ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04

Διακόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες και το Ίντερνετ στη Γάζα

Οι βομβαρδισμοί είναι «οι σφοδρότεροι από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου», ανέφερε η Χαμάς.

Σφοδροί βομβαρδισμοί είναι σε εξέλιξη στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου από την περιοχή.

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε εξάλλου ότι έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες και το Ίντερνετ στον παλαιστινιακό θύλακα. Το Netblocks, ένας οργανισμός που παρακολουθεί την κυβερνοασφάλεια και την πρόσβαση στο Ίντερνετ σε όλο τον κόσμο, έκανε λόγο για «κατάρρευση» των συνδέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι βομβαρδισμοί είναι «οι σφοδρότεροι από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου», ανέφερε η Χαμάς, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «προετοιμάζεται για σφαγές».

Νωρίτερα, η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς που έχει την εξουσία στη Γάζα διέψευσε σήμερα ότι χρησιμοποιεί νοσοκομεία στη Γάζα στον πόλεμο που διεξάγει με το Ισραήλ, όπως την κατηγόρησε ο ισραηλινός στρατός.

«Οι ισχυρισμοί του εκπροσώπου του στρατού του εχθρού στερούνται οποιασδήποτε βάσης», δήλωσε σε ανακοίνωση ένα ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, ο Εζάτ αλ-Ρίσεκ, διαψεύδοντας ότι «ηγέτες της Χαμάς βρίσκονται στο υπόγειο του νοσοκομείου αλ-Σίφα» του μεγαλύτερου της Λωρίδας της Γάζας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Δωρεάν online το ντοκιμαντέρ «NAZA» από Νοέμβριο, λέει ο Αμπραχάμ

Το ντοκιμαντέρ «NAZA», που δίνει φωνή σε Ισραηλινούς στρατιωτικούς για θανάτους αμάχων στη Γάζα, θα κυκλοφορήσει δωρεάν online τον Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο σκηνοθέτης του μετά τις αντιδράσεις στο Ισραήλ.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Γενική Συνέλευση ΟΗΕ: Ο βασιλιάς Ιορδανίας καταγγέλλει το Ισραήλ

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα, μιλώντας στον ΟΗΕ, χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ισραήλ σε Γάζα, Δυτική Όχθη και νότια Συρία ως «περιφερειακή απειλή» και τόνισε ότι δοκιμάζει τα όρια που θέτει το διεθνές δίκαιο.
Τζάρεντ Κούσνερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κούσνερ θα συναντηθεί σήμερα με τον Νετανιάχου μετά από συνομιλίες με Χαμάς

Ο Τζάρεντ Κούσνερ αναμένεται να συναντήσει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ για την εφαρμογή του αμερικανικού σχεδίου για τη Γάζα, το οποίο ο Νετανιάχου έχει ήδη απορρίψει, ενώ η Χαμάς το αποδέχτηκε υπό όρους απόσυρσης.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Tο Ισραήλ ικανοποιήθηκε από τη συμφωνία για την Χαμάς

Ο Τραμπ δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι «πολύ ικανοποιημένο» από τη συμφωνία για τον αφοπλισμό της Χαμάς στη Γάζα, τονίζοντας πως αποτέλεσε σημαντικό βήμα για τη Μέση Ανατολή και επισημαίνοντας τη στενή συνεργασία με το Ισραήλ.
Καπνός στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ ζητά τον πλήρη αφοπλισμό της Χαμάς στη Μεσόγειο

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ αποκάλεσε «τέχνασμα» την ανακοίνωση της Χαμάς για διάλυση κυβέρνησης στη Γάζα, λέγοντας ότι χωρίς αφοπλισμό, κάθε διοίκηση θα υπακούει στη Χαμάς, ενώ τόνισε την ανάγκη για πλήρη αποστρατιωτικοποίηση της περιοχής.
Αυστραλιανή σημαία ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρές αποδοκιμασίες κατά Αλμπανέζι σε τέμενος, για τη στάση του προς το Ισραήλ

Διαδηλωτές αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι σε τέμενος του Σίδνεϊ, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση του έναντι του Ισραήλ και τον πόλεμο στη Γάζα, κατά τη διάρκεια της προσευχής για το Έιντ αλ Φιτρ.