ΓΔ: 2512.07 -0.05% Τζίρος: 208.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Υπό έρευνα τέθηκε η TOUS στην Ισπανία

Έρευνα διατάχθηκε κατά της εταιρείας κοσμημάτων TOUS για μη επαρκή περιεκτικότητα σε πολύτιμα μέταλλα στις δημιουργίες της.

Η ισπανική δικαιοσύνη δρομολόγησε έρευνα με αντικείμενο την γνωστή εταιρεία κοσμημάτων TOUS, εναντίον της οποίας έχουν διατυπωθεί υπόνοιες ότι πωλεί χρυσές και ασημένιες δημιουργίες της, οι οποίες περιέχουν μικρότερες ποσότητες πολύτιμου μετάλλου από εκείνες που αναγράφονται, ανακοινώθηκε σήμερα από δικαστικές πηγές στη Μαδρίτη.

Ο φάκελλος των ερευνών άνοιξε έπειτα από διαμαρτυρία που κατέθεσε η καταναλωτική ένωση αγοραστών κοσμημάτων Consujoya, στην οποία καταγγέλλεται πως «ορισμένες αλυσίδες και κοσμήματα της TOUS δεν είναι κατασκευασμένα πλήρως από χρυσό ή ασήμι, όπως επισημαίνεται στις διαφημίσεις της» και στα πιστοποιητικά που συνοδεύουν την αγορά τους, ενημέρωσε το ισπανικό δικαστήριο Audiencia Nacional.

Σήμερα, ο αρμόδιος ανακριτής κάλεσε «τον νομικό υπεύθυνο της TOUS και τον εκπρόσωπο μιας ανεξάρτητης εταιρείας» εκτιμητών, για να επιβεβαιώσει την ποιότητα των κοσμημάτων της εταιρείας, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η υπόθεση ανατέθηκε στην Audiencia Nacional, το δικαστήριο που συνήθως αναλαμβάνει τις πιο φλέγουσες από τις σημαντικές υποθέσεις του κράτους, διότι «ενδέχεται να υπάρχουν πολλά θύματα σε όλην την Ισπανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η TOUS, διεθνώς αναγνωρίσιμη από το χαρακτηριστικό αρκουδάκι του λογότυπού της, έχει περισσότερα από 700 καταστήματα σε 53 χώρες της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής, των ΗΠΑ και της Ασίας. Απέρριψε τις κατηγορίες και στην ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει πως τα κοσμήματά της εκτιμώνται και πιστοποιούνται από ανεξάρτητες εταιρείες και «πληρούν τα πιο υψηλά κριτήρια ποιότητας».

Η εταιρεία υποστηρίζει πως χρησιμοποιεί για τα κοσμήματά της την τεχνική της «ηλεκτρομορφοποίησης», που της επιτρέπει να επεξεργάζεται «ογκώδη, αλλά συνάμα ελαφρά υλικά χωρίς κολλήσεις» που σε ορισμένες περιπτώσεις «ενδέχεται να περιέχουν μη μεταλλικούς άξονες ή πυρήνες στήριξης, που τους επιτρέπουν να είναι σταθερά».

Το «πρόσωπο» των διαφημίσεων και της προώθησης της TOUS είναι η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Γκουΐνεθ Πάλτροου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέδρο Σάντσεθ
ΔΙΕΘΝΗ

Σάντσεθ: Κάλεσμα για νοοτροπία πρόληψης κατά των πυρκαγιών στην Ισπανία

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης κουλτούρας πρόληψης στις πυρκαγιές, ειδικά μετά το τραγικό περιστατικό στην Ανδαλουσία με 13 νεκρούς, καλώντας όλους να είναι ενήμεροι για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
φωτιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Υπό έλεγχο η φωτιά που κόστισε 12 ζωές στα νότια της χώρας

Η πυρκαγιά στη νότια Ισπανία που κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους έχει πλέον σταθεροποιηθεί, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ανδαλουσίας. Περίπου 1.000 εκτοπισμένοι επέστρεψαν στα σπίτια τους μετά τον περιορισμό της πυρκαγιάς.
Φωτιά δάσους
ΔΙΕΘΝΗ

Μάχη των πυροσβεστών στην Αλμερία να αναχαιτίσουν τη φωτιά στις ακτές

Στην επαρχία Αλμερίας, Ισπανία, οι πυροσβέστες εντείνουν σήμερα τις προσπάθειες κατά μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, ενώ συνεχίζονται οι εκκενώσεις χωριών και δεν έχουν ανακοινωθεί τα στοιχεία των 12 θυμάτων που βρέθηκαν κοντά στη Μπένταρ.
Πυροσβέστες σε πυρκαγιά
ΔΙΕΘΝΗ

Βελτιώνεται η κατάσταση στη φωτιά της Αλμερία, καταστροφή 66.000 στρεμμάτων

Η φονική πυρκαγιά στη νότια Ισπανία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους και έκαψε 66.000 στρέμματα. Η κατάσταση βελτιώνεται, με τις αρχές να δηλώνουν πως σήμερα μπορούν να δράσουν πιο επιθετικά κατά της φωτιάς.
Σημαία Ισπανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Θύματα διαφόρων εθνικοτήτων στην πυρκαγιά της Αλμερίας

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά στη Νότια Ισπανία. Οι αρχές αναμένουν ταυτοποίηση, ενώ πολλά θύματα ήταν κάτοικοι που επέλεξαν να φύγουν, οδηγώντας απευθείας προς τις φλόγες.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: 12 νεκροί και 23 αγνοούμενοι από την πυρκαγιά στην Αλμερία

Τουλάχιστον 12 νεκροί και 23 αγνοούμενοι από δασική πυρκαγιά στη νότια Ισπανία, καθώς οι πυροσβέστες μάχονται τις φλόγες. Τα περισσότερα θύματα φαίνεται να είναι ξένοι που αγνόησαν τις οδηγίες εκκένωσης.