποίους η σύζυγός μου, η Κάρολ και άλλα μέλη της οικογένειάς μου μπορεί να διαδραμάτισαν κάποιον ρόλο στην αναχώρησή μου από την Ιαπωνία είναι λανθασμένοι και ψευδείς», ανέφερε σε μια λακωνική ανακοίνωσή του. «Εγώ μόνος μου οργάνωσα την αναχώρησή μου. Η οικογένειά μου δεν έπαιξε κανέναν ρόλο», επέμεινε.

Ο Γκοσν έφτασε τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Λίβανο, αλλά είναι άγνωστο το πού εγκαταστάθηκε. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διέφυγε από την Ιαπωνία παραμένουν ασαφείς. Η ιαπωνική δικαιοσύνη τον είχε θέσει σε κατ’ οίκον περιορισμό και του είχε απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα. Φέρεται ότι επιβιβάστηκε σε ιδιωτικό τζετ στο αεροδρόμιο του Κανσάι και έφτασε στην Κωνσταντινούπολη, απ’ όπου συνέχισε το ταξίδι του για τον Λίβανο, έχοντας στην κατοχή του γαλλικό διαβατήριο και λιβανέζικη ταυτότητα. Επτά άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία, με την υποψία ότι τον βοήθησαν να φύγει για τη Βηρυτό.

Σήμερα, η Ιντερπόλ έστειλε στον Λίβανο διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Γκοσν, όπως έγινε γνωστό από μια δικαστική πηγή. Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου είπε ότι δεν είναι βέβαιο αν θα κληθεί για ανάκριση ο Γκοσν με αφορμή αυτό το ένταλμα, υπενθύμισε όμως ότι ο Λίβανος δεν εκδίδει τους υπηκόους του σε τρίτες χώρες. Σε παρόμοιες περιπτώσεις, στο παρελθόν, οι καταζητούμενοι από την Ιντερπόλ δεν είχαν συλληφθεί, όμως κατασχέθηκαν τα διαβατήριά τους και τους επιβλήθηκε να καταβάλουν εγγύηση.

Ο Γκοσν έχει λιβανέζικη, βραζιλιάνικη και γαλλική υπηκοότητα. Διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Λίβανο, τη χώρα όπου μεγάλωσε και όπου έχει επενδύσεις σε μια τράπεζα, σε ακίνητα και σε έναν αμπελώνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 12 νεκροί, ανάμεσά τους 2 παιδιά, από ισραηλινά χτυπήματα

Δώδεκα νεκροί στον Λίβανο από διαδοχικά ισραηλινά πλήγματα, εν μέσω συνεχιζόμενων συγκρούσεων Χεζμπολάχ-Ισραήλ. Σκοτώθηκε και διοικητής της Χεζμπολάχ. Μάχες παρά την εκεχειρία, με έλεγχο «ζώνης ασφαλείας» από το Ισραήλ.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά πλήγματα σε αυτοκινητόδρομο νότια της Βηρυτού παρά την εκεχειρία

Ισραηλινά πλήγματα έπληξαν δύο οχήματα σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο νότια της Βηρυτού, παρά την εκεχειρία με τη Χεζμπολάχ. Στο σημείο εντοπίστηκε απανθρακωμένο όχημα και διασώστες μετέφεραν ένα πτώμα.
Αστική περιοχή Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Δεκατρείς νεκροί από ισραηλινά πλήγματα σε τρεις περιοχές του νότιου Λιβάνου

Δεκατρείς άνθρωποι, ανάμεσά τους μέλη Πολιτικής Προστασίας και ένας Σύρος υπήκοος, έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινά πλήγματα στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινή επιχείρηση στον Λίβανο: Εντοπίστηκαν υποδομές Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε πολυήμερη επιχείρηση στον νότιο Λίβανο, καταστρέφοντας υποδομές της Χεζμπολάχ κοντά στον ποταμό Λιτάνι, ενώ διατηρεί στρατιώτες σε ζώνη 10 χλμ. εντός Λιβάνου για την προστασία του βόρειου Ισραήλ.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 380 νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις από την αρχή της εκεχειρίας

Δύο μέλη της Πολιτικής Προστασίας σκοτώθηκαν από ισραηλινή επιδρομή στη Νότια Ναμπατίγια, κατά τη διάρκεια αποστολής διάσωσης. Συνολικά, 380 νεκροί στον Λίβανο από πλήγματα του Ισραήλ από τις 17 Απριλίου, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.