ΓΔ: 2219.32 0.59% Τζίρος: 268.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Υπό έρευνα τέθηκε η TOUS στην Ισπανία

Έρευνα διατάχθηκε κατά της εταιρείας κοσμημάτων TOUS για μη επαρκή περιεκτικότητα σε πολύτιμα μέταλλα στις δημιουργίες της.

Η ισπανική δικαιοσύνη δρομολόγησε έρευνα με αντικείμενο την γνωστή εταιρεία κοσμημάτων TOUS, εναντίον της οποίας έχουν διατυπωθεί υπόνοιες ότι πωλεί χρυσές και ασημένιες δημιουργίες της, οι οποίες περιέχουν μικρότερες ποσότητες πολύτιμου μετάλλου από εκείνες που αναγράφονται, ανακοινώθηκε σήμερα από δικαστικές πηγές στη Μαδρίτη.

Ο φάκελλος των ερευνών άνοιξε έπειτα από διαμαρτυρία που κατέθεσε η καταναλωτική ένωση αγοραστών κοσμημάτων Consujoya, στην οποία καταγγέλλεται πως «ορισμένες αλυσίδες και κοσμήματα της TOUS δεν είναι κατασκευασμένα πλήρως από χρυσό ή ασήμι, όπως επισημαίνεται στις διαφημίσεις της» και στα πιστοποιητικά που συνοδεύουν την αγορά τους, ενημέρωσε το ισπανικό δικαστήριο Audiencia Nacional.

Σήμερα, ο αρμόδιος ανακριτής κάλεσε «τον νομικό υπεύθυνο της TOUS και τον εκπρόσωπο μιας ανεξάρτητης εταιρείας» εκτιμητών, για να επιβεβαιώσει την ποιότητα των κοσμημάτων της εταιρείας, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η υπόθεση ανατέθηκε στην Audiencia Nacional, το δικαστήριο που συνήθως αναλαμβάνει τις πιο φλέγουσες από τις σημαντικές υποθέσεις του κράτους, διότι «ενδέχεται να υπάρχουν πολλά θύματα σε όλην την Ισπανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η TOUS, διεθνώς αναγνωρίσιμη από το χαρακτηριστικό αρκουδάκι του λογότυπού της, έχει περισσότερα από 700 καταστήματα σε 53 χώρες της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής, των ΗΠΑ και της Ασίας. Απέρριψε τις κατηγορίες και στην ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει πως τα κοσμήματά της εκτιμώνται και πιστοποιούνται από ανεξάρτητες εταιρείες και «πληρούν τα πιο υψηλά κριτήρια ποιότητας».

Η εταιρεία υποστηρίζει πως χρησιμοποιεί για τα κοσμήματά της την τεχνική της «ηλεκτρομορφοποίησης», που της επιτρέπει να επεξεργάζεται «ογκώδη, αλλά συνάμα ελαφρά υλικά χωρίς κολλήσεις» που σε ορισμένες περιπτώσεις «ενδέχεται να περιέχουν μη μεταλλικούς άξονες ή πυρήνες στήριξης, που τους επιτρέπουν να είναι σταθερά».

Το «πρόσωπο» των διαφημίσεων και της προώθησης της TOUS είναι η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Γκουΐνεθ Πάλτροου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Δύο γυναίκες κατηγορούν τον Ιγκλέσιας για σεξουαλική επίθεση

Δύο γυναίκες που καταγγέλλουν σεξουαλική επίθεση από τον Χούλιο Ιγκλέσιας θα καταθέσουν στις ισπανικές αρχές. Ο Ιγκλέσιας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση και εμπορία ανθρώπων. Δεν υπήρξε σχόλιο από τον ίδιο ή τη Sony.
Στοίβα βιβλίων
ΔΙΕΘΝΗ

Σύγκρουση συγγραφέων με influencers στην Ισπανία με φόντο τα social media

Ο Ισπανός συγγραφέας Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε κατηγορεί τη Βασιλική Ακαδημία για αδιαφορία στις απόψεις συγγραφέων και υποχώρηση στις πιέσεις των social media, τονίζοντας ότι οι influencers επηρεάζουν πλέον τη γλώσσα περισσότερο απ’ τους ειδικούς.
τεχνητή νοημοσύνη interface
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Έλεγχος των deepfakes από Τεχνητή Νοημοσύνη

Η Ισπανία ενισχύει τη νομοθεσία για τα deepfake και τη συναίνεση σε φωτογραφίες, θέτοντας το όριο ηλικίας στα 16 έτη και περιορίζοντας τη χρήση εικόνων και φωνών χωρίς άδεια, καθώς η ΕΕ προχωρά σε αυστηρότερα μέτρα για το AI σεξουαλικό περιεχόμενο.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης κατά του Χούλιο Ιγκλέσιας

Δύο πρώην υπάλληλοι του Χούλιο Ιγκλέσιας κατηγορούν τον τραγουδιστή για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις το 2021 και προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με έρευνα διεθνών ΜΜΕ και μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στις 5 Ιανουαρίου.
Ισπανικό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Απελευθερώθηκαν ακόμη τρεις Ισπανοί πολιτικοί κρατούμενοι στη Βενεζουέλα

Η Βενεζουέλα απελευθέρωσε τρεις ακόμη Ισπανούς κρατούμενους, μετά από πέντε την περασμένη εβδομάδα, ενώ συνολικά 116 πολιτικοί κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Εκφράζονται ανησυχίες για το αργό ρυθμό απελευθέρωσης.