elefsina_naypigeio
Ναυπηγεία Ελευσίνας, πηγή: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (17/05 - 23/05)

Το ενδεχόμενο κρατικοποίησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, η συμφωνία Lamda - Εθνικής για το Mall και οι φήμες για είσοδο της Amazon στην ελληνική αγορά ήταν μεταξύ των θεμάτων που κέντρισαν την προσοχή των αναγνωστών του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο «πόλεμος» της Huawei και επί ελληνικού εδάφους, η κρατικοποίηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, η μεγάλη πτώση στην αναζήτηση κατοικιών για ενοικίαση, το deal Lamda - Εθνικής για να... πρασινίσει το Mall, οι φήμες για είσοδο της Amazon στην ελληνική αγορά, το αίτημα της Aegean για κρατική βοήθεια, η επιδότηση για αγορά ηλεκτροκίνητων ΙΧ, σκούτερ και ποδηλάτων, η πίεση για τα νέα δάνεια του ESM, γιατί οι τράπεζες δεν φοβούνται νέο κύμα «κόκκινων» δανείων και η ανθεκτικότητα στην κρίση της Βουλγαρίας που δίνει στήριγμα και στην Ελλάδα ήταν τα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την εβδομάδα 17/05 με 23/05 ήταν:

1. Προκαλεί «πόλεμο» η Huawei και επί ελληνικού εδάφους, 20/05/2020

Με μια ασυνήθιστα χαμηλή προσφορά, την οποία καλείται να αιτιολογήσει, η Huawei «χτύπησε» τον ΟΤΕ και την Cisco για σημαντικό έργο στα δίκτυα ερευνητικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

2. Στο τραπέζι η κρατικοποίηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, 20/05/2020

Σε μετοχοποίηση των χρεών προς το Δημόσιο για να αναλάβει το κράτος τον έλεγχο των Ναυπηγείων θα προχωρήσει η κυβέρνηση, εάν ο Ν. Ταβουλάρης μπλοκάρει τη διάσωση από την ONEX. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. Μεγάλη πτώση στην αναζήτηση κατοικιών για ενοικίαση, 22/05/2020

Τα «τσουχτερά» ενοίκια άρχισαν να «παγώνουν» την αγορά από τα τέλη του 2019 και στην Ελλάδα καταγράφεται μια από τις μεγαλύτερες μειώσεις στην Ευρώπη στις επισκέψεις σε δικτυακούς τόπους με αγγελίες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Κλείνει το deal Lamda - Εθνικής για να... πρασινίσει το Mall, 19/05/2020

Οικόπεδα της Εθνικής 16 στρεμμάτων περνά στην Lamda για να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και να λυθούν τα προβλήματα πολεοδομικής αδειοδότησης του Mall Athens. Αρχίζουν και τα πρόδρομα έργα στο Ελληνικό. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Πυκνώνουν οι φήμες για είσοδο της Amazon στην ελληνική αγορά, 18/05/2020

Ο τουρκικός όμιλος EKOL, συνεργάτης της Amazon στην Τουρκία, αναπτύσσει δίκτυο διανομής προϊόντων στην Ελλάδα. Η Skroutz φέρεται να ετοιμάζει δικό της σύστημα για τη διακίνηση δεμάτων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Η Aegean ζητά κρατική βοήθεια, αλλά λέει «όχι» σε κρατικοποίηση, 18/05/2020

Η φετινή χρήση θα είναι η χειρότερή από την ίδρυση της εταιρείας δήλωσε σε αναλυτές ο Ευτύχης Βασιλάκης. Απαραίτητη η κρατική ενίσχυση για να μην μειωθούν τα δρομολόγια. Τι ειπώθηκε για προσωπικό, συζητήσεις με Airbus. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

7. Έρχεται επιδότηση για αγορά ηλεκτροκίνητων ΙΧ, σκούτερ και ποδηλάτων, 17/05/2020

O κ. Χατζηδάκης ανήγγειλε νέα προκήρυξη του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον" το φθινόπωρο με αυξημένο προϋπολογισμό, καθώς και την εφαρμογή Εθνικού Σχεδίου Αναδασώσεων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Σε ασφυκτική πίεση η Ελλάδα να πάρει τα νέα δάνεια του ESM, 17/05/2020

Ο Χρήστος Σταϊκούρας αποφεύγει ακόμη και να αναφέρει το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο του Μηχανισμού Σταθερότητας, αλλά ο Κλάους Ρέγκλινγκ σημειώνει ότι θα προσφέρει εξοικονόμηση 800 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

regling_centeno

 

9. Γιατί δεν φοβούνται οι τράπεζες νέο κύμα «κόκκινων» δανείων, 19/05/2020

Σε 6 - 7 δισ. ευρώ εκτιμά η Τράπεζα της Ελλάδος ότι θα ανέλθουν τα NPEs από την κρίση του κορονοϊού, ενώ και τα στελέχη των τραπεζών εκτιμούν ότι θα διαψευσθούν οι προβλέψεις οίκων για ποσά άνω των 10 δισ. ευρώ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Ανθεκτική στην κρίση η Βουλγαρία, δίνει στήριγμα και στην Ελλάδα, 17/05/2020

Δεν πέρασε σε αρνητικό έδαφος το α' τρίμηνο το ΑΕΠ της Βουλγαρίας, ενώ οι ελληνικές εξαγωγές νωπών φρούτων και λαχανικών σημείωσαν αύξηση 31,3% και ανήλθαν σε 326,6 εκατομμύρια ευρώ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (20 -26/09)

Oι εξελίξεις στην Eurobank, τα προβλήματα στη διεθνή αγορά κρασιού αλλά και τα γεγονότα στην εταιρεία MIG ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων από τους αναγνώστες του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/08 - 05/09)

Θέματα για τις τράπεζες όπως τα επιτόκιο και το νέο πλαίσιο οφειλών, οι παρενέργειες της κρίσης στο εμπόριο και την οικονομία και επιχειρηματικά θέματα ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων από τους αναγνώστες του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (12/07 - 18/07)

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Άκτωρ, το μεγάλα φωτοβολταϊκά έργα της ΔΕΗ και οι βασικοί άξονες του σχεδίου Πισσαρίδη ήταν μεταξύ των θεμάτων που κέντρισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (05/07 - 11 /07)

Η ελάφρυνση των φόρων στα αυτοκίνητα, η μείωση της παραγωγής ηλεκτρισμού από λιγνίτη κατά 90% και οι αυξήσεις τιμών κατοικιών και ενοικίων στη Δυτική Αθήνα ήταν μεταξύ των 10 θεμάτων που διαβάστηκαν περισσότερο.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (28/06 - 04/07)

Τα φθηνά δάνεια του υπουργείου Οικονομικών, οι συντάξεις της Εθνικής Τράπεζας και η πολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ υπ. Οικονομικών και Τρ. Ελλάδος βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων των αναγνωστών.