Φώτο: Shutterstock

Στην τελική ευθεία η δημοσιοποίηση του κειμένου της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημοσιοποίηση του κειμένου της ενδιάμεσης εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας με το κείμενο να αναμένεται να γίνει γνωστό λίγο πριν την τελετή υπογραφής.

O Αμερικανός Εμπορικός Εκπρόσωπος Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ δήλωσε ότι η μετάφραση της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ αναμένεται να δημοσιοποιηθεί αύριο, λίγο πριν από την τελετή της υπογραφής της.

«Έχουμε σχεδόν τελειώσει με την μετάφραση. Πάντα θέλει τον χρόνο της», δήλωσε ο Λαϊτχάιζερ στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business Network. Στην διάρκεια της συνέντευξης ο ίδιος είπε πως έχει το κείμενο της συμφωνίας στα αγγλικά. «Θα το δημοσιοποιήσουμε την Τετάρτη, πριν από την υπογραφή», διευκρίνισε.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από δημοσίευμα του POLITICO, η Κίνα φαίνεται ότι θα αγοράζει περισσότερη ενέργεια, αλλά και βιομηχανικά προϊόντα από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας.

Υπενθυμίζουμε πως στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της συμφωνίας, οι ΗΠΑ συμφώνησαν να μη προχωρήσουν στην υποβολή νέων δασμών στα κινεζικά προϊόντα, ενώ η Κίνα δεσμεύτηκε να προβεί σε αγορές που θα φτάνουν τα 200 δισ. δολάρια, για υπηρεσίες και προϊόντα μεταποίησης, στα επόμενα δύο χρόνια.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει επίσης πως η δεύτερη φάση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα θα υπογραφεί στο Πεκίνο μετά τις αμερικανικές εκλογές καθώς θεωρεί πως θα μπορούσε να επιτύχει μια ακόμη καλύτερη συμφωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ