ΓΔ: 2653.53 0.81% Τζίρος: 266.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: Shutterstock

ΗΠΑ: Η τεχνολογία στο επίκεντρο της επόμενης συμφωνίας με την Κίνα

Στο επόμενο κεφάλαιο της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα θα επιλυθούν θέματα τεχνολογίας και κυβερνοασφάλειας τόνισε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι κάποια θέματα τεχνολογίας και κυβερνοασφάλειας θα επιλυθούν στο επόμενο κεφάλαιο της συμφωνίας για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

«Νομίζω ότι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι θεμάτων τεχνολογίας είναι στη Φάση 1. Υπάρχουν άλλοι τομείς υπηρεσιών, εκτός των χρηματοπιστωτικών, που θα είναι στη Φάση 2. Υπάρχουν ορισμένα πρόσθετα θέματα κυβερνοασφάλειας που θα είναι στη Φάση 2», δήλωσε ο Μνούτσιν στο CNBC, ενώ οι δύο χώρες ετοιμάζονται να υπογράψουν τη Φάση 1 της συμφωνίας.

«Υπάρχουν ακόμα κι άλλα ζητήματα για να ασχοληθούμε και θα τα αντιμετωπίσουμε». Ερωτηθείς, ωστόσο, από το δίκτυο CNBC αναφορικά με ενδεχόμενη αύξηση των δασμών προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το Πεκίνο θα σεβαστεί τους όρους του παιχνιδιού, ο Μνούτσιν απάντησε: «Αυτό είναι ακριβώς. Ο πρόεδρος έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τους δασμούς».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Λιου Χε αναμένεται να υπογράψουν τη συμφωνία σε τελετή στον Λευκό Οίκο στις 18:30 ώρα Ελλάδας, σηματοδοτώντας μια ανακωχή ύστερα από την εκατέρωθεν επιβολή δασμών ως αντιποίνων για 18 μήνες που έχουν επηρεάσει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Θα υπερασπιστούμε δυναμικά τα συμφέροντά μας απέναντι στις ΗΠΑ

Η Κίνα τόνισε πως θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της μετά την ανακοίνωση νέων αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν, που επηρεάζουν και τους εμπορικούς του εταίρους, κυρίως σε χρυσό, τεχνολογία και ναυτιλία.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με βασιλιά Ιορδανίας για Στενό Ορμούζ και εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν

Κίνα και Ιορδανία κάλεσαν για διατήρηση της εκεχειρίας ΗΠΑ-Ιράν και ομαλοποίηση στη θαλάσσια κυκλοφορία του Ορμούζ. Τόνισαν τη σημασία διαλόγου για συνολική λύση και εξέφρασαν ανησυχία για την κλιμάκωση στη Δυτική Όχθη.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Οι αμερικανικές κυρώσεις δεν λύνουν τη σύγκρουση με Ιράν

Το Πεκίνο ξεκαθάρισε πως οι κυρώσεις των ΗΠΑ δεν λύνουν τα προβλήματα, καλώντας σε υπεύθυνες ενέργειες και πολιτική λύση για το Ιράν. Τόνισε επίσης ότι αντιτίθεται σε μονομερείς κυρώσεις χωρίς έγκριση ΟΗΕ.
Κιμ Γιονγκ Ουν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η θέση της Βόρειας Κορέας στο παγκόσμιο διπλωματικό σκηνικό

Αναλυτές εκτιμούν πως το πολιτικό κύρος του Κιμ Γιονγκ Ουν ενισχύεται διεθνώς λόγω Ρωσίας, Κίνας και οικονομικής ανάπτυξης, ενώ ο Τραμπ τόνισε τη θετική του στάση για τον περιορισμό της αμερικανικής συμμετοχής σε ασκήσεις με τη Νότια Κορέα.
Δασμοί ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 40 χώρες λειτουργούν ως κόμβοι επανεξαγωγής κινεζικών προϊόντων

Περίπου 40 χώρες, όπως το Βιετνάμ και το Μεξικό, λειτουργούν ως ενδιάμεσοι για εκ νέου αποστολή κυρίως κινεζικών προϊόντων στις ΗΠΑ, παρακάμπτοντας δασμούς, σύμφωνα με έκθεση του Λευκού Οίκου που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.