ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Με τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2013 κινήθηκε η γερμανική οικονομία

Η εσωτερική κατανάλωση και ο κατασκευαστικός κλάδος απέτρεψαν την ύφεση στη Γερμανία το 2019, με την οικονομία της χώρας να κινείται στους χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από το 2013.

Με τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης κινήθηκε η γερμανική οικονομία το 2019, που φλέρταρε με την ύφεση πολύ έντονα την χρονιά που πέρασε. Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,6%.

Πρόκειται για ρυθμό σημαντικά χαμηλότερο από αυτόν του 2018 (1,5%) και του 2017 (2,5%) και φέρνει την ανάπτυξη στα επίπεδα του 2013.

Κατά το προηγούμενο έτος η γερμανική οικονομία στηρίχθηκε κυρίως στην εσωτερική κατανάλωση, λόγω και των υψηλών επιπέδων της απασχόλησης και στον κλάδο των κατασκευών, ο οποίος συνέχισε να αναπτύσσεται. Οι δύο αυτές παράμετροι απέτρεψαν τελικά και την ύφεση, την οποία προέβλεπαν ήδη πολλοί οικονομολόγοι.

Για το 2020 οι ειδικοί προβλέπουν ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 1%, εν μέρει και λόγω του μεγαλύτερου αριθμού εργάσιμων ημερών στο έτος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρίντριχ Μερτς
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Είμαστε πολλοί και ισχυροί, δεν ανήκουν οι εγκληματίες εδώ

Ο καγκελάριος Μερτς τόνισε τη σημασία της ενότητας και της υπεράσπισης των ελευθεριών μετά την τρομοκρατική επίθεση σε εκδηλώσεις ΛΟΑΤΚΙ+. Υποσχέθηκε σύλληψη του δράστη, ενώ η υπουργός Δικαιοσύνης ανέθεσε τις έρευνες στην ομοσπονδιακή εισαγγελία.
Αλεξάντερ Ντόμπριντ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τρομοκρατική ενέργεια χαρακτήρισε το χτύπημα στο Berlin Pride ο υπ. Εσωτερικών

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας χαρακτήρισε την επίθεση σε εκδήλωση για τα ΛΟΑΤΚΙ+ ως τρομοκρατική ενέργεια, με μία νεκρή και 29 τραυματίες. Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας. Ο ύποπτος είναι 21χρονος Γερμανολιβανός γνωστός στις αρχές.
Γερμανοί αστυνομικοί πλάτη
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Ο Ισλαμιστής που χτύπησε το Pride είχε ιστορικό δράσεων

Ο 21χρονος Αμπντούλ Μπαλούτ, γνωστός στις αρχές ως ισλαμιστής, καταζητείται για την επίθεση σε εκδήλωση ΛΟΑΤΚΙ+ στο Βερολίνο, με μία νεκρή και 14 τραυματίες. Η αστυνομία ζητά πληροφορίες και προειδοποιεί να μην τον πλησιάσουν.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανός λιβανέζικης καταγωγής, υποστηρικτής του ISIS, επιτέθηκε στο Pride

Η αστυνομία αναζητά τον 21χρονο Αμπντούλ Μπαλούτ, ύποπτο για την τρομοκρατική επίθεση σε Pride στο Βερολίνο. Έχασε τη ζωή της μια γυναίκα, 14 τραυματίες. Οι πολίτες καλούνται να ενημερώσουν για τυχόν πληροφορίες, χωρίς να τον πλησιάσουν.
Επίθεση με αυτοκίνητο Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: 21χρονος ισλαμιστής καταζητείται για τη φονική επίθεση στο Pride

Η αστυνομία του Βερολίνου αναζητά τον 21χρονο Αμπντούλ Μπ., ύποπτο για τη φονική επίθεση στην εκδήλωση για την Ημέρα της Οδού Christopher. Καλεί τους πολίτες να βοηθήσουν στον εντοπισμό του, επισημαίνοντας πως είναι επικίνδυνος.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Τροχαίο με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο στη Θουριγγία: 34 τραυματίες

Στον αυτοκινητόδρομο Α9 της Θουριγγίας στη Γερμανία, 34 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά, τραυματίστηκαν όταν τροχόσπιτο έπεσε σε ακινητοποιημένα οχήματα λόγω μποτιλιαρίσματος. Δεν κινδυνεύει σοβαρά κανένας τραυματίας.