ΓΔ: 2031.81 -0.17% Τζίρος: 220.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Ιράν: 32 νεκροί από ποδοπάτημα στην κηδεία του Σουλεϊμανί

Οι επικήδειες εκδηλώσεις και ο ενταφιασμός του Σουλεϊμανι αναβλήθηκαν λόγω της τραγωδίας. 190 οι τραυματίες.

Τριάντα δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο ποδοπάτημα κατά την διάρκεια της κηδείας του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στην πόλη Κερμάν, ενώ οι επικήδειες εκδηλώσεις και ο ενταφιασμός του αναβλήθηκαν λόγω της σημερινής τραγωδίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Isna.

«Δυστυχώς, 32 συμπατριώτες μας έχασαν την ζωή τους σε αυτό το στάδιο της πορείας του φερέτρου του Σουλεϊμανί», ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση ο Πιρ Χοσέιν Κουλιβάντ, επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας εκτάκτων περιστατικών, προσθέτοντας ότι οι τραυματίες ανέρχονται σε 190.

Στο κέντρο της πόλης Κερμάν, της γενέτειρας του Ιρανού στρατηγού, ο οποίος επρόκειτο να ενταφιασθεί το απόγευμα, πυκνό πλήθος, όπως και τις δύο προηγούμενες ημέρες στην Τεχεράνη και στις άλλες ιρανικές πόλεις, είχε συρρεύσει για να ξεπροβοδίσει τον ισχυρό άνδρα του Ιράν που σκοτώθηκε από αμερικανικό πλήγμα την Παρασκευή στην Βαγδάτη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Δεν αποχωρούμε από τη Συνθήκη Μη Διάδοσης, δηλώνει ο Πεζεσκιάν

Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν ξεκαθάρισε πως το Ιράν δεν θα αποχωρήσει από τη Συνθήκη Μη Διάδοσης Πυρηνικών, παρά τις κυρώσεις. Τόνισε ότι το πυρηνικό πρόγραμμα αφορά ειρηνική χρήση και τα αμυντικά δικαιώματα της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτα.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Στήριξη σε κάθε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα από ΟΗΕ

Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν δήλωσε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι η Τεχεράνη στηρίζει κάθε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, τονίζοντας πως πρόκειται για κίνηση που θα σώσει ζωές και θα σταματήσει την πείνα αμάχων.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Απορρίφθηκε η πρόταση Ρωσίας-Κίνας για αναβολή κυρώσεων στο Ιράν

Η πρόταση Ρωσίας-Κίνας για εξάμηνη αναβολή κυρώσεων στο Ιράν απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ, με μόνο 4 υπέρ και 9 κατά. Οι κυρώσεις επανέρχονται τα μεσάνυχτα, καθώς κατηγορείται η Τεχεράνη για παραβίαση της συμφωνίας του 2015.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανικό δικαστήριο απέρριψε τη δίωξη μέλους του ραπ γκρουπ Kneecap

Δικαστήριο του Λονδίνου έπαυσε τη δίωξη μέλους των Kneecap για τρομοκρατία, επειδή η απαγγελία κατηγορίας για ανάρτηση σημαίας της Χεζμπολάχ σε συναυλία έγινε πολύ αργά, σύμφωνα με τη νομοθεσία.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ακτιβίστρια πέθανε μετά τη μεταφορά της από τη φυλακή σε νοσοκομείο

Η Σομάγιεχ Ρασίντι, κρατούμενη στο Ιράν για αντικυβερνητικά μηνύματα, πέθανε μετά από έξι μήνες κράτησης και εισαγωγή στο νοσοκομείο. Ανθρωπιστικές οργανώσεις κατηγορούν τις αρχές για άρνηση ιατρικής περίθαλψης.