ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

«Άλμα» πωλήσεων 20% στο α' εξάμηνο για την ισπανική αλυσίδα Mango

Ο ισπανικός όμιλος διαθέτει φέτος επενδυτικά κεφάλαια άνω των 200 εκατ. ευρώ, για την τεχνολογική αναβάθμιση, τα logistics, καθώς και το άνοιγμα νέων καταστημάτων διεθνώς.

Θετικές επιδόσεις κατέγραψε η ισπανική αλυσίδα ένδυσης Mango κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς τα έσοδα της ενισχύθηκαν τόσο στα φυσικά καταστήματα όσο και μέσω του e-shop της.

Ειδικότερα, ο τζίρος της εταιρείας αυξήθηκε κατά 20% το εξάμηνο φέτος συγκριτικά με πέρσι, αγγίζοντας τα 1,45 δισ ευρώ, ποσό που είναι αυξημένο κατά 30% συγκριτικά με το 2019, και το οποίο πιστοποιεί την υπέρβαση των εσόδων του ομίλου ακόμη και προ πανδημίας. Κατά 10% είναι επίσης αυξημένες οι ηλεκτρονικές πωλήσεις της Mango το υπό εξέταση διάστημα, έχοντας κερδίσει περισσότερους από 150 εκατομμύρια πελάτες διεθνώς, οι οποίοι πιστοποιούν την δυναμική του συγκεκριμένου καναλιού στα έσοδα της εταιρείας.

Στο επίκεντρο της αναπτυξιακής πορείας του ισπανικού ομίλου τίθεται το δυναμικό άνοιγμα νέων καταστημάτων, καθώς και οι εξαιρετικές επιδόσεις σε αγορές-κλειδιά, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία και η Ινδία. Περισσότερα από 15 νέα σημεία Mangο θα προστεθούν στο δίκτυο της αλυσίδας στην Ισπανία φέτος, ενώ αντίστοιχος αριθμός θα λειτουργήσει και στην Ιταλία, ανεβάζοντας το σύνολο των καταστημάτων της αλυσίδας σε 90.

Στην αμερικανική αγορά, η εταιρεία άνοιξε προ ολίγων ημερών το πρώτο της σημείο στην Πολιτεία του Τέξας, στο Χιούστον, λειτουργώντας πλέον 10 καταστήματα στις ΗΠΑ και στοχεύοντας σε τουλάχιστον 40 μέχρι το 2024, 15 εκ των οποίων θα ανοίξουν σύντομα σε Καλιφόρνια και Τζόρτζια.

Πολύ σημαντικές είναι επίσης οι αγορές της Τουρκίας και της Ινδίας για τον ισπανικό όμιλο, με την πρώτη να σημειώνει εξαιρετικές επιδόσεις το πρώτο εξάμηνο του έτους και την δεύτερη να υποδέχεται ακόμη 35 νέα καταστήματα μέσα στην χρονιά, κλείνοντας το έτος με 110 σημεία. Ο όμιλος προτίθεται να διαθέσει επενδυτικά κεφάλαια άνω των 200 εκατ ευρώ σε υποδομές logistics, τεχνολογική αναβάθμιση αλλά και άνοιγμα νέων καταστημάτων διεθνώς, για φέτος. Από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει προσθέσει 40 νέα σημεία στο δίκτυο του, μετρώντας συνολικά σήμερα 2.615 καταστήματα σε 115 χώρες.

Ο όμιλος Mango δίνει μεγάλη σημασία και σε ζητήματα βιωσιμότητας στον χώρο της μόδας, συμμετέχοντας από την αρχή του έτους μαζί με άλλες μεγάλες εταιρείες του κλάδου στην ένωση για την ορθή διαχείριση των κλωστοϋφαντουργικών αποβλήτων Textile Waste Management Association. Παράλληλα, έχει υπογράψει την Διακήρυξη της Μεσογείου για την Βιοποικιλότητα, σε συνεργασία με τον βιολόγο Manu San Felix, συνδράμοντας στην προστασία του περιβάλλοντος της Μεσογείου, μέσα από την δημιουργία προστατευόμενων θαλάσσιων ζωνών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

textiles-klostes-sevk
ΔΙΕΘΝΗ

Η οικονομική επιβράδυνση πλήττει την ευρωπαϊκή βιομηχανία ένδυσης

Καταγράφεται μείωση των εισαγωγών, των εξαγωγών αλλά και της παραγωγής σε ένδυση και κλωστοϋφαντουργία, το πρώτο εξάμηνο φέτος, συνέπεια της μείωσης της ζήτησης. Βελτίωση αναμένεται από το δεύτερο 6μηνο του 2024.
emporio, eshop, e-commerce
ΔΙΕΘΝΗ

Φρενάρει το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ευρώπη λόγω του πληθωρισμού

Η αύξηση των δαπανών μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου πανευρωπαϊκά εκτιμάται σε 8% φέτος συγκριτικά με πέρσι, όμως, συνυπολογίζοντας τον παράγοντα του πληθωρισμού, το ποσοστό περικόπτεται σε 2%.
ΔΙΕΘΝΗ

Τι είναι το κίνημα slow fashion και πως θα φέρει τη βιώσιμη ανάπτυξη

Η διάδοση του κινήματος επεκτείνεται, επιτακτική η ανάγκη μετάβασης σε ένα κυκλικό μοντέλο λειτουργίας της βιομηχανίας μόδας. Δήμαρχοι από 30 πόλεις του κόσμου υπέγραψαν την διακήρυξη Slow Fashion Declaration, απαιτώντας την λήψη μέτρων.
ΔΙΕΘΝΗ

«Τρέχουν» για νέο ρεκόρ οι πωλήσεις πολυτελών αγαθών το 2023

Οι μεγάλοι όμιλοι παρουσιάζουν αξιοζήλευτες επιδόσεις εστιάζοντας στους ευκατάστατους πελάτες κι ανεβάζοντας τις τιμές των ειδών τους. Προβληματίζει ο πληθωρισμός καθώς περιορίζει την αγοραστική δύναμη των μεσαίων στρωμάτων.
ΔΙΕΘΝΗ

Σκληρός πόλεμος στο fast fashion: Πώς η Zara κερδίζει την H&M

Αν και οι δύο κολοσσοί έχουν παρεμφερές επιχειρηματικό μοντέλο, η αλυσίδα Zara κερδίζει μεγαλύτερα δημογραφικά κοινά, καθώς θέτει την ποικιλία και την ποιότητα στο επίκεντρο. Επίσης, διαθέτει ιδιόκτητα εργοστάσια.