ΓΔ: 2210.85 0.14% Τζίρος: 304.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Ιράν: 32 νεκροί από ποδοπάτημα στην κηδεία του Σουλεϊμανί

Οι επικήδειες εκδηλώσεις και ο ενταφιασμός του Σουλεϊμανι αναβλήθηκαν λόγω της τραγωδίας. 190 οι τραυματίες.

Τριάντα δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο ποδοπάτημα κατά την διάρκεια της κηδείας του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στην πόλη Κερμάν, ενώ οι επικήδειες εκδηλώσεις και ο ενταφιασμός του αναβλήθηκαν λόγω της σημερινής τραγωδίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Isna.

«Δυστυχώς, 32 συμπατριώτες μας έχασαν την ζωή τους σε αυτό το στάδιο της πορείας του φερέτρου του Σουλεϊμανί», ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση ο Πιρ Χοσέιν Κουλιβάντ, επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας εκτάκτων περιστατικών, προσθέτοντας ότι οι τραυματίες ανέρχονται σε 190.

Στο κέντρο της πόλης Κερμάν, της γενέτειρας του Ιρανού στρατηγού, ο οποίος επρόκειτο να ενταφιασθεί το απόγευμα, πυκνό πλήθος, όπως και τις δύο προηγούμενες ημέρες στην Τεχεράνη και στις άλλες ιρανικές πόλεις, είχε συρρεύσει για να ξεπροβοδίσει τον ισχυρό άνδρα του Ιράν που σκοτώθηκε από αμερικανικό πλήγμα την Παρασκευή στην Βαγδάτη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ επιβάλλει επιπλέον 25% δασμούς σε χώρες με σχέσεις με το Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε νέους τελωνειακούς δασμούς 25% σε χώρες που συναλλάσσονται με το Ιράν, απόφαση που ισχύει άμεσα. Η κίνηση έρχεται εν μέσω διαδηλώσεων και αυξημένης έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ, Ιράν και Ισραήλ.
Βελγικό Κοινοβούλιο Βρυξέλλες
ΔΙΕΘΝΗ

Βέλγιο: Ο ΥΠΕΞ κάλεσε τον Ιρανό πρέσβη για να εκφράσει ανησυχία

Ο Βέλγος ΥΠΕΞ, Μαξίμ Πρεβό, κάλεσε τον Ιρανό πρέσβη για να εκφράσει ανησυχία για την κατάσταση στο Ιράν και προέτρεψε τις ιρανικές αρχές να ακούσουν τα ειρηνικά αιτήματα των διαδηλωτών και να αποφύγουν τη βία.
Διαδηλωτής με ντουντούκα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι διαδηλώσεις στηρίζουν το καθεστώς και αποτελούν μήνυμα στις ΗΠΑ

Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ χαρακτήρισε τις μαζικές συγκεντρώσεις υποστηρικτών του καθεστώτος στο Ιράν ως «προειδοποίηση» προς τις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι απέτρεψαν τα σχέδια ξένων εχθρών και Ιρανών μισθοφόρων.
Διαδηλωτής στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Πάνω από 648 νεκροί διαδηλωτές από τις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις

Η Iran Human Rights ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 648 διαδηλωτές, μεταξύ τους και εννέα ανήλικοι, έχουν σκοτωθεί στο Ιράν από τις 28 Δεκεμβρίου, ενώ ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων ίσως υπερβαίνει τα 6.000.