ΓΔ: 2232.92 -0.62% Τζίρος: 41.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:52:42
Σημαίες Κίνας κυματίζουν
Φωτο: Shutterstock

Η Κίνα επενδύει 9,7 δισ. δολάρια σε ενέργεια και υδάτινους πόρους

Η αρμόδια Επιτροπή για την Εθνική Ανάπτυξη και τις Μεταρρυθμίσεις ενέκρινε εννέα προγράμματα επενδύσεων που αναφέρονται στην προστασία των υδάτινων πόρων, αλλά και στην βιομηχανία ενέργειας.

Η αρμόδια Επιτροπή για την Εθνική Ανάπτυξη και τις Μεταρρυθμίσεις ενέκρινε εννέα προγράμματα επενδύσεων παγίων στοιχείων οικονομικού ύψους 68,9 δισεκατομμυρίων γουάν (περίπου 9,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων) τον Αύγουστο.

Τα επενδυτικά προγράμματα αναφέρονται στην προστασία των υδάτινων πόρων, αλλά και στην βιομηχανία ενέργειας, υπό το γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης των υποδομών στην Κίνα.

Το αναφερόμενο πρόγραμμα επενδύσεων παρέμεινε σταθερό κατά το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου του 2018, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 5,5%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέρκελ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μέρκελ θέλει ακόμα περισσότερες κινεζικές επενδύσεις στη Γερμανία

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι η χώρα της θέλει περισσότερες κινεζικές επενδύσεις και διαβεβαίωσε ότι καλωσορίζει όλες τις κινεζικές επιχειρήσεις που προχωρούν σε τέτοιες τοποθετήσεις.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εξετάζει άρση κυρώσεων σε κινεζικές εταιρείες για ιρανικό πετρέλαιο

Ο Τραμπ εξετάζει άρση κυρώσεων σε κινεζικές εταιρείες που αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο και θα αποφασίσει σύντομα. Επίσης, θα δεχόταν 20ετή παύση του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, αρκεί να υπάρξει σαφής δέσμευση από το Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Κίνα συμφωνούν για ανοιχτά στενά Ορμούζ στη συνάντηση Τραμπ-Σι

Ο Τραμπ και ο Σι συμφώνησαν να παραμείνουν ανοιχτά τα στενά του Ορμούζ για τη ροή ενέργειας. Συζήτησαν πρόοδο σε φαιντανύλη και κινεζικές αγορές αμερικανικών αγροτικών προϊόντων. Η Ταϊβάν δεν αναφέρεται στη σύνοψη του Λευκού Οίκου.