Φώτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (05/07 - 11 /07)

Η ελάφρυνση των φόρων στα αυτοκίνητα, η μείωση της παραγωγής ηλεκτρισμού από λιγνίτη κατά 90% και οι αυξήσεις τιμών κατοικιών και ενοικίων στη Δυτική Αθήνα ήταν μεταξύ των 10 θεμάτων που διαβάστηκαν περισσότερο.

Οι αλλαγές στην φορολογία του αυτοκινήτου, με την καθιέρωση προοδευτικής κλίμακας για το τέλος ταξινόμησης, αλλά και έκπτωσης 75% στα υβριδικά, η δραστική μείωση της συμμετοχής του λιγνίτη, κατά 90%, στην παραγωγή ενέργειας στη χώρα, αλλά και η μεγάλη αύξηση των τιμών ακινήτων και των ενοικίων στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας λόγω του μετρό ήταν τα θέματα που διαβάστηκαν περισσότερο την εβδομάδα που πέρασε από τους αναγνώστες του Business Daily.

Τα δέκα πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα:

1. Λιγότεροι φόροι στα αυτοκίνητα, έκπτωση 75% για τα υβριδικά, 08/07/2020

Η νέα, ευνοϊκότερη κλίμακα υπολογισμού των τελών ταξινόμησης που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Πώς θα φορολογούνται τα αυτοκίνητα, ποια τα κίνητρα για τα υβριδικά. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Germany-Electric Cars

2. Κλινικά... νεκρός ο λιγνίτης με μείωση παραγωγής 90%, 06/07/2020

Ακόμη και στον καύσωνα, η ΔΕΗ προτίμησε να κρατήσει «σβηστές» τις λιγνιτικές μονάδες, που έχουν πανάκριβο κόστος παραγωγής και πέρυσι την «έβαλαν μέσα» 300 εκατ. ευρώ. Ποιοι λόγοι εμποδίζουν το άμεσο κλείσιμο των εργοστασίων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

3. Δυτικές συνοικίες: Το μετρό «απογειώνει» τις τιμές κατοικιών και τα ενοίκια, 06/07/2020

Βάσει του δείκτη SPI της εταιρείας Spitogatos, το φετινό δεύτερο τρίμηνο, οι τιμές πώλησης κατοικιών στα δυτικά προάστια αυξήθηκαν κατά 8,5% ετησίως, ενώ τα ενοίκια αυξήθηκαν κατά 10,9%. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

4. Θριάσιο: Κινδυνεύουν 250 εκατ. ευρώ, εισαγγελέας για τη σύμβαση Σπίρτζη, 09/07/2020

Τη σύμβαση παραχώρησης του Χρήστου Σπίρτζη για το μεγάλο Εμπορευματικό Κέντρο απορρίπτει η Κομισιόν και θέτει ζήτημα επιστροφής κοινοτικών κονδυλίων, ενώ προχωρά έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

5. Τέλος ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ, έρχεται ο Προσωπικός Αριθμός, 10/07/2020

Τη σταδιακή αντικατάσταση εντός διετίας του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ από το νέο Προσωπικό Αριθμό σε όλες τις συναλλαγές με το Δημόσιο προβλέπει ο νέος Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Η εξέγερση των εισηγμένων για την εταιρική διακυβέρνηση, 07/07/2020

Το νομοσχέδιο που προωθεί το υπ. Οικονομικών «δεν προάγει την ανάταξη του ΧΑ και την ανταγωνιστικότητα των εταιρειών, ούτε θα φέρει ξένα κεφάλαια», υπογραμμίζει η Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

corporate_governance

 

7. CCC: Ο κολοσσός των κατασκευών που... έμπλεξε με τον Χρ. Καλογρίτσα, 06/07/2020

Με έσοδα 4,5 δισ. δολ. και 180.000 εργαζόμενους, η CCC είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος της Μέσης Ανατολής. Το χρέος των 3 εκατ. ευρώ, ο Χρ. Καλογρίτσας και ο διαγωνισμός για τηλεοπτικές άδειες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

kalogritsas_vladim

8. Aνατροπή στο Εurogroup: Νέος πρόεδρος ο Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ, 09/07/2020

Xαμένη στην ψηφοφορία η υπουργός Oικονομικών της Ισπανίας, Νάντια Καλβίνιο, παρά το γεγονός ότι υποστηρίχθηκε από Γερμανία και Γαλλία. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Στην εκκίνηση τέσσερις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις, 10/07/2020

Προωθήθηκαν ήδη στρατηγικά επενδυτικά σχέδια 1 δισ. ευρώ, ενώ παίρνουν σειρά άλλες τέσσερις μεγάλες επενδύσεις σε Κυλλήνη, Μύκονο, Ίο και Βόνιτσα, συνολικού ύψους 640 εκατ. ευρώ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Δικαίωμα για φθηνά δάνεια και σε προβληματικές επιχειρήσεις, 05/07/2020

Τι ορίζει η απόφαση για την επιστρεπτέα προκαταβολή: εντάσσονται μικρές και πολύ μικρές προβληματικές επιχειρήσεις στο πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής με δύο όρους. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (20 - 26/09)

Oι εξελίξεις στην Eurobank, τα προβλήματα στη διεθνή αγορά κρασιού αλλά και τα γεγονότα στην εταιρεία MIG ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων από τους αναγνώστες του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/08 - 05/09)

Θέματα για τις τράπεζες όπως τα επιτόκιο και το νέο πλαίσιο οφειλών, οι παρενέργειες της κρίσης στο εμπόριο και την οικονομία και επιχειρηματικά θέματα ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων από τους αναγνώστες του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (12/07 - 18/07)

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Άκτωρ, το μεγάλα φωτοβολταϊκά έργα της ΔΕΗ και οι βασικοί άξονες του σχεδίου Πισσαρίδη ήταν μεταξύ των θεμάτων που κέντρισαν το ενδιαφέρον των αναγνωστών του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (28/06 - 04/07)

Τα φθηνά δάνεια του υπουργείου Οικονομικών, οι συντάξεις της Εθνικής Τράπεζας και η πολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ υπ. Οικονομικών και Τρ. Ελλάδος βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων των αναγνωστών.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (21/06 - 27/06)

ΟΙ εξελίξεις για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τα υπερσύγχρονα smart homes με το νέο «Εξοικονομώ κατ' οίκον», το μυστήριο με την Sky Box που εξαγοράζει την SingularLogic και η χαριστική βολή στη ΛΑΡΚΟ ήταν μεταξύ των 10 πιο δημοφιλών θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.