Φώτο: Shutterstock

Η Γερμανία λέει όχι στην υποδοχή προσφύγων από τα ελληνικά νησιά

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών αρνείται να υποδεχθούν γερμανικά κρατίδια και δήμοι πρόσφυγες που βρίσκονται σε καταυλισμούς στα ελληνικά νησιά και αναφέρει πως υποστηρίζει τα σχέδια για τη διάσωση προσφύγων.

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να υποδεχτούν δήμοι και ομοσπονδιακά κρατίδια πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε καταυλισμούς στα ελληνικά νησιά εμφανίζεται ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χόρστ Ζέεχοφερ που τονίζει πως το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ τόνισε πως υποστηρίζει τα σχέδια για την αναβίωση της αποστολής "Σοφία" της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διάσωση προσφύγων που κινδυνεύουν στη Μεσόγειο και ζητάει η αποστολή αυτή να παρακολουθεί επίσης την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι η «Γερμανία θα συμμετάσχει στην υποδοχή εκείνων που διασώζονται». Εντούτοις, ο Γερμανός πολιτικός απέρριψε την υποδοχή προσφύγων από καταυλισμούς στην Ελλάδα, κάτι που έχουν προσφερθεί να κάνουν αρκετά ομοσπονδιακά κρατίδια και δήμοι: «Το πρόβλημα αυτό μπορεί να επιλυθεί μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε.

Κατά τη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα στο Ζάγκρεμπ, ο βαυαρός πολιτικός δήλωσε πως οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει κανείς για να εξασφαλίσει την ειρήνη είναι καλό. Δεν διαφωνεί με τη διάσωση προσφύγων που κινδυνεύουν, ωστόσο ο χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός τονίζει πως η "Σοφία" δεν θα πρέπει να γίνει "υπηρεσία ταξί" για μετανάστες μεταξύ της Ιταλίας και της Λιβύης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Στο Ανόβερο 31 άρρωστα προσφυγόπουλα από υπερπλήρεις ελληνικούς καταυλισμούς

Τον Μάρτιο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε συμφωνήσει να δεχτεί 243 άρρωστα παιδιά, τους γονείς και τα αδέλφια τους στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος βοήθειας. Μέχρι στιγμής, η Γερμανία έχει δεχτεί 465 πρόσφυγες, εκ των οποίων 99 άρρωστα παιδιά.
ΔΙΕΘΝΗ

Εκκλήσεις στη Γερμανία να σταματήσει τις απελάσεις μεταναστών

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας έχει ανακοινώσει πως δεν σχεδιάζει να σταματήσει τους επαναπατρισμούς των προσφύγων παρά την πανδημία ξεσηκώνοντας τις αντιδράσεις των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
ΔΙΕΘΝΗ

Πρόθυμες γερμανικές πόλεις να φιλοξενήσουν ανηλίκους από ελληνικούς καταυλισμούς

Μεγάλες πόλεις της Γερμανίας δηλώνουν έτοιμες να υποδεχτούν ανήλικους πρόσφυγες που βρίσκονται σε καταυλισμούς στην Ελλάδα. Οι δήμαρχοι ζητούν να προχωρήσουν οι νομικές διαδικασίες που θα το επιτρέπουν.