Φώτο: Shutterstock

Με τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2013 κινήθηκε η γερμανική οικονομία

Η εσωτερική κατανάλωση και ο κατασκευαστικός κλάδος απέτρεψαν την ύφεση στη Γερμανία το 2019, με την οικονομία της χώρας να κινείται στους χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από το 2013.

Με τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης κινήθηκε η γερμανική οικονομία το 2019, που φλέρταρε με την ύφεση πολύ έντονα την χρονιά που πέρασε. Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,6%.

Πρόκειται για ρυθμό σημαντικά χαμηλότερο από αυτόν του 2018 (1,5%) και του 2017 (2,5%) και φέρνει την ανάπτυξη στα επίπεδα του 2013.

Κατά το προηγούμενο έτος η γερμανική οικονομία στηρίχθηκε κυρίως στην εσωτερική κατανάλωση, λόγω και των υψηλών επιπέδων της απασχόλησης και στον κλάδο των κατασκευών, ο οποίος συνέχισε να αναπτύσσεται. Οι δύο αυτές παράμετροι απέτρεψαν τελικά και την ύφεση, την οποία προέβλεπαν ήδη πολλοί οικονομολόγοι.

Για το 2020 οι ειδικοί προβλέπουν ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 1%, εν μέρει και λόγω του μεγαλύτερου αριθμού εργάσιμων ημερών στο έτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι γονείς δαπανούν 96 ώρες τον χρόνο για μεταφορά των παιδιών σε δραστηριότητες

Παρά την όποια ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσει αυτή η καθημερινή ρουτίνα για τους γονείς, το 96% παραδέχεται ότι απολαμβάνουν να ταξιδεύουν με τα παιδιά τους με το αυτοκίνητο.
ΔΙΕΘΝΗ

Deutsche Welle: Εκ νέου υποψήφιος ο Σόιμπλε στις επόμενες εκλογές

Κανείς άλλος πολιτικός εκτός της Μέρκελ δεν είναι τόσο γνωστός στην Ελλάδα όσο Β. Σόιμπλε. Το όνομά του συνδέθηκε κυρίως με μνημόνια. Αύριο γίνεται 78, αλλά το τελευταίο που σκέπτεται είναι να αποσυρθεί από την πολιτική.